Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ «ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ» ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ- Με τηλεδιάσκεψη.

 ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 

ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Πολιτική Επικαιρότητα.

Με την πανδημία του κορονοϊού να βρίσκεται σε εξέλιξη, προβάλει σαν επιτακτική ανάγκη η διεκδίκηση συγκεκριμένων μέτρων από την Κυβέρνηση.  

Κρίνονται σαν απολύτως αναγκαία :

  • Η ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας - Επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα. Χωρίς παζάρια για αγορά υπηρεσιών
  • Τα ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε χώρους δουλειάς - Αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, προσλήψεις και επίταξη ιδιωτικών λεωφορείων
  • Κανένας εργαζόμενος, άνεργος, επαγγελματίας χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα
  • Να αποσυρθούν το αντεργατικό έκτρωμα που προβλέπει 10ωρη δουλειά και ο νέος συνδικαλιστικός νόμος

Με κάθε πρόσφορο τρόπο ο λαός θα απαντήσει και στον προωθούμενο κρατικό προϋπολογισμό, που έχει αντιλαϊκά χαρακτηριστικά και προβλέψεις υπέρ των κεφαλαιοκρατών και των μονοπωλίων…. Δεν θα επιτρέψει να περάσει κανενός είδους κυβερνητικός αυταρχισμός.

Σε αυτή την λογική, οργανώνεται από εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις η απεργιακή κινητοποίηση στις 26/11/2020.

Η τοποθέτηση απέναντι σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα αποτελεί κριτήριο φιλολαϊκής τοποθέτησης για την Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση, για κάθε κοινωνικό πολιτικό φορέα και φυσικά για τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Ειδικότερα ζητήματα.

Την περίοδο που διανύουμε, με ολοφάνερες τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού στην κοινωνία, που ήδη χαρακτηριζόταν από κοινωνικές ανισότητες και αυξανόμενα ποσοστά φτώχειας…. Η Περιφέρεια οφείλει να ιεραρχήσει την δραστηριότητα της….

Δεν φτάνει, κατά την άποψη μας, να πάρει κάποια μέτρα στα πλαίσια των τυπικών αρμοδιοτήτων της, στηρίζοντας  τις όποιες κυβερνητικές επιλογές, που η ίδια η πραγματικότητα αποδεικνύει πως είναι ανεπαρκείς.

Χρειάζεται με συγκεκριμένες πράξεις να απαιτήσει την άμεση ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας  και την  επίταξη του ιδιωτικού τομέα, συνυπολογίζοντας και τους ιδιώτες γιατρούς. Χωρίς παζάρια για την αγορά υπηρεσιών τους….Να απαιτήσει ολοκληρωμένο σχέδιο κάλυψης των διευρυνόμενων κοινωνικών αναγκών για υγειονομικές υπηρεσίες.

Αντί των προσπαθειών υποκατάστασης των υποχρεώσεων του Υπουργείου Υγείας και της γενικόλογης αναφοράς στην διάσωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, που αφορά ελάχιστους αυτοαπασχολούμενους, η Περιφέρεια οφείλει να εστιάσει την προσοχή της στην κοινωνική υποστήριξη των εργατικών – λαϊκών οικογενειών που αντιμετωπίζουν προβλήματα διαβίωσης.

Σε αυτή την βάση προτείνουμε άμεση συνεργασία και κοινή δράση σε συντονισμό  με όλους τους Δήμους, με στόχους :

1.   Καταγραφή των οξυμένων λαϊκών αναγκών σε κάθε περιοχή και άμεση αξιοποίηση τους για στοχευμένες παρεμβάσεις.

2.   Ενίσχυση των δομών παροχής βοήθειας στο σπίτι… Επέκταση της λειτουργίας τους και συντονισμός στην παροχή των υπηρεσιών τους, με ταυτόχρονη ενοποίηση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας κατά Δήμο.

3.   Ενίσχυση των δυνατοτήτων προσφοράς ειδών διατροφής των κοινωνικών παντοπωλείων. Διεύρυνση της λειτουργίας τους.

4.   Συνέχιση και επέκταση της διανομής έτοιμου φαγητού εκεί που διακόπηκε, λόγω της ίδιας της πανδημίας.

Για αυτά τα ζητήματα πέρα της έντονης απαίτησης κρατικών ενισχύσεων οφείλουμε να συμβάλλουμε ως Περιφέρεια ακόμη και με την διάθεση πιστώσεων από το αποθεματικό μας ή με την μεταφορά πιστώσεων από έργα και υπηρεσίες που μπορούν να μείνουν για αργότερα.

**************************

Σε συνέχεια όσων έχουμε προτείνει σε προηγούμενες συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής και προκειμένου να αποφύγουμε την γενικολογία….

Συνεκτιμώντας πως οι περισσότερες προτάσεις μπαίνουν στο χρονοντούλαπο της αναμονής και η πως η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων της Οικονομικής Επιτροπής περιορίζεται στην διεκπεραίωση μιας καθημερινότητας που καθορίζει η Περιφερειακή Αρχή….

