Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

Δελτίο τύπου σχετικά με την αυστηροποίηση των μέτρων από την Κυβέρνηση και τις τελευταίες αποφάσεις της Εκκλησίας


Μπροστά στις πρωτόγνωρες συνθήκες που τόσο η πατρίδα μας όσο και σχεδόν ολόκληρη η Υφήλιος αντιμετωπίζει, η Πολιτική Παράταξη ΚΟΙΝΩΝΙΑ θα ήθελε να απευθύνει μήνυμα συμπαράστασης και αισιοδοξίας σε όλους τους συμπατριώτες μας  Έλληνες απανταχού της Γης και να εκφράσει τη βεβαιότητα ότι με τη βοήθεια του Θεού και με την προσπάθεια όλων μας η δοκιμασία θα ξεπεραστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα!
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ θα ήθελε ωστόσο να υποσημειώσει τα εξής:

1.     Η αυστηροποίηση σε τακτική βάση των μέτρων από την Ελληνική Κυβέρνηση που καλλιεργούν απόγνωση και πανικό στους πολίτες, δεν στηρίζεται σε καμιά επιστημονική βάση, καθώς οι ειδικοί επιμένουν στο επιστημονικά τεκμηριωμένο μέτρο της ‘κοινωνικής απόστασης’ (social distancing) και όχι ‘απομόνωσης’. Ακόμα και ο κ. Τσιόδρας, τάχθηκε κατά της απαγόρευσης κυκλοφορίας των πολιτών με δηλώσεις του σε Κυριακάτικη εφημερίδα 2 εβδομάδες πριν. (https://www.pronews.gr/ygeia/860347_den-symfonei-o-sotiris-tsiodras-me-ayto-metro)
2.     Η αυστηροποίηση και η διατήρηση των μέτρων επί μακρόν, μπορεί να επιφέρει δυσμενείς υγειονομικές και οικονομικές συνέπειες. Πιο συγκεκριμένα, από υγειονομικής πλευράς: α) εγκυμονεί ο κίνδυνος εμφάνισης δεύτερου και πιθανόν σοβαρότερου κύματος της νόσου όταν τα μέτρα αρθούν, λόγω αποτροπής, της επιθυμητής ‘ελεγχόμενης’ και σταδιακής νόσησης και ανοσοποίησης ενός μικρού αλλά κρίσιμου μέρους του πληθυσμού, εξαιτίας των πολύ αυστηρών Κυβερνητικών μέτρων, β) η παραμονή στο σπίτι πολλών συνανθρώπων μας με άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας λόγω του φόβου έκθεσης στον ιό, έχει ως συνέπεια την προσέλευσή τους στα νοσοκομεία καθυστερημένα σε βαριά κλινική και δυστυχώς αρκετές φορές προθανάτια κατάσταση, γ) τέλος διαπιστώνεται η έξαρση κρίσεων πανικού, νευρώσεων, καταθλιπτικών συνδρόμων, απορρύθμιση της αρτηριακής πίεσης κλπ που στις περισσότερες των περιπτώσεων αντιμετωπίζονται από τους ιατρούς με οδηγίες από τηλεφώνου! Από οικονομικής πλευράς, αναμένεται σημαντική ύφεση παγκοσμίως με επιπλέον φτωχοποίηση των ήδη φτωχοποιημένων χωρών και λήψη επιπλέον ‘αναγκαίων’ και ειδεχθών μέτρων για τη ‘σωτηρία’ της Παγκόσμιας οικονομίας. Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, διαφωνεί με τη συνεχή αυστηροποίηση των μέτρων της Κυβέρνησης και αντιπροτείνει τη σταδιακή αποκλιμάκωσή τους με παράλληλη στήριξη των οικονομικά ασθενών και πληγέντων από την ύφεση. Με βάση και την εμπειρία άλλων χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία επιδημικές νόσους στο πρόσφατο ή απώτερο παρελθόν, προτείνουμε τρία από τα πλέον αποτελεσματικά και δοκιμασμένα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας κατά την αποκλιμάκωση των μέτρων, τα οποία αφορούν: i) την τήρηση βασικών κανόνων ατομικής και συλλογικής υγειονομικής προστασίας (social distancing, πλύσιμο χεριών, λελογισμένη χρήση αντισηπτικών κλπ), ii) τη χορήγηση κατάλληλου εξοπλισμού προστασίας στα νοσοκομεία, σε διάφορες υπηρεσίες κρατικές και μη και στους Έλληνες πολίτες βάσει ειδικών κριτηρίων και iii) το δωρεάν και συχνό έλεγχο ανίχνευσης της νόσου  με τη χρήση ειδικών διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων, με τη συνδρομή και των εργαστηρίων των Πανεπιστημίων της χώρας μας.
3.     Η εμμονή της Ελληνικής Κυβέρνησης στην απόφασή της να αναστείλει κάθε ιεροπραξία με επιχείρημα την προστασία της δημόσιας υγείας είναι πρωτοφανής και δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά. Ωστόσο, θα θέλαμε να εκφράσουμε και τη βαθιά μας θλίψη προς τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος (ΔΙΣ): α) για τη μη ανάληψη εκ μέρους της ΔΙΣ πρωτοβουλίας διαβούλευσης και συζήτησης με την Πολιτεία εναλλακτικών προτάσεων της πλήρους αναστολής λειτουργίας των Εκκλησιών, όπως έγινε σε άλλες Ορθόδοξες χώρες (Σερβία, Γεωργία, Μολδαβία κλπ) και β) για την απόφασή της ΔΙΣ απαγόρευσης δημόσιων δηλώσεων και εμφανίσεων ανθρώπων που διακονούν στο χώρο της Εκκλησίας (Κληρικών και Λαϊκών), γεγονός που στερεί τη δυνατότητα πνευματικής τροφοδοσίας του Ελληνικού Λαού που ούτως ή αλλιώς βιώνει συνθήκες πνευματικής ένδειας με την αδυναμία ενεργού συμμετοχής του στη λειτουργική ζωή των Αγίων ημερών που διανύουμε.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ συμμερίζεται την αγωνία κάθε Έλληνα πολίτη, οι αντοχές του οποίου δοκιμάζονται με βάναυσο τρόπο την περίοδο αυτή, και απευθύνει λόγο παρηγοριάς στους συμπατριώτες μας που ασθενούν και στους οικείους τους όπως και στους οικείους εκείνων που έφυγαν για το αιώνιο ταξίδι.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ, τέλος, με ευγνωμοσύνη και συγκίνηση παρακολουθεί και τιμά τον άοκνο αγώνα όλων των λειτουργών της υγείας που με απαράμιλλο ζήλο καταθέτουν καθημερινά και την ψυχή τους στην υπηρεσία των πασχόντων συνανθρώπων μας.
Από το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...