Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΜΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΚΩΣΤΑ ΠΑΝΟΥΡΓΙΑ




Ο Κώστας Ευαγγ. Πανουργιάς έφυγε για τις ΗΠΑ πριν από 66 χρόνια, στις 29 Απριλίου 1951 με το υπερωκεάνειο «Ατλαντίς» που έκανε το παρθενικό του ταξίδι στην Αμερική και στις αποσκευές του,  έντονη ήταν η επιθυμία να αποκτήσει στη ζωή όσα η πονεμένη μικρή του πατρίδα, η Ανατολική Φραγκίστα Ευρυτανίας δεν του παρείχε.

Με σκληρή δουλειά βεβαίως τα πρώτα χρόνια σε διάφορες επιχειρήσεις και πόστα αλλά και με τόλμη αργότερα ο Κώστας κατάφερε να γίνει σύντομα ένας από τους πιο επιτυχημένους Ευρυτάνες επιχειρηματίες στη Νέα Υόρκη και το περίφημο εστιατόριό του L’escargot άφησε εποχή στη δεκαετία του ’80.

Ο Κώστας Πανουργιάς
Όλα αυτά τα χρόνια ο Κώστας δεν ξέχασε την πατρίδα και όποτε μπορούσε έρχονταν στην Ανατολική Φραγκίστα και περνούσε εκεί τα καλοκαίρια υποστηρίζοντας χωριό του και τους ανθρώπους και από τα έργα του αναγνωρίζεται απ’ όλους ως ευεργέτης του χωριού και ολόκληρης της περιοχής. Με την γενναία προσφορά του μάλιστα ο Κώστας Πανουργιάς συνέβαλε πριν από λίγα χρόνια στα μέγιστα για τη δημιουργία του «Πνευματικού Κέντρου Γεώργιος Καφαντάρης» που αποτελεί στολίδι για την Ευρυτανία, χώρο μελέτης της νεώτερης ιστορίας της καθώς και μνημείο για όλους τους Ανατολικοφραγκιστιανούς που τίμησαν και τιμούν ακόμη την μικρή τους πατρίδα.

Κλείνοντας πριν από λίγα χρόνια με επιτυχία τον επαγγελματικό του κύκλο στην Αμερική ο Κώστας Πανουργιάς, αποφάσισε και διαθέτει πλέον τον μισό χρόνο του στην Αμερική και τον άλλο μισό στη γενέτειρα όπου έρχεται κάθε άνοιξη και φεύγει τέτοιες ημέρες για τη Νέα Υόρκη. Έτσι συναντηθήκαμε προχθές στο Σύνταγμα και είπαμε τα τελευταία της φετινής χρονιάς και δώσαμε ραντεβού τον Μάιο στην Ανατολική Φραγκίστα χωρίς βέβαια να αποκλείεται και μια συνάντηση νωρίτερα στη Νέα Υόρκη γιατί υπάρχει λόγος και μάλιστα πολύ ενδιαφέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...