Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ο Μητροπολίτης Καρπενησίου στον εορτασμό του Υδραίου Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου στην Ύδρα


Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η Ύδρα γιόρτασε την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 την μνήμη του πολιούχου και προστάτου Αγίου Νεομάρτυρα Κωνσταντίνου του Υδραίου.
Την κυριώνυμον της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου (εκεί όπου υπήρξε η οικία του Αγίου), στην περιοχή "Κιάφα" του οικισμού, προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολιτών Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ, Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου.


Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος Αιδεσ.  Πρωτ. & Προϊστάμενος του Ι. Καθεδρικού Ναού π. Ακίνδυνος Δαρδανός ο οποίος είναι Τελετάρχης της Ιερής Πανηγύρεως, ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, ο Πρωτ. π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Πρωτ. π. Ευάγγελος Γκιάκος, ο Πρεσβ. π. Γεώργιος Βλαχόπουλος, ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως π. Νεκτάριος Δαρδανός αλλά και άλλοι πολλοί κληρικοί που παρευρίσκονται στην Ύδρα για να τιμήσουν την μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου.
Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνος κήρυξε γλαφυρά τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στον Νεομάρτυρα Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σχηματίσθηκε λιτανευτική πομπή με την Ιερή εικόνα του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου που υποβάσταζαν τιμητικά μαθητές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού της Ύδρας και με κληρικούς που μετέφεραν με κατάνυξη τα Τίμια Λείψανα του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου. Η λιτανευτική πομπή με τους μελωδικούς ήχους της μπάντας του Μουσικού Συλλόγου Ύδρας, από τον ναό του Αγίου Κωνσταντίνου, διήλθε από την οδό Μητροπολίτου Ύδρας Ιεροθέου, την οδό Α. Μιαούλη και το λιμάνι της Ύδρας καταλήγοντας έξω από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην ειδικά διαμορφωμένη εξέδρα όπου οι Αρχιερείς  έκαναν δέηση και ο Ποιμενάρχης μας κ.κ Εφραίμ σε λόγο του προς τους πιστούς, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν αλλά και συμμετείχαν στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις και ολοκληρώνοντας την ομιλία του ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους.
Ευθύς μετά δόθηκε  εόρτιο κέρασμα  προς τιμήν των προσκληθέντων Αρχιερέων, των καλεσμένων και των αρχών στην τραπεζαρία του Καθεδρικού Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...