Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΒΑΛΑΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΙΟΛΙΚΑ ΣΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΟΥΝΑ ΜΑΣ

 

Μαζική ήταν η ανταπόκριση των κατοίκων της Ευρυτανίας στο κάλεσμα δεκάδων συλλόγων και φορέων σήμερα 1 Αυγούστου 2021 στο Καρπενήσι. Εκατοντάδες ευρυτάνες και ευρυτάνισσεςς πλημμύρισαν από νωρίς την κεντρική πλατεία της πόλης διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην επέλαση των επενδύσεων ΑΠΕ στην Ευρυτανία. 

Στη συγκέντρωση προσήλθαν μαζικά και συγκροτημένα με αυτοκινητοπομπή και προσυγκέντρωση οι αγρότες και οι νεολαίοι της Δυτικής Ευρυτανίας με το πανώ της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα φωτοβολταϊκά στη Βαλαώρα. Μαζικό παρών έδωσαν οι κάτοικοι του Κρίκελλου και των χωριών της Ανατολικής Ευρυτανίας με τα πανώ των πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής ενάντια στην καταστροφή της φύσης μέσω της εγκατάστασης πλέγματος ανεμογεννητριών σε όλες τις κορφές. Ακόμα έδωσαν το παρόν δεκάδες φορείς και κινήσεις πολιτών για την προστασία των Αγράφων, της Οξυάς, ενάντια στην λεηλασία του ορεινού περιβάλλοντος. 

Μαζικό ήταν και το παρόν των εργατικών σωματείων του Καρπενησίου με το δικό τους δυναμικό μπλοκ. Στην συγκέντρωση απήυθηναν χαιρετισμό εκπρόσωποι φορέων, μεταξύ άλλων ο Γιάννης Γιαννούλης από την Επιτροπή Αγώνα Βαλαώρας και τον Αγροτοκτηνοτροφικό Σύλλογο Αγράφων και ο Βασίλης Ελευθερίου από το Συντονιστικό Αγράφων με έδρα την Καρδίτσα, Στην συγκέντρωση συμμετείχε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Μπασδέκη, μέλος της ΚΕ και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς, τον Τάσο Χρονά περιφερειακό σύμβουλο, τον Δημήτρη Γκορόγια, δημοτικό σύμβουλο Καρπενησίου. Ακολούθησε μαζική και δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης με θυροκόλληση ψηφίσματος στην ΠΕ Ευρυτανίας και στο Δασαρχείο Καρπενησίου. Η ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ σε χαιρετισμό της προς όσους διαδήλωσαν σήμερα στο Καρπενήσι, σημειώνει: "Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ χαιρετίζει την μαζική κινητοποίηση εκατοντάδων ευρυτάνων, στο Καρπενήσι, σήμερα 1 Αυγούστου 2021, ενάντια στην καταστροφή της ευρυτανικής φύσης στο όνομα της «Πράσινης Ανάπτυξης». Οι εκατοντάδες εργαζόμενοι, αγρότες, νεολαίοι που έδωσαν το παρόν στη σημερινή κινητοποίηση γνωρίζουν πολύ καλά ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας συνεπάγεται από τη μια νέα επέλαση στο λαϊκό εισόδημα μέσω των αυξημένων λογαριασμών ρεύματος, ενεργειακή φτώχεια, βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, καταστροφή του περιβάλλοντος και της παρθένας φύσης των ευρυτανικών βουνών. Από την άλλη τα κέρδη του κεφαλαίου αυγαταίνουν λεηλατώντας τις κρατικές επιδοτήσεις (που τα επόμενα χρόνια θα φτάσουν τα 25-30 δις) και το ενεργειακό δυναμικό του τόπου μας. Η σημερινή, ιστορικού μεγέθους για τα δεδομένα της Ευρυτανίας, ενωτική κινητοποίηση δεκάδων φορέων, συλλόγων, κινήσεων, εργατικών σωματείων, έδειξε ότι οι ευρυτάνες είναι αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, θα υπερασπιστούν τη γη τους. Γυρνάνε την πλάτη στους παλιούς και νέους σωτήρες που υπόσχονται  ότι από το ξεκοκάλισμα του ενεργειακού πλούτου θα περισσέψουν και μερικά ψίχουλα για τον λαό. Δεν διστάζουν μπροστά σε απειλές, αγωγές και τρομοκρατία. Θα παλέψουν μέχρι τέλους για να μην δοθεί η χαριστική βολή στην Ευρυτανία των λαϊκών αγώνων, στην Ευρυτανία-κοιτίδα της λαϊκής αντίστασης. Οι κομμουνιστές της Ευρυτανίας θεωρούμε ότι είναι η ώρα να βαθύνει ο συντονισμός και η κοινή δράση όλων των φορέων στη βάση της ξεκάθαρης καταδίκης της πολιτικής που θυσιάζει την φύση και τα δικαιώματα του λαού στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους. Σε αυτή την κατεύθυνση, τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του ΚΚΕ σε όλο τον νόμο θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό."

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

Η Κομμματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ χαιρετίζει την μαζική κινητοποίηση

εκατοντάδων ευρυτάνων, στο Καρπενήσι, σήμερα 1 Αυγούστου 2021, ενάντια στην

καταστροφή της ευρυτανικής φύσης στο όνομα της «Πράσινης Ανάπτυξης». Οι εκατοντάδες

εργαζόμενοι, αγρότες, νεολαίοι που έδωσαν το παρόν στη σημερινή κινητοποίηση

γνωρίζουν πολύ καλά ότι η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας συνεπάγεται από τη μια

νέα επέλαση στο λαϊκό εισόδημα μέσω των αυξημένων λογαριασμών ρεύματος,

ενεργειακή φτώχεια, βίαιο ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών, καταστροφή του

περιβάλλοντος και της παρθένας φύσης των ευρυτανικών βουνών. Από την άλλη τα κέρδη

του κεφαλαίου αυγαταίνουν λεηλατώντας τις κρατικές επιδοτήσεις (που τα επόμενα χρόνια

θα φτάσουν τα 25-30 δις) και το ενεργειακό δυναμικό του τόπου μας.

Η σημερινή, ιστορικού μεγέθους για τα δεδομένα της Ευρυτανίας, ενωτική κινητοποίηση

δεκάδων φορέων, συλλόγων, κινήσεων, εργατικών σωματείων, έδειξε ότι οι ευρυτάνες

είναι αποφασισμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, θα υπερασπιστούν τη γη τους.

Γυρνάνε την πλάτη στους παλιούς και νέους σωτήρες που υπόσχονται ότι από το

ξεκοκάλισμα του ενεργειακού πλούτου θα περισσέψουν και μερικά ψίχουλα για τον λαό.

Δεν διστάζουν μπροστά σε απειλές, αγωγές και τρομοκρατία. Θα παλέψουν μέχρι τέλους

για να μην δοθεί η χαριστική βολή στην Ευρυτανία των λαϊκών αγώνων, στην Ευρυτανία-

κοιτίδα της λαϊκής αντίστασης.

Οι κομμουνιστές της Ευρυτανίας θεωρούμε ότι είναι η ώρα να βαθύνει ο συντονισμός και η

κοινή δράση όλων των φορέων στη βάση της ξεκάθαρης καταδίκης της πολιτικής που

θυσιάζει την φύση και τα δικαιώματα του λαού στον βωμό του καπιταλιστικού κέρδους.

Σε αυτή την κατεύθυνση, τα μέλη, οι οπαδοί και οι φίλοι του ΚΚΕ σε όλο τον νόμο θα

δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.


Καρπενήσι, 1-8-2021

Το Γραφείο της ΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...