Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΡΕΝΤΗΣ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Κρέντη της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας.
















Η πολύ όμορφη και ζεστή αυτή εκδήλωση, έλαβε χώρα, χθες το απόγευμα, Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020, στο ασφυκτικά γεμάτο από παιδιά και Ενορίτες Πνευματικό Κέντρο της Κρέντης, παρουσία του επιχωρίου Μητροπολίτου κ.κ. Γεωργίου, του Γενικού Αρχιερατικού π. Ιλαρίωνα Λιάσκου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγραίων και εφημερίου του χωριού π. Ευαγγέλου Φεγγούλη, των εφημερίων Κερασοχωρίου π. Βασιλείου Βλάχου, Βούλπης π. Σταύρου Γκόβα και Παλαιοκατούνας π. Δημητρίου Κολοκούρα, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους την γιορτή, οι Αντιδήμαρχοι Αγράφων Χρύσα Σουλιώτη και Ηλία Μάκκας,  η Δημοτική Σύμβουλος Βάσω Καραγιάννη και η πρώην Αναπληρώτρια Δήμαρχος Αγράφων Βάσω Φεγγούλη.
Στο ευλογημένο αυτό γιορτάσι των παιδιών, έδωσε ξεχωριστό χρώμα, η παιδική χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Δοκιμίου Αγρινίου, που έψαλε και τραγούδησε ύμνους και τραγούδια των ημερών, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μουσικοδιδασκάλου Ελένης Βαγγέλη.  
Να σημειωθεί εδώ πως Διευθυντής στο Δημοτικό Σχολείου Δοκιμίου, είναι ο έχων Ευρυτανικές ρίζες κ. Βασίλειος Κόκκοτος, σπουδαστής της πάλαι ποτέ Ιερατικής Σχολής Καρπενησίου, συμφοιτητής και παιδικός φίλος του εφημερίου της Κρέντης π. Ευαγγέλου Φεγγούλη.
Τα παιδιά της χορωδίας του Σχολείου Δοκιμίου, συνόδευσαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων κ. Μαρία Μπεστιά Καραγκούνη και το Μέλος της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αγρινίου κ. Κατερίνα Γκόλφη – Καρναβία και αρκετοί γονείς.
Ο π. Ευάγγελος καλωσόρισε τον Σεπτό Ποιμενάρχη του και τους πατέρες που τίμησαν με την παρουσία τους την γιορτή, όπως τους Αντιδημάρχους τους γονείς και τα παιδιά, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ευχόμενος το νέο έτος να είναι καρποφόρο και εν Χριστώ ευλογημένο. Ο εφημέριος του χωριού, συνεχάρη τα παιδιά για την προσπάθεια που καταβάλουν στο Κατηχητικό, αλλά και τους γονείς που τα παροτρύνουν να συμμετέχουν, τονίζοντας τους ότι αυτό θα πρέπει να συνεχιστεί με περισσότερο ενδιαφέρον και φροντίδα. Τέλος ευχαρίστησε από καρδιάς όλους εκείνους που συνδράμουν και στηρίζουν με κάθε τρόπο, το σπουδαίο πνευματικό έργο που γίνεται τα τελευταία χρόνια στο όμορφο και ζωντανό αυτό χωριό του Δήμου Αγράφων.
Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα, και μετά ομίλησε με πατρική αγάπη, στοργή και ουσιαστικό ενδιαφέρον προς τους γονείς και τα παιδιά, συγχαίροντας τον εφημέριο, το Εκκλ. Συμβούλιο και όλους εκείνους που συνέβαλαν στην επιτυχία της ωραίας εκδήλωσης, ευχόμενος όπως ο νέος χρόνος αναδειχθεί δημιουργικός και στηρικτικός προς όλους και κυρίως για τα παιδιά που είναι το παρόν και το μέλλον του τόπου μας.
Ακολούθησε όπως προαναφέραμε μια εξαίρετη μουσική πανδαισία από την χορωδία του Σχολείου Δοκιμίου και στη συνέχεια τα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Κρέντης υπό την οδηγία της αδελφής Φεβρωνίας, δασκάλας τους στο Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής που λειτουργεί στην Κρέντη, τραγούδησαν και έψαλαν παραδοσιακά Κάλαντα και ύμνους του Αγίου Δωδεκαημέρου, λαμβάνοντας δίκαια το θερμό χειροκρότημα όλων.  
Τα παιδιά με πολλή αγάπη, σεβασμό και ευγνωμοσύνη προς τον πνευματικό τους Πατέρα και Μητροπολίτη τους, του προσέφεραν ένα ημερολόγιο τοίχου, όπως και στους παρισταμένους Αντιδημάρχους. Δώρο σεβασμού, μια εικόνα του Αγίου Νεκταρίου, έδωσε στον Μητροπολίτη Καρπενησίου η κ. Μαρία Μπεστιά Καραγκούνη, εκ μέρους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δ. Σχολείου Δοκιμίου, ενώ δώρο – ευλογία, την εικόνα του Αγίου Αιμιλιανού, έδωσε στον κ. Κόκκοτο και στην κ. Καραγκούνη, ο π. Ευάγγελος Φεγγούλης εκ μέρους των Μελών του Πνευματικού Κέντρου Κρέντης.
Η γιορτή συνεχίστηκε με πλούσιο γεύμα, με ντόπια εδέσματα που ετοίμασαν για μια ακόμη φορά οι γυναίκες της Ενορίας και κυρίως αυτές που πρωταγωνιστούν και στηρίζουν κάθε προσπάθεια που γίνεται στο Πνευματικό Κέντρο.
Με το πέρας της εκδήλωσης μοιράστηκαν στα παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Κρέντης, τα καθιερωμένα Αγιοβασιλιάτικα δώρα τους, ενώ αξιοσημείωτο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι την εκδήλωση κάλυψε εξ ολοκλήρου η τηλεόραση του ΑΧΕΛΩΟΥ.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...