Προτείνουμε ειδικές συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής για κάθε Περιφερειακή Ενότητα, όπου, με την παρουσία των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, θα καταγραφούν οι υπάρχουσες  εκκρεμότητες σε υπηρεσίες και έργα και θα διατυπωθούν προτάσεις για την αντιμετώπιση τους.

ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΘΕΜΑ 1ο :  Έγκριση του αριθμ. 42/17-11-2020 πρακτικού συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΘΕΜΑ 2ο : Άσκηση ή μη του ενδίκου μέσου της ΄Εφεσης, κατά της με αρ. Α363/2020 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκίδας.

Αφορά πρόστιμο 30.000 ευρώ για χρήση νοθευμένου πετρελαίου κίνησης….

Η προσφυγή των ενδιαφερομένων απορρίφθηκε σιωπηρά από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση……. Δικαιώθηκε, όμως στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο γιατί δεν προοριζόταν το καύσιμο για εμπορική χρήση…

Στην βάση της αντίληψης πως η νοθεία είναι νοθεία…. Δεν συμφωνούμε με την εισήγηση….

Προτείνουμε να ασκηθεί έφεση.

ΘΕΜΑ 3ο : Διορισμός Δικηγόρου για εκπροσώπηση της «Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», ενώπιον του Πταισματοδικείου Λαμίας σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. Α20/80/20 Οκτωβρίου 2020 κλήση.

Αφορά αγωγή για τον τρόπο που αντιμετωπίσθηκε μια αίτηση χορήγησης άδειας μεταλλευτικών ερευνών ιδιώτη από το 1973 και επαναλήφθηκε το 2004, αλλά ποτέ δεν χορηγήθηκε….. Όταν ανάλογη άδεια χορηγήθηκε, για τον ίδιο χώρο, σε άλλο ενδιαφερόμενο.

Η αγωγή στρέφεται κατά της Περιφέρειας και του προϊσταμένου της Υπηρεσίας….

Δεν έχουμε αντίρρηση στον ορισμό δικηγόρου….. Ζητάμε, όμως, ουσιαστική ενημέρωση της υπηρεσίας για το τι ακριβώς συνέβη.

ΘΕΜΑ 4ο : Διορισμός Δικηγόρου για εκπροσώπηση της «Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», ενώπιον του Πταισματοδικείου Λαμίας σύμφωνα με την αριθμ. πρωτ. Α20/79/20 Οκτωβρίου 2020 κλήση .

Αφορά την ίδια υπόθεση που αναφέρεται στο προηγούμενο θέμα της ημερήσιας διάταξης……

Δεν έχουμε αντίρρηση στον ορισμό δικηγόρου….. Ζητάμε, όμως, ουσιαστική ενημέρωση της υπηρεσίας για το τι ακριβώς συνέβη.

ΘΕΜΑ 5ο : Διορισμός Δικηγόρου για εκπροσώπηση της «Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας», στο Διοικητικό Εφετείο Πειραιά [σχετικά με την Αγωγή του Φωτίου Ζορμπά]

Δεν θα μετέχω στην συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος, λόγω της φιλικής μου σχέσης με τον ενδιαφερόμενο…..

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ 6ο : Παραχώρηση χρήσης ενός φυλακίου (2 οικίσκων)  στο Κάστρο Βοιωτίας.

1.   Έχουμε διαφορετική γνώμη για την αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην οργανισμού Κωπαΐδας, που καταργήθηκε… Πολύ περισσότερο έχουμε την άποψη πως τα φυλάκια αυτά θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα  για την λειτουργία μιας υπηρεσίας δημόσιου χαρακτήρα που θα επέβλεπε την άρδευση της Κωπαΐδας.

2.   Δεν αποσαφηνίζεται η χρήση που τα προορίζει η ιδιώτης που ζητά την παραχώρηση τους.

Για αυτούς τους λόγους…. ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.

ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ

ΘΕΜΑ 7ο : α)Έγκριση πρακτικού αρμόδιας Επιτροπής διενέργειας του  συνοπτικού διαγωνισμού για την  προμήθεια  «Χορτοκοπτικού Βραχίονα», β)  ανάδειξη προσωρινού μειοδότη και γ) έγκριση της συνέχισης της διαγωνιστικής διαδικασίας στο επόμενο στάδιο της κατακύρωσης, προϋπολογισμού 50.000,00 € με ΦΠΑ,Π.Ε. Βοιωτίας.

Ο διαγωνιζόμενος ήταν μόνο ένας….

Η έκπτωση ήταν πολύ μικρή ( 4 % )…..

Θεωρούμε τον συνοπτικό διαγωνισμό ασύμφορο….και ζητάμε την επανάληψη τους με την αποστολή προσκλήσεων σε ( 5 ) πέντε εταιρείες που λειτουργούν στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

ΘΕΜΑ 8ο : Έγκριση 2ου Πρακτικού του συνοπτικού διαγωνισμού για το έργο «Προμήθεια άλατος 2020»της Π.Ε. Ευρυτανίας , προϋπολογισμού 67.709,60 € με ΦΠΑ,και κατακύρωση της σύμβασης.

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 9ο : Έγκριση Πρωτοκόλλων Παραλαβής Υπηρεσιών της Π.Ε. Φωκίδας η οποία απαιτείται λόγω τροποποιήσεως των σχετικών συμβάσεων και αύξησης του φυσικού και Οικονομικού αντικειμένου.

