Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Με λαμπρότητα το πανηγύρι στην Αγία Τριάδα Κρέντης



Με λαμπρότητα και χριστιανική μεγαλοπρέπεια γιόρτασαν στις 8 Ιουνίου 2020 στην Κρέντη την εορτή του Αγίου Πνεύματος. Το πρωί τελέστηκε πανηγυρικό συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας μετά θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας, από τον εφημέριο του χωριού  και Αρχιερατικό Επίτροπο Αγραίων – Αγράφων συμμετεχόντων  του π. Θ.  Γκορόγια, εφημέριου Δυτικής Φραγκίστας και του π. Βασιλείου Βλάχου εφημέριου Κερασοχωρίου. Στο ψαλτήρι βρέθηκαν οι καλλικέλαδοι ιεροψάλτες Αποστόλης Ντάλλας και Θανάσης Ντάλλας.








Με το πέρας της θείας λειτουργίας, τελέστηκε στον αύλιο χώρο η ακολουθία της Αρτοκλασίας και στη συνέχεια άπαντες οι παρευρισκόμενοι παρακάθισαν στα τραπέζια που είχαν στρωθεί για το ιστορικό αυτό πανηγύρι – παζάρι της περιοχής.
Τα ψητά και τα κοκορέτσια πεντανόστιμα όπως πάντα, από τους ειδικούς του είδους, τους Αδελφούς Αποστόλη και Δημήτρη Μάκκα και από τον Γιώργο Λάππα 
Παραβρέθηκαν στο πανηγύρι ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, οι Αντιδήμαρχοι Ηλίας Μάκκας, Χρύσα Σουλιώτη, Π. Γκορόγιας, ο Γ.Γ. Γρηγόρης Παπαθανάσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και πλήθος κόσμου.
Η Αγία Τριάς να διαφυλάττει όλο τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...