Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τιμήθηκε η μνήμη του Ιερομάρτυρος του Χριστού Χαραλάμπους στον ομώνυμο Ιερό Ναό της Τοπικής Κοινότητας Ανατ. Φραγκίστας του Δήμου Αγράφων.


Την αγιώνυμο ημέρα τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου κ. Γεωργίου, τον οποίο πλαισίωσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αγραίων π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο πρ. Εφημέριος του πανηγυρίζοντος Ναού π. Θωμάς Γκορόγιας, ο εφημέριος Λογγιτσίου π. Κων/νος Καναβάκης, ο εφημέριος Επισκοπής π. Νεκτάριος Διώτης και ο Ιεροδιάκονος π. Πρόδρομος.
Ευσεβείς πιστοί προσήλθαν στον ιστορικό περικαλλή Ιερό Ναό για να καταθέσουν την τιμή και τον σεβασμό τους στον προστάτη τους Άγιο καθώς και να προσκυνήσουν μικρό απότμημα του Ιερού του Λειψάνου, που φυλάσσεται χρόνια στην Ενορία. Ανάμεσά τους ο πρώην Δήμαρχος Φραγκίστας και γνωστός Νομικός Θωμάς Μπόνιας και ο εορτάζων επίσης Νομικός, Χαράλαμπος Κούτσικος
Προ της απολύσεως ο Σεβ. Ποιμενάρχης μίλησε με πατρικά λόγια και ευχήθηκε καταλλήλως στο εκκλησίασμα και ιδιαιτέρως σε όσους φέρουν το όνομα του Αγίου, γνωστοποιώντας τους ότι η προγραμματισμένη για σήμερα χειροτονία νέου κληρικού στην Μητρόπολη Καρπενησίου, ο οποίος θα είναι και ο εφημέριος του χωριού, δεν έγινε λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε ο υποψήφιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...