Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

ΤΑΡΑΧΗ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΓΟΥΡΟΣ Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr

 Το ΠΑΣΟΚ της “Αλλαγής” του Ανδρέα Παπανδρέου, εμπνέοντας ακόμη και μετά τον θάνατό του, παρ΄ ότι κακοποιήθηκε στα χέρια του Κώστα Σημίτη, άντεξε γιατί συντηρούσε ακόμη την αύρα του ιδρυτή του!

Ωστόσο στην συνέχεια η πολιτική κακοποίηση του σοσιαλιστικού χώρου συνεχίστηκε περαιτέρω, και φτάσαμε στα χάλια των τελευταίων χρόνων!

Το ΠΑΣΟΚ έπαψε να εκφράζει τον ελληνικό λαό και από κόμμα Εξουσίας μετατράπηκε σε ένα νεωτεριστικό ΚΚΕ!

Παρ΄ ότι λοιπόν σε αυτούς που απέμειναν, έφταιγε το όνομα, επιχείρησαν και έδωσαν διάφορα ονόματα, μήπως και ανακάμψουν!

Αλλά δεν μπόρεσαν ποτέ να καταλάβουν, ότι δεν έφταιγε το όνομα, αλλά η μικρόψυχη πολιτική της περιθωριοποίησης όλων εκείνων των υγιών στελεχών που παρήγαγαν ιδέες, που δημιουργούσαν ιδεολογικό υπόβαθρο!

Έτσι, οδήγησαν στην έξοδο όλα εκείνα τα υγιή στελέχη του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, που αποφάσισαν να αποχωρήσουν και να απολαύσουν την πολιτική τους μοναξιά!

Μη δεχόμενοι να βρουν πολιτική θαλπωρή, είτε στη ΝΔ, είτε στον ΣΥΡΙΖΑ! Μη ακολουθώντας το αισχρό παράδειγμα άλλων συνοδοιπόρων τους στο ΠΑΣΟΚ, που πάντα νοιάζονταν για την καρέκλα και όχι για να προάγουν τις ιδέες που κληρονόμησαν από τον Ανδρέα! 

Αυτοί οι λάτρεις της “πράσινης” καρέκλας, σχίζουν τα ιμάτιά τους σήμερα για την διατήρηση αυτής της καρέκλας, ή για την επιδίωξη μέσω της εσωκομματικής μάχης να γίνουν εκείνοι οι κύριοι αυτής της καρέκλας! Για να διατηρήσουν το πάλαι ποτέ Κίνημα Εξουσίας στα σημερινά χαμηλά ποσοστά, ή και να καταφέρουν να μην εισέλθει στη Βουλή για πρώτη φορά! Επειδή όλα είναι πλέον πιθανά!

Χάσανε την μπάλα με τον Γιάννη Σγουρό στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ…

Ένας από αυτούς που αποχώρησαν, τους ιδεολόγους, τους υπερασπιστές των ιδεών του Ανδρέα, είναι και ο Γιάννης Σγουρός!

Ο οποίος δεν έπαψε ποτέ να παραμένει οραματιστής πατριώτης, μη απεμπολώντας τις ηθικές και τις αξίες με τις οποίες πορεύτηκε στη ζωή του, αλλά και στην πολιτική διαδρομή του!

 Ωστόσο δεν μπορούσα ποτέ να πιστέψω, πως η πληροφορία που είχα, ότι σκέπτεται σοβαρά να κατέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή, θα ξεσπούσε “πόλεμο” στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ και μεγάλη επιθυμία σε Έλληνες πολίτες ώστε να ηγηθεί πολιτικού φορέα στις προσεχείς εκλογές! 

Πιο συγκεκριμένα στο άρθρο μου με τίτλο: “Ο Γιάννης Σγουρός στην πολιτική κεντρική σκηνή” στις 9 Μαΐου 2021 αποκάλυπτα ότι ο πρώην Νομάρχης και Περιφερειάρχης Αττικής, δεχόταν πολλές πιέσεις από πολιτικά κόμματα (μη κοινοβουλευτικά), πολιτικούς φορείς και προσωπικότητες της κοινωνίας μας, προκειμένου να ηγηθεί ενός πατριωτικού σχηματισμού, που θα ανατρέψει τις πολιτικές σημερινές ισορροπίες στο πολιτικό γίγνεσθαι! Ενός πολιτικού σχηματισμού που θα καλύπτει τον πολιτικό χώρο από τις παρυφές του δημοκρατικού πατριωτικού ΠΑΣΟΚ έως τις παρυφές της δημοκρατικής Λαϊκής Δεξιάς!