Τα πρωτόκολλα παραλαβής υπογράφονται και επικυρώνονται από τις ειδικά διαμορφωμένες επιτροπές, που συγκροτούνται από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κανένα νόημα δεν έχει η αθροιστική επικύρωση τους από οποιοδήποτε άλλο όργανο.

Για αυτό…. ΑΠΕΧΟΥΜΕ από την ψηφοφορία.

ΘΕΜΑ 10ο : Έγκριση Πρωτοκόλλων Παραλαβής Υπηρεσιών της Π.Ε. Φθιώτιδας.

Τα πρωτόκολλα παραλαβής υπογράφονται και επικυρώνονται από τις ειδικά διαμορφωμένες επιτροπές, που συγκροτούνται από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κανένα νόημα δεν έχει η αθροιστική επικύρωση τους από οποιοδήποτε άλλο όργανο.

Για αυτό…. ΑΠΕΧΟΥΜΕ από την ψηφοφορία.

ΘΕΜΑ 11ο : Έγκριση των Πρωτοκόλλων Παραλαβής παρεχόμενων υπηρεσιών Μεταφοράς Μαθητών σχολικού έτους 2020-2021 της Π.Ε. Ευρυτανίας σύμφωνα με την παρ. η΄, άρθρο 176 του Ν. 3852/2010.

Τα πρωτόκολλα παραλαβής υπογράφονται και επικυρώνονται από τις ειδικά διαμορφωμένες επιτροπές, που συγκροτούνται από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Κανένα νόημα δεν έχει η αθροιστική επικύρωση τους από οποιοδήποτε άλλο όργανο.

Για αυτό…. ΑΠΕΧΟΥΜΕ από την ψηφοφορία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Κατά την άποψη μας οι προγραμματικές συμβάσεις είναι αρμοδιότητα του Περιφερειακού Συμβουλίου, που με τον πρόσφατο νόμο, τον οποίο έχουμε ήδη καταγγείλει, δόθηκε στην Οικονομική Επιτροπή….

Σύμφωνα με όσα έχουμε δηλώσει…. Αν δεν παραπεμφθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.… Αφού καταδικάσουμε, πολιτικά, αυτή την επιλογή σας…Θα εκφράσουμε την γνώμη μας επι της ουσίας.

ΘΕΜΑ 12ο : Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Δ.Π.Θ)- Τμήμα Ιατρικής για το έργο : «Παροχή εξειδικευμένων εκπαιδευτικών υπηρεσιών κατάρτισης για εκπαιδευτικούς της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος με στόχο τη βέλτιστη προστασία της υγείας των μαθητών και του προσωπικού από τη διασπορά του κορωνοϊού covid 19», και ορισμός μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης.

Αυτό είναι υποχρέωση της Κυβέρνησης και των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας…..

Δεν είναι αντικείμενο προγραμματικής σύμβασης με το Πανεπιστήμιο, που άλλωστε οφείλει να προσφέρει κοινωνικό έργο και υπηρεσίες τέτοιου είδους χωρίς αντίτιμο.

ΘΕΜΑ 13ο : Έγκριση 1ης τροποποίησης της από 21-03-2019 Προγραμματικής Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση γέφυρας "Καμάρας" Δομιανών και περιβάλλοντος χώρου»

Η τροποποίηση κρίνεται αναγκαία για να αξιοποιηθούν οι υποστηρικτικές υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού….

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 14ο : Αντικατάσταση μελών στην Κοινή Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης  μεταξύ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς- Ελλάδας και της  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το έργο της ΣΑΕΠ 0561 με τίτλο «Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου στην περιοχή “Πάνταβρεχει” του Δήμου Καρπενησίου», ΚΑ: 2017ΕΠ0561003 και προϋπολογισμό 240.000,00€.

Αφορά τυπική υποχρέωση της Περιφέρειας, μετά την αλλαγή του Περιφερειακού Συμβουλίου….. που δυστυχώς γίνεται πολύ καθυστερημένα…. Αποδείχνοντας τον πού κακό ρυθμό υλοποίησης του έργου.

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ - ΜΕΛΕΤΕΣ - ΠΑΡΑΤΑΣΕΙΣ

ΘΕΜΑ 15ο : Έγκριση 1ου Πρακτικού του ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Αντιμετώπιση καθίζησης οδοστρώματος στον οδικό άξονα Τσούκα-Τριπόταμος από Χ.Θ. 2+000 έως Χ.Θ. 6+000»,προϋπολογισμού 399.999,99€ με ΦΠΑ, Π.Ε. Ευρυτανίας και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου.

