Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

SOS ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΣΤΗ ΣΩΤΗΡΑ ΑΝΑΤ. ΦΡΑΓΚΙΣΤΑΣ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

 



Όπως όλοι γνωρίζουμε η περιοχή  ΣΩΤΗΡΑ της Ανατ. Φραγκίστας είναι ένας ευλογημένος τόπος με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά στοιχεία που δίκαια τον αναδεικνύουν ως σημείο  αφοράς της ευρύτερης περιοχής. Εκεί λειτουργούν οι Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως και εκεί δεσπόζει αιώνες τώρα ένα από τα μεγαλύτερα μεταβυζαντινά Μνημεία της Ευρυτανίας, η πάλαι ποτέ Μονή του Σωτήρα, που πρόσφατα ολοκληρώθηκε το μεγάλο έργο συντήρησης και αποκατάστασης του.  

Όμως στο σημείο αυτό, τους χειμερινούς μήνες αλλά και με τα πρώτα πρωτοβρόχια, η ΣΩΤΗΡΑ «πνίγεται», από τα νερά του παρακείμενου χειμάρρου με άμεσο τον κίνδυνο να πέσουν πάνω στο Μνημείο και να προκαλέσουν μεγάλες καταστροφές.

Το μόλο θέμα ανέδειξε πριν 2 χρόνια ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος και Εκκλησιαστικός Επίτροπος  Ανατ. Φραγκίστας Ταξιάρχης Χρυσικός, με παρεμβάσεις του και υπομνήματα τόσο στην Αντιπεριφέρεια όσο και στον Δήμο Αγράφων, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα έργων προστασίας στην περιοχή.

Στα αιτήματα αυτά ανταποκρίθηκε η Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας με την κατασκευή ενός μικρού έργου για τα όμβρια νερά, όμως το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται παρακείμενος χείμαρρος, δεν αντιμετωπίστηκε, γιατί όταν αυτός σε περίπτωση πλημύρας, φύγει από την φυσική του ροή, η κατάσταση γίνεται ανεξέλεγκτη όπως φαίνεται και στις φωτό που ευγενικά μας παραχώρησε ο κ. Χρυσικός.  

Την περιοχή της ΣΩΤΗΡΑΣ, επισκέφτηκε πρόσφατα και ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, μετά την πρόσκληση του Συλλόγου Ανατολικοφραγκιστιανών και την συζήτηση που ακολούθησε στο χωριό και με άλλα σημαντικά θέματα. Ο Δήμαρχος συνοδευόμενος από τον κ. Κουτσιούμπα, Πρόεδρο του Συλλόγου, τον κ. Χρυσικό και τον εκκλ. Επίτροπο Κ. Κωστόπουλο, είδε από κοντά πως έχει το θέμα και δεσμεύτηκε να το θέσει υπόψη της Τεχνικής Υπηρεσίας.

Επειδή έρχεται χειμώνας με απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα, θεωρούμε ότι οι αρμόδιοι θα δείξουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα αυτό της ΣΩΤΗΡΑΣ, που εκπέμπει  SOS, δίνοντας άμεσα λύση στο πρόβλημα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...