Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 1 Ιουνίου 2021

Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΟΥΛΕΣ

*Καιρό είχαμε να τα πούμε αγαπητοί αναγνώστες. Είναι όμως αρκετά και πολύ ενδιαφέροντα και αυτά που έχω να σας μεταφέρω σήμερα μέσα από αυτή τη στήλη.

*Λοιπόν ελπιδοφόρα χαρακτηρίζεται η συνέχεια της προσπάθειας από την Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας για την Λίμνη Κρεμαστών. Όπως όλα δείχνουν ο Άρης Τασιός το μείζον αυτό θέμα θα το «περπατήσει» με επιτυχία, δημιουργώντας έτσι πολλές προοπτικές για τον τόπο, καθότι η Λίμνη, θα το ξαναγράψουμε για πολλοστή φορά, είναι και παραμένει ο μεγάλος κοιμώμενος αναπτυξιακός γίγαντας της Ευρυτανίας, που ήλθε η ώρα να ξυπνήσει.

*Πολλά μπράβο στην Δημοτική Αρχή Αγράφων και σε όλους τους συντελεστές της Δωρεάς του Ασθενοφόρου του οποίου η παραλαβή έγινε το Σάββατο 29 Μαΐου 2021, παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού, του Δημάρχου, του Αντιπεριφερειάρχη και άλλων επισήμων. Περισσότερα μπράβο στους Δωρητές και φυσικά στους εμπνευστές να δημιουργηθεί εθελοντική ομάδα διάσωσης στην περιοχή. Σε δύσκολες εποχές, τέτοιες κινήσεις είναι ανάσα για τον τόπο μας.

*Καλόν θα είναι όμως στην επόμενη επίσκεψή της στην Δυτική Ευρυτανία η κ. Ζαχαράκη να πει και 2 κουβέντες ή καλύτερα να ασχοληθεί επί της ουσίας για την Τουριστική ανάπτυξη της Λίμνης, της ευρύτερης περιοχής και φυσικά για την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού στον τόπο μας, πυλώνες που έχουν και μπορούν να δώσουν πολλά στην κοινωνία μας και στην τοπική οικονομία.

*Αεικίνητος ο Αλέξης Καρδαμπίκης, δεν σταματά τις παρεμβάσεις του για τα συμφέροντα του Δήμου. Θα μου πεις αυτό είναι το αυτονόητο. Αφού εξελέγη Δήμαρχος θα πρέπει να τρέχει και να αγωνίζεται για το Δήμο και τους Δημότες του και καλώς πράττει. Συμφωνώ, όταν όμως διαπιστώνεις ότι οι συνεχείς παρεμβάσεις για σημαντικά θέματα του Δήμου είναι και αποτελεσματικές, τότε ως δημότης αισθάνεσαι ότι τούτος ο τόπος μπορεί να έχει παρόν και μέλλον.  

*Βόμβες έριξε πρώην Δήμαρχος Δ.Ε. Αγράφων, καταγγέλλοντας τραγικές καταστάσεις στο Κέντρο Υγείας Φραγκίστας. Η περιγραφή του συμβάντος μετά το καρδιακό περιστατικό που υπέστη και τα όσα επακολούθησαν κατά την μεταφορά του στο Νοσοκομείο Καρπενησίου, συγκλονίζει και δικαίως προκαλεί ανησυχία σε όλους μας. Αν πράγματι έτσι έχει η κατάσταση θα πρέπει άμεσα να διορθωθεί χωρίς δεύτερη κουβέντα, γιατί με την υγεία δεν παίζουμε Κύριοι. Το όλο θέμα δεν αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κ.Υ. αλλά τις δομές που δεν μπορούν να σηκώσουν το φορτίο που τους αναλογεί… Ένα σποτάκι λιγότερο στα μεγάλα κανάλια αρκεί για να χορηγηθεί ένα σύγχρονο εξοπλισμένο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Φραγκίστας. Έτσι αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων κ. Βουλευτά και κύριοι αρμόδιοι.

