Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

Εκδήλωση -Διαμαρτυρία από συλλόγους και κινήματα Ευρυτανίας και Καρδίτσας, στην Νιάλα Αγράφων, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, ώρα 11:00
"Το μήνα Σεπτέμβριο η κατασκευάστρια εταιρεία αιολικών συστοιχιών (κατ΄ευφημισμό "πάρκα") μετά από το Πρωτόκολλο Εγκατάστασης που εξέδωσε μη σύννομα ο Δασάρχης Καρπενησίου (22 Αυγούστου), προχώρησε σε μη νόμιμες και βλαπτικές χωματουργικές εργασίες, στην περιοχή της Νιάλας Αγράφων που προκάλεσαν : 
  1. εκτεταμένες εκβραχύνσεις 
  2. έντονες αναχλοάσεις των εδαφών
  3. βλάβη σε ιδιαίτερα ευαίσθητα εδάφη προστατευόμενης περιοχής NATURA 2000 και ΖΕΠ
Μετά από όλα αυτά ευρυτανικοί σύλλογοι και κινήματα Eυρυτανίας και Καρδίτσας καταφεύγουν στην δικαιοσύνη και καταγγέλουν τις μη σύννομες ενέργειες. Συγχρόνως 5 δήμαρχοι περιοχής Αγράφων αντέδρασαν στο πλευρό των κινημάτων κατά του εγκλήματος που επιχειρείται στα Άγραφα.

14 ευρυτανικοί σύλλογοι και κινήματα αιτήθηκαν στον Δασάρχη Καρπενησίου να δοθεί άδεια για να βελτιώσουν και να αποκαταστήσουν τις προαναφερόμενες βλάβες με προσθήκη εδαφοβελτιωτικού (κοπριά και κομπόστ) και σπόρων κατά το 3/ήμερο της 28ης Οκτωβρίου.
Η αρνητική απάντηση του Δασάρχη Καρπενησίου νομιμοποιεί τις εταιρείες παραβλέποντας τις αποφάσεις του Σ.τ.Ε που ρητά αναφέρει ότι καμιά εργασίας δεν μπορεί να ξεκινήσει αν δεν εγκριθεί η Ειδική Οικολογική Αξιολόγηση.
Οι ενέργειες του Δασάρχη Καρπενησίου μόνο εντύπωση και έκπληξη προκαλούν, αφού ο ίδιος στις 19 Φεβρουαρίου βεβαιώνει ενυπογράφως, αρμοδίως και επισήμως ότι: " .. χωρίς την Ε.Ο.Α από την αρμόδια Δ/νση Βιοποικιλότητας του ΥΠΕΝ δεν μπορεί να προχωρήσει καμιά εργασία εγκατάστασης είτε του κυρίως έργου, είτε των συνοδών έργων (οδοποιία), ενώ 6 μήνες μετά στις 22 Αυγούστου εκδίδει το Πρωτόκολλο Εγκατάστασης της εταιρείας!!! 
Τι έγινε από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Αύγουστο ας ρωτηθεί ο ίδιος.

Πάντως, παρά την αρνητική απάντηση του Δασάρχη Καρπενησίου στο αίτημα αποκατάστησης των βλαβών, εμείς οι σύλλογοι και τα κινήματα που αντιστεκόμαστε στην εγκατάσταση αιολικών συστοιχιών από το 2007, στα βουνά μας 
απευθύνουμε ΚΑΛΕΣΜΑ  όσους/όσες αγωνιούν για την νομιμότητα και αγωνίζονται για την Σωτηρία των Αγράφων να συμμετέχουν στην εκδήλωση-διαμαρτυρία την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, ώρα 11:00, στην Νιάλα Αγράφων.
Την ίδια ημέρα οργανώνεται εκδήλωση ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΗΣ για την
"συμφιλίωση της Νιάλας", στο μνημείο, ώρα 13:00." 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...