Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Με την περίλαμπρη λιτάνευση μέσα στην πόλη, η Κηφισιά γιόρτασε χθες 26 Οκτωβρίου 2018 τη μνήμη του πολιούχου και προστάτη της, Αγίου Μεγαλομάρτυρα Δημητρίου.
Στον ιστορικό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Κηφισιάς, τελέστηκε το πρωί, αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, με συλλειτουργούς τους Μητροπολίτες Μάνης κ. Χρυσόστομο και Κηφισίας κ. Κύριλλο.

Συμμετείχε πλειάδα ιερέων της Μητροπόλεως, ενώ στα αναλόγια έψαλλαν οι χοροί του Πρωτοψάλτη κ. Δημήτρη Καλομοίρη και του Λαμπαδαρίου κ. Ευάγγελου Μπενά.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Μάνης, ο οποίος τόνισε πως «ο Άγιος Δημήτριος δεν ήταν μια τυχαία προσωπικότητα, αλλά εκείνος που ζούσε γνήσια, αυθεντικά, υπαρξιακά την χριστινική του ιδιότητα. Δεν είχε μια πίστη εικονική και φευγαλέα με στοιχεία αμφιβολίας, αλλά μια πίστη ακλόνητη στην χριστιανική διδασκαλία. Ο Άγιος Δημήτριος αυτό που ζούσε ήταν μία αυθεντική χριστιανική ζωή και δεν έκρυβε την πίστη του υπό τον μόδιον, αλλά ομολογούσε τηνπίστη του και εξέφραζε τον εσωτερικό του κόσμο. Ο ελεύθερος άνθρωπος άλλωστε έχει έκφραση, βούληση και εσωτερικό κόσμο που πρέπει να εξωτερικεύει με τον λόγο του και την γενικότερη στάση της ζωής του».
Τέλος, ευχήθηκε να έρθει το θαύμα της εσωτερικής μεταβολής και να έρθουμε πιο κοντά στην Εκκλησία και στα μυστήριά Της.
Ο κ. Κύριλλος ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους Αρχιερείς για την συμμετοχή τους στην πανήγυρη και ευχήθηκε ο Άγιος Δημήτριος να τους φυλάττει στην αρχιερατεία τους και να ποιμαίνουν την επαρχία τους, επ’ αγαθώ της Εκκλησίας. Ευχαρίστησε, επίσης, τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Θωμάκο και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, την Φιλαρμονική του Δήμου Κηφισιάς, το Πυροσβεστικό Σώμα και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης για την παραχώρηση τιμητικού αγήματος στην λιτανεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...