Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Το «ύστατο χαίρε» στον μακαριστό Γέροντα Χρυσόστομο Δρόσο

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Εμπορείου Σαντορίνης  τελέστηκε, το πρωί του περασμένου Σαββάτου 25ης Ιουλίου, η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού Γέροντος π. Χρυσοστόμου Δρόσου, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών.
Το προηγούμενο βράδυ τελέστηκε ιερά αγρυπνία ως και η εξόδιος ακολουθία εις ιερείς.
Η τελετή έγινε (κατόπιν ευλογίας του για ποιμαντικούς λόγους απουσιάζοντος στα μικρά νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θήρας,
Αμοργού & Νήσων κ. Επιφανίου) από πνευματικά τέκνα του Γέροντος Χρυσοστόμου εκ μέρους των οποίων ομίλησε για τον Γέροντα της χαράς, της αγάπης, της ανεξικακίας, της συγχωρητικότητας, της αδιάκριτης προς όλους φιλανθρωπίας, ο πανοσιολογιώτατος ἀρχιμανδρίτης π. Πάμφιλος Γιαπιντζάκης.
Στην ακολουθία παρευρέθη και συμπροσευχήθηκε και ο διάδοχος του Γέροντος στην Ηγουμενεία της Ιεράς Μονής Προυσού, αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Τσιρώνης. 
Το παρών στην εξόδιο ακολουθία έδωσαν τα κατά σάρκα αδέλφια και συγγενείς του Γέροντος, πνευματικά του τέκνα από όλη την Ελλάδα και οι κάτοικοι της γενετείρας του ως επίσης ο Έπαρχος Θήρας κ. Χαράλαμπος Δαρζέντας, ο Δήμαρχος Θήρας κ. Αντώνιος Σιγάλας και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων που πολλάκις με τα μέλη τους είχαν φιλοξενηθεί από το Γέροντα σε προσκυνηματικές τους επισκέψεις στην Ιερά Μονή Προυσού.
Το σκήνωμα του Γέροντος Χρυσοστόμου, μεταφέρθηκε εν πομπή και προεξαρχούσης της ιεράς και θαυματουργού εικόνος της Υπεραγίας Θεοτόκου «Προυσιωτίσσης» (ακριβές αντίγραφο της οποίας θησαυρίζεται στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου από το έτος 2011) πίσω από το Ιερό Βήμα όπου και ετάφη.
Ο Γέροντας Χρυσόστομος λειτουργεί πλέον στο υπερουράνιο Θυσιαστήριο με τον αυτάδελφό του πρώτο Μητροπολίτη Καρπενησίου κυρό Νικόλαο τον εξ Εμπορείου Θήρας.
Romfea.gr. 28/07

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...