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 16ο : Έγκριση  Πρακτικού ΙΙ - Ελέγχου Δικαιολογητικών Κατακύρωσης της ηλεκτρονικής δημοπρασίας του υποέργου με τίτλο «Αποκατάσταση οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωση παράκαμψης Μοδίου», του έργου «Διασταύρωση (ΝΕΟ Λαμίας - Αθηνών) προς Ρεγγίνι - Μόδι - ΠΕΟ Λαμίας - Λιβαδειάς: ολοκλήρωση παράκαμψης Μοδίου» ,προϋπολογισμού 2.200.000,00 με ΦΠΑ,Π.Ε. Φθιώτιδας

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 17ο : Έγκριση του Πρακτικού ΙΙ Ελέγχου Δικαιολογητικών Κατακύρωσης της  ηλεκτρονικής δημοπρασίας  του υποέργου «Βελτίωση οδικής ασφάλειας στην Ε.Ο.  ενωτική των 1 και 3 , παράκαμψη Λαμίας» προϋπολογισμού 2.000.000,00 € με ΦΠΑ, Π.Ε. Φθιώτιδας

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 18ο : Έγκριση του Πρακτικού ΙΙ Ελέγχου Δικαιολογητικών Κατακύρωσης της  ηλεκτρονικής δημοπρασίας του  έργου «Ανάπλαση παραλίας Αμαρύνθου» προϋπολογισμού 1.280.000,00€ με ΦΠΑ, Π.Ε. Εύβοιας

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 19ο : Έγκριση 2ου Πρακτικού του ηλεκτρονικού μειοδοτικού διαγωνισμού για το έργο «Ολοκλήρωση ασφαλτόστρωσης οδικού δικτύου Βαρβαριάδα-Άγραφα-Επίνιανα», προϋπολογισμού 2.800.000,00€ με ΦΠΑ ,Π.Ε. Ευρυτανίας  και κατακύρωση της σύμβασης.

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 20ο : Έγκριση του Πρακτικού Αποσφράγισης Δικαιολογητικών Συμμετοχής - Οικονομικής Προσφοράς της ηλεκτρονικής δημοπρασίας  του έργου «Γ΄ Φάση Λιμένα Μαντουδίου» Π.Ε. Εύβοιας , προϋπολογισμού 10.000.000,00€ με ΦΠΑ.

Πριν αποφασίσει η Οικονομική Επιτροπή οφείλει να γνωρίζει γιατί η εταιρεία  SICAP κηρύχθηκε έκπτωτη στο έργο « Αποκατάσταση ζημιών στο αλιευτικό καταφύγιο του Χορευτού Μαγνησίας »… Ποιοι ήταν οι ακριβείς λόγοι.

Ταυτόχρονα οφείλουμε να έχουμε την γνώμη της νομικής υπηρεσίας για την νομική βασιμότητα των θέσεων του υπό κρίσιν  πρακτικού της επιτροπής διαγωνισμού….

Για αυτό προτείνουμε την αντίστοιχη αναβολή του θέματος…..

Σε περίπτωση επιμονής για λήψη απόφασης……. ΑΠΕΧΟΥΜΕ από την Ψηφοφορία.

ΘΕΜΑ 21ο : Έγκριση όρων  συνοπτικού διαγωνισμού του έργου: «Επισκευή αποθήκης άλατος και δημιουργία νέων χώρων» προϋπολογισμού 50.000,00€ με ΦΠΑ, Π.Ε. Φωκίδας.  

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 22ο :  Έγκριση: α)διενέργειας ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Διαχείριση άρδευσης και αντιπλημμυρικής προστασίας Κωπαϊδικού πεδίου  2020-2021» προϋπολογισμού 263.748,30€ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24% &  των δικαιωμάτων προαίρεσης (10.000 €) και β)των  όρων της διακήρυξης του διαγωνισμού, Π.Ε. Βοιωτίας.

Έχοντας συγκεκριμένη αντίληψη πως χρειάζεται ενιαία  διαχείριση της Κωπαΐδας στη βάση λειτουργίας ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ή ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, με ικανοποιητικό εξοπλισμό και επαρκή στελέχωση….  Και όχι ιδιώτες εργολάβοι, που αποκτούν δικαιώματα και εμπειρία, δημιουργώντας προϋποθέσεις μιας διαχείρισης με ιδιωτικό-οικονομικά κριτήρια….

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.

ΘΕΜΑ 23ο : Δημοπράτηση του 1ου  υποέργου με τίτλο: «Επισκευή – Συντήρηση Κέντρου Υγείας Αλιβερίου» , Π.Ε. Εύβοιας προϋπολογισμού 160.000,00€ με ΦΠΑ του έργου «Επισκευή – Συντήρηση Κέντρων Υγείας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Δεν έχουμε αντίρρηση, γιατί είναι απολύτως αναγκαία παρέμβαση.

Απαραίτητες προϋποθέσεις :

1.   Να απαιτήσουμε έκτακτη χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση για αυτό τον σκοπό

2.   Να υπογραμμίσουμε πως μια τέτοια ενέργεια δεν σημαίνει αποδοχή της ανάθεσης ευθυνών για τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας στην Περιφέρεια.

3.   Δεν σημαίνει πως βλέπουμε θετικά τις συζητήσεις, που γίνονται στα πλαίσια της διαβούλευσης, για μεταφορά ευθυνών των τομέων υγείας και παιδείας στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση.

4.   Δεν ξεχνάμε την απαίτηση μας για συμπλήρωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τους καθώς και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού τους, ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικότερα.

