Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 16 Μαΐου 2020

15 Μαΐου, Διεθνής Ημέρα αφιερωμένη στην Οικογένεια! - Ο εφιάλτης της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα της κρίσης…


Ελληνική Οικογένεια: Οι αριθμοί της υπογεννητικότητας και του δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα βαίνουν κατά κοινή ομολογία από το κακό στο χειρότερο, αφού η χώρα διέρχεται από την μια κρίση στην άλλη.
Υπογεννητικότητα υπάρχει σε μία χώρα, όταν ο αριθμός γεννήσεων ανά έτος είναι μικρότερος ή όχι σημαντικά μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο αριθμό θανάτων.
Σύμφωνα με έρευνα της Eurostat στην Ελλάδα, ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 60.500 το 2012, και την 1η Ιανουαρίου 2013 έφτασε τους 11,06 εκατομμύρια κατοίκους. Το 2012 καταγράφηκαν 100.400 γεννήσεις και 116.700 θάνατοι, ενώ την ίδια χρονιά εγκατέλειψαν την Ελλάδα πάνω από 44.000 από τους κατοίκους της.

Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ  και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.
Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.
Μπορεί η σημερινή μέρα να μην είναι ιδιαίτερα διάσημη, αλλά κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη σημαντικότητά της.
Πόσο μάλλον την περίοδο αυτή, όπου προερχόμαστε από μία πρωτοφανή κρίση - η οποία δυστυχώς δεν έχει ακόμη περάσει - και έχουμε όλοι συνειδητοποιήσει ότι πραγματικά δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την οικογένειά μας- και μόνο το γεγονός ότι οι οικογένειες πέρασαν αμέτρητες ώρες κλεισμένες σε ένα σπίτι και βγήκαν... αλώβητες- λέει πολλά!

Παραδοσιακά, ο πυλώνας της οικογένειας είναι η μητέρα, μιας και είναι το άτομο που θυσιάζει τα περισσότερα προκειμένου να φέρει ένα παιδί στον κόσμο, και είναι κυριολεκτικά ακοίμητος φρουρός, όχι μόνο για τον πρώτο χρόνο της ζωής του, αλλά η  Ελληνίδα μάνα, σίγουρα μέχρι το παιδί να κλείσει τα 18!
Φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από την Διακήρυξη της Κοπεγχάγης, που αναφέρονται στην σημασία των επενδύσεων σε κοινωνικές πολιτικές για την προστασία των ευάλωτων ατόμων, και στην προστασία των οικογενειών.
Όμως δεν αρκεί να μένουμε μόνο στις διαπιστώσεις. Είναι στο χέρι όλων μας να αλλάξουμε τις συνθήκες, και πάνω από όλα να προστατέψουμε τις οικογένειες μας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...