Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020

Αγιασμός στo Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Κρέντης από τον Μητροπολίτη Καρπενησίου

Τον καθιερωμένο Αγιασμό επί τη ενάρξει της νέας χρονικής περιόδου, τέλεσε την 1η Νοεμβρίου 2020, στο Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως Καρπενησίου, που λειτουργεί στην Ενορία της Κρέντης Αγράφων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος.

Στον Αγιασμό, που τελέσθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, πέραν του εφημερίου και Αρχιερατικού Επιτρόπου της περιοχής π. Ευαγγέλου Φεγγούλη, παραβρέθηκαν ο π. Κων/νος Λιάπης, που είναι η ψυχή της Σχολής, η Αδελφή Φεβρωνία, που διδάσκει στο Παράρτημα, γονείς και μαθητές.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του, αναφέρθηκε αρχικά στην επιτακτική ανάγκη διατήρησης της εκκλησιαστικής μουσικής, γεγονός που αποτελεί ευθύνη της σχολής μιας και η βυζαντινή μουσική έχει τις ρίζες της στην ελληνική. Επίσης τόνισε την αξία της εκκλησιαστικής μουσικής, καθώς εκείνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της πίστης μας.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τον εφημέριο και την αδελφή, για την προσπάθεια που καταβάλλουν προκειμένου να λειτουργεί το Παράρτημα αυτό και μάλιστα με 20 και πλέον μαθητές όπως και τους γονείς που στηρίζουν τα παιδιά τους, ευχόμενος σε όλους ευλογημένη και δημιουργική χρονιά.   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...