ΘΕΜΑ 24ο : Δημοπράτηση του 2ου  υποέργου με τίτλο: «Επισκευή – Συντήρηση Κέντρου Υγείας Ιστιαίας» , Π.Ε. Εύβοιας προϋπολογισμού 120.000,00€ με ΦΠΑ του έργου «Επισκευή – Συντήρηση Κέντρων Υγείας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Δεν έχουμε αντίρρηση, γιατί είναι απολύτως αναγκαία παρέμβαση.

Απαραίτητες προϋποθέσεις :

1.        Να απαιτήσουμε έκτακτη χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση για αυτό τον σκοπό

2.        Να υπογραμμίσουμε πως μια τέτοια ενέργεια δεν σημαίνει αποδοχή της ανάθεσης ευθυνών για τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας στην Περιφέρεια.

3.        Δεν σημαίνει πως βλέπουμε θετικά τις συζητήσεις, που γίνονται στα πλαίσια της διαβούλευσης, για μεταφορά ευθυνών των τομέων υγείας και παιδείας στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση

4.        Δεν ξεχνάμε την απαίτηση μας για συμπλήρωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τους καθώς και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού τους, ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικότερα..

ΘΕΜΑ 25ο : Δημοπράτηση του 3ου  υποέργου με τίτλο: «Επισκευή – Συντήρηση Κέντρου  Υγείας Μαντουδίου» , Π.Ε. Εύβοιας προϋπολογισμού 150.000,00€ με ΦΠΑ του έργου  «Επισκευή –Συντήρηση Κέντρων Υγείας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

Δεν έχουμε αντίρρηση, γιατί είναι απολύτως αναγκαία παρέμβαση.

Απαραίτητες προϋποθέσεις :

1.        Να απαιτήσουμε έκτακτη χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση για αυτό τον σκοπό

2.        Να υπογραμμίσουμε πως μια τέτοια ενέργεια δεν σημαίνει αποδοχή της ανάθεσης ευθυνών για τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας στην Περιφέρεια.

3.        Δεν σημαίνει πως βλέπουμε θετικά τις συζητήσεις, που γίνονται στα πλαίσια της διαβούλευσης, για μεταφορά ευθυνών των τομέων υγείας και παιδείας στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση.

4.        Δεν ξεχνάμε την απαίτηση μας για συμπλήρωση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού τους καθώς και του υλικοτεχνικού εξοπλισμού τους, ώστε να λειτουργούν αποτελεσματικότερα.

ΘΕΜΑ 26ο : α) Έγκριση της Διακήρυξης και των λοιπών συμβατικών τευχών Δημοπράτησης του έργου: «Αποκατάσταση βλαβών στους Δήμους Ορχομενού και Αλιάρτου – Θεσπιέων (περιοχή Κωπαϊδικου Πεδίου) μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή στις 04 – 06 Απριλίου 2020.» υποέργο:«Επισκευή και αποκατάσταση βλαβών σε θυροφράγματα - αντλιοστάσια άρδευσης Κωπαϊδας»,  προϋπολογισμού μελέτης  500.000,00 € με ΦΠΑ β) Ορισμός της Διεύθυνσης  Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας ως                  Υπηρεσίας που θα διεξάγει τον διαγωνισμό.  γ) Ορισμός χειριστή του έργου στο ΕΣΗΔΗΣ

Παρότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι με την διαχείριση της Κωπαΐδας μέσω εργολάβων….. Επειδή οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των βλαβών κρίνονται χρήσιμες και αναγκαίες…..

Θα δώσουμε ΘΕΤΙΚΗ Ψήφο στην εισήγηση.

ΘΕΜΑ 27ο : Πρόταση ένταξης νέων έργων στην ΣΑΕΠ866, αρμοδιότητας Δήμου Μακρακώμης και Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα (ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΙΑΝΟΣ”).

Κατά την άποψη μας, η συγκεκριμένη ένταξη  είναι αρμοδιότητα του Περιφερειακού Συμβουλίου, που, με τον πρόσφατο νόμο τον οποίο έχουμε ήδη καταγγείλει, δόθηκε στην Οικονομική Επιτροπή….

Σύμφωνα με όσα έχουμε δηλώσει…. Αν δεν παραπεμφθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.… Αφού καταδικάσουμε, πολιτικά, αυτή την επιλογή σας…Θα εκφράσουμε την γνώμη μας επι της ουσίας.

Τα προτεινόμενα έργα που αφορούν τους Δήμους Μακρακώμης και Αγράφων είναι χρήσιμα και αναγκαία…..

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 28ο : Έγκριση του 1ου ΠΚΤΜΝΕ και του 4ου Α.Π.Ε. του έργου: «Βελτίωση αρδευτικού συστήματος Ορχομενού» συνολικού ποσού 2.699.102,00€ με ΦΠΑ.

Πρόκειται για υπόθεση του 2005 – 2007….

Έγιναν παραπάνω εργασίες , σύμφωνα και με την γνώμη της υπηρεσίας, που δεν πληρώθηκαν γιατί είχαν εξαντληθεί τα απρόβλεπτα του προϋπολογισμού επί της μελέτης.

