Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΡΑΦΙΔΑ ΜΑΣ ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

*Πολλά και διάφορα έχουν ειπωθεί το τελευταίο διάστημα για το έργο και την μέχρι τώρα πορεία της σημερινής Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγράφων, με την συμπλήρωση 2 χρόνων στην εξουσία. Γενικό συμπέρασμα ότι γίνεται έργο, με βάση τον προγραμματισμό της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και με μεγάλες προσπάθειες βελτίωσης της καθημερινότητας των Δημοτών.
Για τα όσα έγιναν και τα όσα ακούστηκαν μετά τις «τομές» που έκανε ο Καρδαμπίκης αλλά και για αυτές που θα ακολουθήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα (Μιλάμε για νέες και σημαντικές κινήσεις), θα αναφερθώ μόλις αυτές ανακοινωθούν.

 

*Όσον αφορά όμως την εν γένει λειτουργία της Δημοτικής Αρχής, πλέον φαίνεται ξεκάθαρα ότι μετά τον Δήμαρχο, το μεγάλο φορτίο το έχουν επωμιστεί, ο Γενικός που επιτελεί σημαντικό έργο και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου που είναι μέρα – νύχτα πανταχού παρών. Οι υπόλοιποι όσο μπορούν.

 

*Όμως εντύπωση θετική έχει προκαλέσει στον κόσμο η δυναμική παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας κ. Νταλαφούρα που αποδεικνύει στην πράξη ότι είναι η ήρεμη δύναμη που δίνει ξεχωριστό αγώνα για να κρατήσει τον Δήμο όρθιο.
Ο κ. Ηρώ Νταλαφούρα, χωρίς πολλές κουβέντες παράγει αθόρυβα έργο, συμμετέχει ενεργά στις όποιες εξελίξεις και όπου χρειαστεί βάζει γερή πλάτη για το καλό του τόπου, δίνοντας λύσεις στα δύσκολα. Μπράβο της, ο τόπος μας έχει ανάγκη από νέους με όραμα και όρεξη για προσφορά.

 

*Την εμφάνισή του έκανε το καλοκαίρι στο Δήμο Αγράφων, μετά την αποχώρησή του από τον Δήμο Καρπάθου ο πρώην Δήμαρχος Θοδωρής Μπαμπαλής. Στα πλαίσια της επανεμφάνισής του επισκέφτηκε αρκετά χωριά και είχε συναντήσεις συνοδευόμενος από πρώην στελέχη του και φίλους. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι σε κάποια χωριά δεν «προσκάλεσε» παλιούς «φίλους», κάτι που συζητήθηκε έντονα στα «πηγαδάκια» της πλατείας. Κοινή διαπίστωση ότι έχουν καταγραφεί πολλές απώλειες και κάποιες από αυτές δεν φαίνεται να επιστρέφουν. Ωστόσο όμως έδειξε σίγουρος για την συνέχεια εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι την κατάλληλη στιγμή θα είναι έτοιμος με δυναμικό ψηφοδέλτιο να διεκδικήσει τον Δημαρχιακό θώκο στα Άγραφα.  

 

*Καλές και άγιες οι προθέσεις του πρώην Δημάρχου και πολύ ιδιαιτέρως εξαιρετικές οι συνθήκες που δημιουργήθηκαν μετά την μονομερή «ακύρωση» του συμφωνητικού «συγκυβερνήσεως», όμως την «πόλη» δεν την παίρνεις χωρίς στρατό και φυσικά χωρίς στρατηγικό σχεδιασμό (master plan). Όσον αφορά τον στρατό, απαιτείται ριζική ανανέωση με παρουσία ελαχίστων εκ των παλιών και πολλά νέα πρόσωπα. Για το σχέδιο, θέλει δουλειά και πειστική παρουσία που να πείθει ότι υπάρχει δυναμική και πως τα παλιά χούγια κόπηκαν ή ξεχάστηκαν…

 

*Καλό και σημαντικό από κάθε πλευρά το Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών που έγινε στην Παλαιοκατούνα. Στις 3μερες  εργασίες του ακούστηκαν πολλά και ιδιαιτέρως σημαντικά. Ωστόσο με στενοχώρησε το γεγονός ότι η συμμετοχή των νέων ήταν ελαχίστη και το κυριότερο, κανένας δεν εστίασε στο πραγματικό πρόβλημα του τόπου μας, που είναι η δραματική μείωση των νέων στον τόπο μας. Εκτός ελαχίστων περιπτώσεων δεν κατατέθηκε από κανένα αρμόδιο ένα σχέδιο δράσεων που να ενισχύει την παραμονή των νέων στα χωριά μας και την στήριξή τους να ασχοληθούν με την γεωργία και την κτηνοτροφία. 


