Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΔΩΡΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΚΡΕΝΤΗΣ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018, στις 6 μ.μ. στην Κρέντη της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, η καθιερωμένη Γιορτή του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας.













Το Πνευματικό Κέντρο γέμισε κυριολεκτικά από παιδικές φωνές, τραγούδια και χαμόγελα κατά την διάρκεια της πολύ ζεστής αυτής εκδήλωσης, που έγινε παρουσία, του επιχωρίου Μητροπολίτου, κ.κ. Γεωργίου, του Γενικού Αρχιερατικού π. Ιλαρίωνα Λιάσκου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγραίων και εφημερίου π. Ευαγγέλου Φεγγούλη, του υπευθύνου του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου, π. Ευαγγέλου Πλατή, των εφημερίων Βραγγιανών π. Κων/νου Κουτσιουπιά, Δυτ. Φραγκίστας π. Θωμά Γκορόγια, Παλαιοκατούνας π. Δημητρίου Κολοκούρα, της Προέδρου της Τ.Κ. κ. Μαρίας Μαρούλη, γονέων και κατοίκων της περιοχής.
Ο εφημέριος του χωριού π. Ευάγγελος Φεγγούλης, καλωσόρισε τον Μητροπολίτη και τους πατέρες που τίμησαν με την παρουσία τους την γιορτή, όπως και τους γονείς και τα παιδιά, ευχόμενος όπως το νέο έτος να είναι δημιουργικό και εν Χριστώ ευλογημένο για όλους.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα, και μετά ομίλησε με πατρική αγάπη, στοργή και ουσιαστικό ενδιαφέρον στους γονείς και στα παιδιά, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, στις συνεργασίες που θα πρέπει να αναπτύσσονται μεταξύ των ανθρώπων στην σημερινή χειμαζόμενη Ελληνική κοινωνία και ευχήθηκε ο νέος χρόνος να αναδειχθεί δημιουργικός και στηρικτικός σε όλους και κυρίως στα παιδιά που είναι το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.
Ακολούθως τα 25 παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου, έψαλαν Χριστουγεννιάτικους ύμνους και τραγούδησαν εορταστικά τραγούδια και τα μεγαλύτερα κορίτσια του Κατηχητικού με την βοήθεια της πρεσβυτέρας, παρουσίασαν με μοναδικό τρόπο, το πώς παρασκευάζονται τα πρόσφορα, ετοιμάζοντας εκείνη την ώρα δυο υπέροχες λειτουργίες που θα προσκομίσουν τα παιδιά, στην Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων.
Η πιο σημαντική στιγμή για τα παιδιά, ήταν όταν ο Μητροπολίτης τους μοίρασε δώρα ανάλογα με την ηλικία τους, ενώ αντίστοιχα δώρα έλαβαν και από τον εφημέριο και Κατηχητή τους.
Τα παιδιά με πολλή αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς τον πνευματικό τους Πατέρα και Μητροπολίτη τους, του προσέφεραν, ως συμβολικό αντίδωρο και ως ένδειξη ελάχιστης ανταπόδοσης, μια ποδοσφαιρική μπάλα και μια φανέλα με τις υπογραφές των.
Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης, η έμπρακτη έκφραση ευχαριστίας, σεβασμού και ευγνωμοσύνης από τους γονείς, στο πρόσωπο του π. Ευαγγέλου, στον εμπνευστή και δημιουργό του Κατηχητικού και του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης της Ενορίας, με λόγια αγάπης και σεβασμού και με την επίδοση ενός φωτογραφικού πίνακα με κορυφαίες φωτοστιγμές από τις δράσεις του Κατηχητικού Σχολείου, όλα αυτά τα χρόνια με τίτλο, «Όλοι μαζί μια οικογένεια»…
Η γιορτή συνεχίστηκε με πλούσιο γεύμα που ετοίμασαν για μια ακόμη φορά οι γυναίκες της Ενορίας και κυρίως αυτές που στηρίζουν κάθε προσπάθεια που γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο.

Αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι προ της εκδηλώσεως αυτής, στον ίδιο χώρο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των κληρικών και των πρεσβυτέρων της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αγραίων, με τον Μητροπολίτη τους, στην διάρκεια της οποίας έκοψαν Αγιοβασιλόπιτα, συζητήθηκαν διάφορα θέματα και αντηλλάγησαν ευχές μεταξύ των ιερατικών οικογενειών της περιοχής. Ανάλογη συνάντηση με κοπή Αγιοβασιλόπιτας, παρουσία του Επιχωρίου Επισκόπου και του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι με τους ιερείς της Αρχιερατικής Περιφέρειας Απεραντίων στο Ραπτόπουλο, παρουσία του Αρχιερατικού Επιτρόπου της περιοχής π. Νικολάου Ζαχαράκη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...