Εφόσον αφαιρεθούν οι δαπάνες για αρχαιολογικές έρευνες, που πληρώθηκαν με άλλη δικαστική απόφαση…. Δεν έχουμε αντίρρηση στην εφαρμογή της απόφασης του εφετείου.

ΘΕΜΑ 29ο : Έγκριση του 1ου Συγκριτικού Πίνακα της μελέτης με τίτλο: «Προστασία παράκτιας ζώνης Πλατάνας Κύμης», Π.Ε. Εύβοιας.

Αφορά την αλλαγή του ΦΠΑ….. Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 30ο : Έγκριση πρότασης τροποποίησης της ΣΑ ΕΠ066 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έτους 2020.

Κατά την άποψη μας, η συγκεκριμένη ένταξη  είναι αρμοδιότητα του Περιφερειακού Συμβουλίου, που, με τον πρόσφατο νόμο τον οποίο έχουμε ήδη καταγγείλει, δόθηκε στην Οικονομική Επιτροπή….

Σύμφωνα με όσα έχουμε δηλώσει…. Αν δεν παραπεμφθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.… Αφού καταδικάσουμε, πολιτικά, αυτή την επιλογή σας…Θα εκφράσουμε την γνώμη μας επι της ουσίας.

Με την συγκεκριμένη τροποποίηση προτείνεται η αύξηση προϋπολογισμού  σε ένα έργο, μειώσεις προϋπολογισμών σε εννέα έργα,  καθώς και ένταξη ενός νέου έργου.

Κατά την άποψη μας…..

1.   Η μείωση του προϋπολογισμού 9 Έργων είναι πολύ μεγάλη. Φτάνει τα  2.370.000 ευρώ και δεν αιτιολογείται επαρκώς.

2.   Η αύξηση του προϋπολογισμού του έργου ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΑΛΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΑΓΙΟΥ ΛΕΩΝΙΔΗ ΚΛΑΥΣΙΟΥ κατά 1.700.000 ευρώ κακώς επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και όχι αυτόν του Υπουργείου Πολιτισμού.

3.   Δεν θεωρούμε νέο έργο την εξόφληση οφειλής μετά την δικαστική απόφαση για παλαιότερη αμαρτία.…..

Για αυτό τον λόγο….. ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΘΕΜΑ 31ο : Έγκριση δαπανών των Εντολών Πληρωμής και Πιστοποίησης του Έργου «Μίσθωση Μηχανημάτων για την Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών Πολιτικής Προστασίας 2020», χρήση 2020 της Π.Ε. Βοιωτίας.

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 32ο : Έγκριση της υπ’ αριθμ. 162086/545/12-08-2020 απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας που αφορά διάθεση πόρων και μέσων για την αντιμετώπιση των συνεπειών απο βροχοπτώσεις και πλημμύρες , στις 9/8/2020 στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων – Μεσσαπίων της  Π.Ε. Εύβοιας λόγω εκτάκτων καιρικών φαινομένων. 

Σήμερα μας εισηγείσθε να εγκρίνουμε απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη από τον Αύγουστο του 2020….. με καθυστέρηση 4 μηνών….

Και προφανώς έρχεται τυπικά για να δικαιολογηθούν οι δαπάνες και να πληρωθούν…..

Αυτό υποτιμάει την Οικονομική Επιτροπή και την λογική της χρήσης τέτοιων αποφάσεων ανάμεσα σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής….

Όλη η διαδικασία υποσημαίνει πως θεωρείται η Οικονομική Επιτροπή απλό γραφειοκρατικό όργανο.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.

ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΘΕΜΑ 33ο : Τροποποίηση μαθητικών δρομολογίων και Νέα δρομολόγια στα πλαίσια της Διακήρυξης Δυναμικού Συστήματος Αγορών, για την ανάθεση συμβάσεων Μεταφοράς Μαθητών αρμοδιότητας Π. Ε. Βοιωτίας.

Η συγκεκριμένη τροποποίηση και τα νέα δρομολόγια που προτείνονται επιβεβαιώνουν την αταξία που επικρατεί ύστερα από 2.5 μήνες  λειτουργίας των σχολείων.

Με δεδομένο πως αρνείται η Περιφερειακή Αρχή, μια ουσιαστική συζήτηση στην βάση της πρότασης για καθορισμό ενιαίων αρχών προσδιορισμού των μαθητικών δρομολογίων και κοινού τρόπου αντιμετώπισης των προβλημάτων σε όλες της Περιφερειακές Ενότητες…. ΑΠΕΧΟΥΜΕ από την Ψηφοφορία.

ΘΕΜΑ 34ο : Διόρθωση της 1083/01-09-2020 (αρ. πρακτικού 31ο , ΑΔΑ : ΨΩ4Μ7ΛΗ-ΡΤΖ) Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας., κατ’ εφαρμογή της 1395/2020 απόφασης της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.) και των διατάξεων του άρθρου 367 του Ν.4412/2016, σχετικά με την 02/2020 με αρ. πρωτ. 142832/4292/20-07-2020 πρόσκλησης για την υποβολή προσφορών  για την κατηγορία Β «ΜΙΚΡΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ» στα πλαίσια της 96276/2990/27-05-2020 (20PROC006792296 2020-06-01) Διακήρυξης μέσω ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΟΡΩΝ (ΔΣΑ) για την ανάθεση συμβάσεων παροχής υπηρεσιών «Μεταφοράς μαθητών των δημόσιων σχολικών μονάδων Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας για τρία σχολικά έτη 2020-2021, 2021-2022 & 2022-2023» με την χρήση του ΕΣΗΔΗΣ,  συνολικού προϋπολογισμού 3.616.736,71 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των δικαιωμάτων προαίρεσης.

