Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΕΞΩ - Γρηγόρης Παπαθανάσης – Παραιτηθείς Αντιδήμαρχος Αγράφων: «Παραιτούμαι και ανεξαρτητοποιούμαι για λόγους ευθιξίας ….και για την μελλοντική μου πορεία στα πολιτικά πράγματα του τόπου μας»


Δικαιωθήκαμε για τις εξελίξεις στον Δήμο Αγράφων. Τίτλοι τέλους για τον Γρηγόρη Παπαθανάση ως Αντιδήμαρχος Αγράφων, ο οποίος υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του Αντιδημάρχου και ανεξαρτητοποιήθηκε, επειδή δεν άντεξε, όπως αναφέρει στην επιστολή του, που σας παραθέτουμε, «να τον διαβάλουν, να τον συκοφαντούν με αήθεις τακτικές και πρακτικές, συνάδελφοί του Δ.Σ., με απώτερο σκοπό να τον πλήξουν πολιτικά αλλά και ηθικά».
Τους πραγματικούς λόγους της παραίτησης και ανεξαρτητοποίησης του κ. Παπαθανάση, τους γνωρίζει πολύ καλά ο Αγραφιώτικος λαός. Διαβάστε την επιστολή και τα συμπεράσματα δικά σας.


-- Αξιότιμε κ. Πρόεδρε του Δ.Σ.,
Αγαπητοί συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Από την  έναρξη της θητείας της Δημοτικής Αρχής μέχρι και σήμερα προσπάθησα να ασκήσω τα καθήκοντά μου, τόσο από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου όσο και του Αντιδημάρχου, με συνέπεια και επιμέλεια και κρατώντας πάντοτε χαμηλούς τόνους και δίχως  να κατακλύζομαι από αισθήματα αλαζονείας, υπεροψίας και έπαρσης. Στάση μου ,η οποία πολλές φορές  εκλαμβανόταν από την πλευρά του Δημάρχου ως αδυναμία και ως εκ τούτου δεχόμουν αυστηρή κριτική για να ασκήσω πιο σκληρή και άτεγκτη πολιτική απέναντι στους δημότες! Σε αυτό το χρονικό διάστημα λειτουργούσα πάντοτε έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του συλλογικού συμφέροντος και όχι του προσωπικού. Ορισμένοι συναδελφοί μου Δημοτικοί Σύμβουλοι βάλθηκαν από τη πρώτη στιγμή και ιδιαιτέρως μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου ως Αντιδήμαρχος –μιας και ο αγραφιώτικος λαός με κατέταξε δια της ψήφου του στις πρώτες θέσεις μεταξύ των συνυποψηφίων μου στις εκλογές του 2014- να με διαβάλουν και να με συκοφαντούν με αήθεις τακτικές και πρακτικές με απώτερο σκοπό να με πλήξουν πολιτικά αλλά και ηθικά.
Θα περίμενα ως νέος τέτοιου είδους πρακτικές  να εκλείπουν και όλοι, με αγαστή συνεργασία και ομόνοια, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών των δημοτών. Αντ’ αυτού τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο ‘’εκκαθάρισης’’ των στελεχών τα οποία ακολούθησαν διαφορετική γραμμή απ’αυτή που εξυπηρετούσε τα συμφέροντα του Δημάρχου και των φίλα προσκείμενων σε αυτόν. 
Έτσι, έχουμε οδηγηθεί αυτή τη στιγμή σε σημείο, όπου ο Δήμος Αγράφων να διοικείται απο τον Δήμαρχο και από μια κλειστή ομάδα 4-5 Δημοτικών Συμβούλων με απολύτως αυταρχικό τρόπο και αδιαφορώντας παντελώς για τη γνώμη των υπολοίπων συναδέλφων!
Έχουμε έρθει σε σημείο όπου η εικόνα του Δημοτικού Συμβουλίου να μην τιμά κανέναν μας, να χάνεται ο έλεγχος σε κάθε συνεδρίαση και να χρησιμοποιούνται ακόμα και προσβλητικές και απαξιωτικές εκφράσεις προκειμένου να επιβληθούν κάποιοι! Η μεροληψία και ειδική μεταχείριση του Προέδρου του Δ.Σ στο πρόσωπο του Δημάρχου και ορισμένων μελών του σώματος αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία αυτής της κατάστασης.
Ακόμη, η παντελής απουσία του Δημάρχου από τους δημότες μας, η καθυστέρηση στην προετοιμασία και υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος, οι υπερεξουσίες ορισμένων με κριτήρια πολιτικά και όχι την αξιοσύνη και την ικανότητα, η κατάχρηση απο την μεριά συναδέλφων των οχημάτων του Δήμου μας, η μη πληρωμή και ο εμπαιγμός των εξωτερικών συνεργατών του Δήμου μας και ιδιωτών που εκτέλεσαν νόμιμα τις εργασίες τους και κατόπιν δημοπρασιών, η με αριθ.πρωτ. 3387 26/5/2017  απόφαση του Δημάρχου για σύσταση Ανοιχτής Γραμμής Δημότη με τη μορφή της απευθείας ανάθεσης στην εταιρείαREPOSITION STRATEGY LTD με έδρα την Αθήνα, έναντι του ποσού 24.800 συν φ.π.α, την στιγμή που υπάρχουν πολύ σοβαρότερα ζητήματα και κάποιοι συνδημότες μας υποφέρουν κυριολεκτικά από τη μη υλοποίησή τους και που το κόστος είναι πολύ μικρότερο από το προαναφερθέν, η αθέτηση της υπόσχεσης μας προς τους δημότες μας για πραγματοποίηση λαϊκών συνελεύσεων τουλάχιστον μια φορά το έτος και άλλα πολλά που δεν είναι της παρούσης, υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία του Δήμου, ενώ λειτουργούν αποθαρρυντικά και στην αλλαγή νοοτροπίας του ίδιου του κοινωνικού συνόλου.
Όλοι οι παραπάνω λόγοι, καθώς και λόγοι ευθιξίας , με αναγκάζουν να σας υποβάλλω την παραίτησή μου απο τη θέση του Αντιδημάρχου και να ανεξαρτητοποιηθώ από την παράταξη γιατί προσωπικά δεν μπορώ να ταυτιστώ με τέτοιου είδους μικρονοϊκές πολιτικές, που μόνο κακό κάνουν στο Δήμο μας και κάθε άλλο παρά την ανανέωση και την προοπτική – την οποία ευαγγελιζόταν ο κ. Μπαμπαλής- φέρνουν!!
Παρ’όλα αυτά, θα συνεχίσω ,στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου να αγωνίζομαι σε καθημερινή βάση για την επίλυση των προβλημάτων των συνδημοτών μου ,ενώ την μελλοντική μου πορεία στα πολιτικά πράγματα του τόπου μας θα καθορίσει η στάση των απλών πολιτών, καθώς και η συμπεριφορά εφεξής της παρούσης δημοτικής αρχής.
Κλείνοντας, θέλω να θυμίσω στους κρατούντες των ηνίων του Δήμου Αγράφων αφενός ότι ο Δήμος μας δεν αποτελεί τσιφλίκι κανενός και δεν επιτρέπεται να διαβιεί κανείς εις βάρος του και να αναζητά εργασία μέσω αυτού χωρίς να τον ενδιαφέρει η κοινωνική προσφορά, αφετέρου πως η ώρα της κρίσης απ’ τον αγραφιώτικο λαό πλησιάζει για όλους μας και να είστε σίγουροι ότι θα κατατάξει τον καθέναν μας εκεί όπου του αρμόζει...!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...