*Παρόλα αυτά, η παρουσία νέων Αγροτικών Γιατρών στα περιφερειακά Ιατρεία του Δήμου Αγράφων, είναι μια πολύ θετική κίνηση με ευεργετικά αποτελέσματα στους ξωμάχους κατοίκους των χωριών τόσο από ιατρικής φροντίδας κυρίως αλλά και από πλευράς ψυχολογίας. Είναι μεγάλη υπόθεση να αισθάνεσαι την σιγουριά ότι στο χωριό σου ή στο διπλανό χωριό υπάρχει γιατρός που νοιάζεται για σένα και πόσο μάλιστα όταν αυτοί οι Γιατροί επιδεικνύουν άψογη επιστημονική και ανθρώπινη συμπεριφορά, όπως π.χ. ο Γιατρός του Κερασοχωρίου που έχει κερδίσει με την ευγένεια του, την προθυμία του και την άμεση ανταπόκριση όλους τους κατοίκους της περιοχής. Εκ μέρους όλων ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλους τους γιατρούς μας, που υπηρετούν στα χωριά και φυσικά στους ιατρούς του Κ.Υ Φραγκίστας.   

*Ως Γενικός Γραμματέας με ειδικές αρμοδιότητες, έχει προσληφθεί στο Δήμο Καρπάθου ο πρώην Δήμαρχος Αγράφων Θοδωρής Μπαμπαλής. Η πρόσληψη που έγινε με απόφαση του Δημάρχου Καρπάθου κ. Γιάννη Νισύριου, θα ισχύσει μέχρι το πέρας της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής. Ο κ. Μπαμπαλής βαθύτατος γνώστης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι σίγουρο ότι θα ανταποκριθεί επιτυχώς στην αποστολή που ανέλαβε.

*Και μια που μιλάμε για Ειδικούς Συμβούλους Δημάρχων, αίσθηση έχει προκαλέσει η ανάρμοστη συμπεριφορά ενός «Ειδικού» Συμβούλου στο Δήμο Αγράφων, απέναντι σε συναδέλφους αλλά και σε δημότες. Επειδή λοιπόν ο συγκεκριμένος «Ειδικός» Σύμβουλος υπάγεται ειδικά και αποκλειστικά στην υπηρεσιακή δικαιοδοσία του Δημάρχου, ασκεί καθήκοντα επιτελικά, δεν έχει αποφασιστικές αρμοδιότητες, συνεργάζεται με το προσωπικό του Δήμου και επαναλαμβάνω, συνεργάζεται με το προσωπικό του Δήμου και δεν επιτίθεται σε συναδέλφους εν ώρα υπηρεσίας με ακατανόμαστο μάλιστα υβρεολόγιο, θα πρέπει άμεσα να αλλάξει συμπεριφορά και αν δεν μπορεί θα πρέπει να «αξιοποιηθεί» ανάλογα και αρμοδίως. Τέτοιες συμπεριφορές «ειδικών συμβούλων», δυστυχώς εκθέτουν τον Δήμαρχο, γιατί έχει την ευθύνη της επιλογής των. Και στην προκειμένη περίπτωση μπορεί να μην φταίει σε κάτι ο Δήμαρχος, όμως άμεσα θα πρέπει να επαναφέρει στην τάξη τον «ειδικό», πριν το θέμα πάρει διαστάσεις και στην υπόθεση εμπλακούν άλλοι παράγοντες, όπως το MeToo κ.α. και η υπόθεση γεφύγει…  

*Δυναμικά και ουσιαστικά συνεχίζει την διακονία του στο Δήμο Αγράφων από την νευραλγική θέση του Αντιδημάρχου ο Ηλίας Μάκκας. Για τους περισσότερους Δημότες είναι ο πανταχού παρών, ο άνθρωπος για τα δύσκολα, ο Αντιδήμαρχος που τρέχει παντού και δίκαια έχει κερδίσει τα μπράβο του κόσμου. Ευχόμεθα ανάλογη συνέχεια.

*Ήρεμη δύναμη του Δήμου Αγράφων και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Δημοτική Σύμβουλος κ. Αννέτα Κοτρώνα, με έργο ουσιαστικό και παρουσία χαμηλών τόνων, δικαίως κερδίζει τις εντυπώσεις. Και για να μην αδικήσουμε κάποιον από τα υψηλόβαθμα μέλη της σημερινής Δημοτικής αρχής, διαπιστώνουμε ότι στο σύνολό τους οι αντιδήμαρχοι δίνουν καθημερινά τον καλόν τους αγώνα για τα συμφέροντα του Δήμου μας, με τον Γενικό Γραμματέα να διαπρέπει στα καθήκοντά του.   

*Καλό καλοκαίρι με υγεία σε όλους. Θα τα ξαναπούμε πολύ σύντομα με θεματάκια με ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...