Πρόκειται για διορθώσεις που επιβάλλονται μετά τις αποφάσεις της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.)….Για αυτό δεν έχουμε αντίρρηση…..

Διερωτόμαστε, όμως αν και κατά πόσον συνάγονται ασφαλή συμπεράσματα για τα κριτήρια που έχουν διαμορφώσει οι υπηρεσίες της Περιφέρειας χωρίς στενότερο έλεγχο και συντονισμό.

ΘΕΜΑ 35ο : Έγκριση Πρακτικού 8ου της Επιτροπής διενέργειας του ηλεκτρονικού διαγωνισμού μέσω Δυναμικού Συστήματος Αγορών  με τίτλο «Μεταφορά Μαθητών των δημοσίων σχολικών μονάδων Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας για τρία σχολικά έτη 2020-2021, 2021-2022 & 2022-2023».

Πρόκειται για ένταξη νέων φορέων στο σύστημα …… Προβλέπεται από τον νόμο…. Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 36ο : Έγκριση του πρακτικού 1.4 της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού και Αξιολόγησης Προσφορών, σχετικά με την αξιολόγηση της οικονομικής προσφοράς του οικονομικού φορέα «ΚΟΛΛΙΑ ΣΑΒΒΑ», κατ’ εφαρμογή της 1247/2020 απόφασης της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.) και των διατάξεων του άρθρου 367 του Ν.4412/2016, σχετικά με την 01/2020 με αρ. πρωτ. 141536/4255/17-07-2020 πρόσκλησης για την υποβολή προσφορών  για την κατηγορία Α «ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ» στα πλαίσια της 96276/2990/27-05-2020 (20PROC006792296 2020-06-01) Διακήρυξης μέσω ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΟΡΩΝ (ΔΣΑ) για την ανάθεση συμβάσεων παροχής υπηρεσιών «Μεταφοράς μαθητών των δημόσιων σχολικών μονάδων Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης χωρικής αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας για τρία σχολικά έτη 2020-2021, 2021-2022 & 2022-2023 με την χρήση του ΕΣΗΔΗΣ,  συνολικού προϋπολογισμού 2.638.075,05 € συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. και των δικαιωμάτων προαίρεσης.

Πρόκειται για διορθώσεις που επιβάλλονται μετά τις αποφάσεις της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (Α.Ε.Π.Π.)….Για αυτό δεν έχουμε αντίρρηση…..

Διερωτόμαστε, όμως, για το πως εξηγεί την διαφαινόμενη πολυπλοκότητα της διαδικασία η Περιφερειακή Αρχή….  Πως την αιτιολογεί.

ΘΕΜΑ 37ο : Έγκριση α) κήρυξης αναδόχων ως έκπτωτων και β) παρακράτησης εγγυητικών επιστολών συμμετοχής των έκπτωτων αναδόχων” της με αρ. πρωτ.: 261172/7411/12-11-2018 (ΑΔΑΜ 18PRΟC003986259) Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για διενέργεια Διαπραγμάτευσης στις 23/11/2018 για την ανάθεση υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών της ΠΕ Ευβοίας , με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη τιμή , των σχολικών ετών  2018-2019 και 2019-2020.

Δεν ήλθαν κάποιοι οδηγοί ταξί να υπογράψουν σύμβαση και τους βγάζουμε έκπτωτους……

Δεν χρησιμοποιούμε, όμως, τους επόμενους μειοδότες των  δρομολόγιων αυτών γιατί η σύμβαση τους θα έληγε τστις 31/8/2020….

Διερωτόμαστε πως αξιολογείται αυτή η εικόνα από τους ασκούντες διοίκηση….. Δεν βλέπου πως υπάρχει σοβαρή δυσκολία στην παρακολούθηση της κατάστασης και τον έλεγχο.

ΘΕΜΑ 38ο : Έγκριση των υπ’ αριθμ. 22, 23 & 25 πρακτικών της επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, Αξιολόγησης Προσφορών και Διαδικασιών Διαπραγμάτευσης για την ανάθεση συμβάσεων παροχής υπηρεσιών «Μεταφοράς Μαθητών των δημόσιων σχολικών μονάδων Α΄/θμιας & Β΄/θμιας Εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας για τα έτη: 2020-2021/2021-2022», συνολικού προϋπολογισμού 140.704.20€ άνευ ΦΠΑ, συμπεριλαμβανομένου δικαίωμα προαίρεσης 30%, στα πλαίσια εφαρμογής του Δυναμικού Συστήματος Αγορών (ΔΣΑ) με τη χρήση του ΕΣΗΔΗΣ - (Αριθμ. 4ης Πρόσκλησης Οικονομικών Προσφορών 220805/6709/02-10-2020). 

