Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

ΜΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΠΡΟΥΣΟΥ


Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021 στην Ιερά Μονή Προυσού,η ενθρόνιση του Νέου Ηγουμένου Αρχιμανδρίτου κ. Ιωαννικίου Βαρβαρέλη.

Στην ενθρόνιση που ευλόγησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος, παραβρέθηκαν συμπροσευχόμενοι και οι Σεβ. Μητροπολίτες Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερωνύμου και Αιτωλίας & Ακαρνανίας Κοσμά, 

η Υφυπουργός Τουρισμού κ. Ζαχαράκη, ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Σουλιώτης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Τασιός, εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κοτρώτσος, ο Ηγούμενος Αγάθωνος π. Γερμανός, ο Πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας π. Επιφάνιος, πλήθους κληρικών και πιστών.

Ο Επιχώριος Επίσκοπος ευχήθηκε στον νέο Ηγούμενο να έχει υγεία και ένα πολύκαρπο έργο διακονώντας επ΄ αγαθώ την Μονή μετανοίας του. Να ευχηθούμε ΑΞΙΟΣ στον Γέροντα Ιωαννίκιο.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΝΕΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ

Ο π. Ιωαννίκιος εκάρη μοναχός το 1975 στην Ιερά Μονή Προυσού από τη συνοδεία του μακαριστού γέροντα Γρηγορίου Ζουμή, που στη συνέχεια μετέβη στη Μονή Δοχειαρίου Αγίου Όρους.

Κατόπιν βρέθηκε δίπλα στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλο στο μοναστήρι της Παναγίας Ξενιάς, που κατέρρευσε από τον σεισμό το 1981.Ο μακαριστός Χριστόδουλος τον χειροτόνησε διάκονο το 1982 και το ’83 πήγε στην Αμερική, όπου έμαθε την αγγλική γλώσσα και συνδέθηκε με αρκετούς ομογενείς.

Το 1986 χειροθετήθηκε  Αρχιμανδρίτης από τον Μακαριστό Χριστόδουλο και στη συνέχεια έγινε Αρχιερατικός Επίτροπος Αγιάς. Έπειτα, o Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος, κ. Ιγνάτιος, τον όρισε Αρχιερατικό Επίτροπο στον Αλμυρό. Το 2009 μετέβη στη Λάρισα όπου ανέλαβε την οικοδόμηση της νέας Ενορίας της Αγίας Σοφίας επί 11 χρόνια.

Το 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος ζήτησε επίσημα από τον Σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμο τη μετακίνηση του στη Ιερά Μονή της Μετανοίας του, την Παναγιά Προυσιώτισσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...