Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

Πράσινο φως από την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την αποκατάσταση, προστασία και ανάδειξη των Πύργων του Καραΐσκάκη στον Προυσό

Στις 17/12/2020 το Ελληνικό Σχολείο Προυσού έλαβε την απάντηση στο αίτημά του της 12/2/2019 για την αποκατάσταση, προστασία και ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της κοινότητάς μας, των λεγομένων ως «

Πύργοι Καραϊσκάκη» προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας.

Η Υπηρεσία απαντά ότι μετά την άρση των περιορισμών των μετακινήσεων λόγω του COVID-19 θα προγραμματίσει αυτοψία στα μνημεία και ενόψει των εορτασμών της επετείου της Επανάστασης του 1821 θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εκπόνηση των σχετικών μελετών σύμφωνα με τη νομοθεσία σε συνεργασία με τους αρμοδίους φορείς.

Το Ελληνικό Σχολείο Προυσού ευχαριστεί την Εφορεία για την ανταπόκρισή της, τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αρ. Τασιό, όπως και τους προέδρους της τοπικής κοινότητας Προυσού κ. Δ. Τσατσαράγκο και κ. Κ. Σταυρόπουλο για τη στήριξη του εγχειρήματος.

Να σημειωθεί ότι οι τελευταίες εργασίες αποκατάστασης των μνημείων περαιώθηκαν το 1991 και πραγματοποιήθηκαν με μέριμνα του Παύλου Μπακογιάννη.

Η προστασία και ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρυτανίας αποτελεί μέριμνα του Ελληνικού Σχολείου και εργαζόμαστε συλλογικά και μεθοδικά προς την κατεύθυνση αυτή.

 

Για το Ελληνικό Σχολείο Προυσού

Η πρόεδρος                                                      

Λεωνή Π. Θανασούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...