Επισημαίνουμε :

1.   Την σημαντική καθυστέρηση στην ανάδειξη των μειοδοτών.

2.   Τα προβλήματα που δημιουργεί ηη προσδιορισμένη έδρα των ταξί…..

Η εισήγηση είναι λογική…. Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 39ο : Έγκριση του πρώτου πρακτικού της επιτροπής Διενέργειας/Αξιολόγησης Αποτελεσμάτων Διαγωνισμών και διαδικασιών διαπραγμάτευσης όσον αφορά την 4η Πρόσκληση για  τον διαγωνισμό με την εφαρμογή Δυναμικού Συστήματος Αγορών(ΔΣΑ), με τη χρήση του ΕΣΗΔΗΣ, για την ανάθεση συμβάσεων παροχής υπηρεσιών μεταφοράς μαθητών των δημόσιων σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε.Φωκίδας, για τρία σχολικά έτη: 2020-21, 2021-2022 και 2022-2023.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τους συμβολισμούς των δρομολογίων στην εισήγηση…… ΑΠΕΧΟΥΜΕ από την Ψηφοφορία.

ΘΕΜΑ 40ο : Τροποποιήσεις δρομολογίων μεταφοράς μαθητών για τη μεταφορά  μαθητών σχολικού έτους 2020-21, χωρικής αρμοδιότητας Π.Ε. Φωκίδας με τη  διαδικασία της διαπραγμάτευσης

Οι τροποποιήσεις φαίνονται λογικές…. Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΘΕΜΑ 41ο : Έγκριση 7ης Τροποποίησης προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2020, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Οι τροποποιήσεις του Προϋπολογισμού είναι ενδεικτικές της συνεχιζόμενης υποχρηματοδότησης και του ακανόνιστου ρυθμού υλοποίησης του….

Γίνονται αναγκαίες για να αντιμετωπίσουν οι Περιφέρειες ακόμη και τα λειτουργικά έξοδα….

Και με αυτό τον τρόπο χρηματοδότησης των Περιφερειών ενισχύεται ο έλεγχος τους από την κυβέρνηση και περιορίζεται η δυνατότητα τους για σημαντικές επιλογές που ενδεχόμενα χρειάζεται ο λαός και ο τόπος.

Η αποδοχή από μέρους σας αυτού του είδους της διαχείρισης σημαίνει συμφωνία με την περιοριστική, αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων….. Σημαίνει υλοποίηση πολιτικών που δεν εξυπηρετούν τον λαό και τις ανάγκες του.

Σε αυτή την λογική και από θέση αρχών εκφράζουμε την κατηγορηματική μας διαφωνία.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.

ΔΑΠΑΝΕΣ

ΘΕΜΑ 42ο : Α) «Έγκριση Εξειδίκευσης δαπανών από τον Τακτικό Προϋπολογισμό Οικονομικού Έτους 2020 (Ειδικός Φορέα 073) για δαπάνες, προμήθειες, συντηρήσεις ή παροχή υπηρεσιών, έτους 2020».              Β) «Έγκριση Εξειδίκευσης δαπανών από τον Προϋπολογισμό  δημοσίων Επενδύσεων Οικονομικού Έτους 2020 (Ειδικός Φορέα 071) για δαπάνες, προμήθειες, συντηρήσεις ή παροχή υπηρεσιών, έτους 2020» Π.Ε. Φωκίδας.

ΟΧΙ……….. στην δαπάνη 12.300 ευρώ  την Υλοποίηση Συνοδευτικού Μέτρου  «Συμβουλευτική Εργασιακής Ένταξης» για την   Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Φωκίδας» του προγράμματος ΤΕΒΑ, που δεν θεωρούμε αναγκαίο.

ΝΑΙ…………στα υπόλοιπα.

ΘΕΜΑ 43ο :΄Εγκριση Εξειδίκευσης πίστωσης από τον Τακτικό Προϋπολογισμό (Ειδικός Φορέας 073) για δαπάνες, προμήθειες, συντηρήσεις ή παροχή υπηρεσιών & δαπανών, έργων, μελετών του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων(Ειδικός Φορέας 071) Οικονομικού Έτους 2020 , Π.Ε. Εύβοιας.

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 44ο : Έγκριση εξειδίκευσης από τον Τακτικό Προϋπολογισμό Οικονομικού Έτους 2020 (Ειδικός Φορέας 071, 073) για δαπάνες, προμήθειες, συντηρήσεις ή παροχή υπηρεσιών, έτους 2020, Π.Ε. Βοιωτίας.

Δεν έχουμε αντίρρηση.

ΘΕΜΑ 45ο : Α)Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης από τον Τακτικό Προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2020 (ειδικός φορέας 073) για δαπάνες, προμήθειες, εργασίες, παροχή υπηρεσιών ΠΕ Φθιώτιδας, έτους 2020. Β)Έγκριση εξειδίκευσης πίστωσης από τον  Προϋπολογισμό Δημοσίων Επενδύσεων οικονομικού έτους 2020 (ειδικός φορέας 071) για δαπάνες, προμήθειες, εργασίες, παροχή υπηρεσιών ΠΕ Φθιώτιδας, έτους 2020.

Δεν έχουμε αντίρρηση.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...