Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

ΥΠΑΙΘΡΙΑ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ


 Τις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων στην Ανατ. Φραγκίστα επισκέφτηκαν σήμερα Σάββατο 12 Μαΐου 2018, παιδιά των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, συνοδευόμενα από τους κατηχητές και γονείς.






Το πρωί, στο αύλιο χώρο του παρακείμενου στις κατασκηνώσεις ιστορικού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρα, οι εργασίες αποκατάστασης και συντήρησης του οποίου βρίσκονται σε εξέλιξη, με την ευκαιρία της λήξης του κατηχητικού έργου της Ιεράς Μητροπόλεως, τελέστηκε υπαίθρια αρχιερατική θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου, στην οποία συμμετείχαν ευλαβώς τα παιδιά, οι Κατηχητές και τα στελέχη του Γραφείου Νεότητος.
Ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο που επιτελείτε στα Κατηχητικά Σχολεία και στην ευκαιρία που δίνεται στα Κατηχητόπουλα μέσα από τέτοιες συναντήσεις, να γνωριστούν μεταξύ τους και να δημιουργήσουν ένα ευρύτερο σύνδεσμο επικοινωνίας. Ο κ. Γεώργιος ζήτησε από τα παιδιά να «εκμεταλλευτούν» τα Κατηχητικά τους Σχολεία, να πάρουν πολλά εφόδια ζωής μέσα από αυτά, ευχόμενος σε όλους υγεία και κάθε καλό. Τέλος εξέφρασε την πεποίθηση του ότι το ερχόμενο καλοκαίρι οι κατασκηνώσεις θα λειτουργήσουν κανονικά.
 Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας, προσφέρθηκε κέρασμα – ευλογία σε όλα τα παιδιά και τους κατηχητές και στη συνέχεια ο επιχώριος Επίσκοπος, με τον Γενικό Αρχιερατικό π. Ιλαρίωνα Λιάσκο, τον Αρχιερατικό της περιφέρειας Π. Ε. Φεγγούλη, τον υπεύθυνο λειτουργίας π. Κ. Λιάπη και τους ιερείς της περιοχής, επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις των κατασκηνώσεων, που είχε παραχωρήσει η τοπική εκκλησία στη ΔΕΗ και τώρα επέστρεψαν απόλυτα λειτουργικές στην Ενορία για να τις λειτουργήσει η Μητρόπολη Καρπενησίου.
Τα παιδιά συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις και ομαδικά παιγνίδια στους χώρους των κατασκηνώσεων, μέχρι το μεσημέρι που επέστρεψαν στο Καρπενήσι και Στα χωριά τους.  
Ήταν μια ευκαιρία να συναντηθούν και να αισθανθούν την κοινωνία της αγάπης παιδιά και στελέχη από όλες τις αρχιερατικές περιφέρειες της Ευρυτανικής επαρχίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...