*Ουσιαστική και επιστημονικά τεκμηριωμένη η εισήγηση της Περιφερειακής Συμβούλου κ. Κατερίνας Καλαντζή με θέμα: "Ορεινή κτηνοτροφία στην Ευρυτανία - Υφιστάμενη κατάσταση και προοπτική". Οι επισημάνσεις της ότι ατά την τελευταία δεκαετία παρατηρείται έντονα το φαινόμενο οι νέοι άνθρωποι της ευρυτανικής υπαίθρου να εγκαταλείπουν τον τόπο τους για λόγους βιοπορισμού και ότι η αιγοπροβατοτροφία που αποτέλεσε κατά το παρελθόν τον σημαντικότερο κλάδο της τοπικής οικονομίας, σήμερα μειώνεται δραματικά και το μέλλον της είναι αβέβαιο", θα πρέπει να προβληματίσουν τους αρμοδίους. Ωστόσο η κ. Καλαντζή, αφήνει παράθυρα ελπίδας με την εφαρμογή ειδικών μέτρω σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως είναι:

- Η Αντιμετώπιση του προβλήματος κατασπάραξης ζώων από τους λύκους

- Η Επαναλειτουργία άμεσα των σφαγείων που εδρεύουν στο Καρπενήσι

- Έργα βελτίωσης βοσκοτόπων

- Έργα υποδομής και δράσεις κυρίως στους τομείς της υγείας και παιδείας

 

*Πως είναι δυνατόν να σταματήσει ή και να επιστρέψει κάποιος νέος στα χωριά μας, όταν κανένας δεν τον προστατεύει από τους λύκους που έχουν σακατέψει τα λιγοστά εναπομείναντα αιγοπρόβατα; Πως μπορεί να στηριχτεί ο κτηνοτρόφος όταν στην Βελαώρα π.χ. είναι έτοιμοι οι «ειδικοί» να τοποθετήσουν τα φωτοβολταϊκά σε μια φύσει κτηνοτροφική ζώνη; Πως θα στηριχτεί ο νέος Αγρότης που έχει οραματιστεί να ασχοληθεί δυναμικά με την μάνα γη του, όταν ξέρει ότι οι «αρμόδιες» υπηρεσίες θα τυρβάζουν περί άλλων στα αιτήματά του;

 

*Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι νέοι που δείχνουν έτοιμοι να κάνουν την υπέρβαση, όπως ο Παναγιώτης Μακρής, ένας συγκροτημένος νέος Αγρότης με ξεχωριστές γνώσεις και με όραμα για τον τόπο του, που θέλει να μείνει και να ασχοληθεί ενεργά με την γενέθλια γη του, όπως ο Θωμάς Τσιαμάκης με τα εξαιρετικής ποιότητας Γαλακτοκομικά προϊόντα από την Βαλαώρα και από το ίδιο χωριό ο Κώστας Μπακογιάννης και ο Βασίλης Παλιούρας με τα κτηνοτροφικά τους κ.α. Ας τους στηρίξουν οι αρμόδιοι γιατί αν απογοητευτούν και αυτοί δυστυχώς ο ήδη «πιο γερασμένος Νομός της Ευρώπης» που είναι η Ευρυτανία μας, δεν θα έχει καμία ελπίδα.

 

*Με άνεση όπως όλα δείχνουν θα οδηγηθεί στις επόμενες εκλογές ο Αντιπεριφερειάρχης μας, καθότι το μέχρι τώρα έργο του είναι υψηλού επιπέδου και άκρως αποτελεσματικό για το Νομό μας. Αν συνεχίσει έτσι η επανεκλογή του θεωρείται δεδομένη.

 

*Με στεναχωρεί ιδιαίτερα η νέα κόντρα μεταξύ του πρώην και του νυν και οι εκατέρωθεν δικαστικές αγωγές, που κατά καιρούς εξαπολύει ο ένας στον άλλον. Κύριοι μην πέφτετε άλλο γιατί εκτίθεστε ανεπανόρθωτα.            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...