 

Ξεκίνησε η στελέχωση της προσπάθειας…

 

Στην συνέχεια και ειδικότερα στο face book και μετά από νέες αποκαλύψεις ότι υπάρχει πρωτοβουλία στελέχωσης ψηφοδελτίων με ικανούς, μπαρουτοκαπνισμένους και χωρίς ίχνος σκιάς κακού πολιτικού παρελθόντος στελεχών, έχει γίνει ένας κακός χαμός! 

Οι Έλληνες πολίτες αναζητώντας τον “πολιτικό τους μεσσία” που θα τους βγάλει από τα αδιέξοδά του, “βομβαρδίζουν” καθημερινά το face book. 

Όπως δε μαθαίνω, η προσπάθεια στελέχωσης του πολιτικού χώρου που θα κάνει την πολιτική υπέρβαση, κινείται, τόσο στην κεντροαριστερά, όσο και στην κεντροδεξιά, αποκλείοντας τα άκρα και τους “επαγγελματίες” πολιτικούς!

 

Δεν γυρίζω, δεν γυρίζω…

 

Τελευταία πληροφορούμαι, ότι ο Γιάννης Σγουρός δέχεται τηλέφωνα επιστροφής του στο Κίνημα! Αρκετοί του προτείνουν να θέσει υποψηφιότητα διεκδίκησης της αρχηγίας του Κινήματος! 

Όμως επίσης μαθαίνω, ότι η απάντηση είναι η εξής:

“Είναι αργά για δάκρια Στέλλα”!

O καθένας τραβάει τον δρόμο του! Και ο Γιάννης Σγουρός, από μικρό παιδί, έχει μάθει να ακολουθεί τα πολύ δύσκολα μονοπάτια! 

 

Πληθώρα μνημάτων στο face book…

 

Θα ήθελα ωστόσο να μοιραστώ μαζί σας δυο – τρία σχόλια στο fb, για να επιβεβαιώσω τα παραπάνω:

«Από κάπου πρέπει να υπάρξει και μια αντίδραση για την πολιτική κατάντια του πολιτικού μας χώρου… Αν η κίνηση του κ. Σγουρού είναι ο τρόπος να ταρακουνηθούν εκεί στο Κίνημα, που έχουν μαζέψει κάτι άσχετους δημαρίτες, συριζολάγνους, κτλ. κτλ. κι όσους υποκινούσαν τη διάσπαση του χώρου για προσωπικό τους όφελος, οι μισοί πλέον είναι στον ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλοι μισοί υποσκάπτουν τον χώρο εκ των έσω, καλώς και την κάνει.

Η πλειοψηφία των παραδοσιακών στελεχών του ΠΑΣΟΚ, ή έχει παραγκωνιστεί, ή έχει αποχωρήσει. Αυτό σημαίνει ότι δεν φοβάται το πολιτικό κόστος προκειμένου να ξυπνήσουν εκεί στο ΠΑΣΟΚ, που τους αρκεί να φτιάξουν ένα ΚΚΕ του Κέντρου.

Ντροπή για τον ιστορικό πολιτικό χώρο, φτάνει να μπαίνει στη Βουλή και να επωφελείται ο πάσας ένας όψιμος Πασόκος αριβίστας, που μέσα στην αναμπουμπούλα απόκτησε θέση, εξουσία και βήμα.

Έχουν φύγει τα ¾ των ψηφοφόρων κι εκείνοι κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου.»!

«Η πορεία του Γιάννη Σγουρού είναι γνωστή. Ξεχάστε κόμματα και χρώματα. Οι αξίες δεν χάνονται.»!

«Πού να πάει στο διαλυμένο Πασοκοκινάλ; Μας έδιωξαν τα λαμόγια που έμειναν… Δεν με απασχολεί τι θα κάνει ο κάθε πικραμένος… Αλαλούμ, τριαλαλούμ. Αφήστε τον άνθρωπο να κάνει ότι θέλει…»!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...