Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ

ΑΚΥΡΗ ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΓΡΑΦΩΝ

Πραγματοποίησαν συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 26-10-2021 και πήραν αποφάσεις χωρίς το σώμα να διαθέτει την προβλεπόμενη νόμιμη απαρτία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγράφων 17 μήνες τώρα δεν έχει συνεδριάσει δια ζώσης ή τηλεδιάσκεψη. Το ίδιο και οι επιτροπές (Οικονομική, Σχολικές Επιτροπές κλπ).

Δεν αξιοποιήθηκε το γεγονός ότι η ΚΕΔΕ έθεσε στην διάθεση των δήμων από την αρχή της πανδημίας ΔΩΡΕΑΝ πλατφόρμα για συνεδριάσεις με τηλεδιασκέψεις.

Ο Δήμαρχος ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, έχουν φανεί κατώτεροι των περιστάσεων.

Οι συνεδριάσεις της 26-10-2021, του Δημοτικού Συμβουλίου, της Οικονομικής Επιτροπής και της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγράφων, ήταν το ποτήρι που έχει ξεχειλίσει.

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ, απείχαμε από τις συνεδριάσεις αυτές.

Ήταν μια ενσυνείδητη πράξη υπεράσπισης του κύρους του Δημοτικού Συμβουλίου (και των επιτροπών), της προσωπικής μας αξιοπρέπειας, της διαφάνειας και των δικαιωμάτων των δημοτών.

Η ασχετοσύνη του Προέδρου και των συνδιοικούντων σήμερα τον Δήμο, φαίνεται από το γεγονός ότι παρόλο που η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι άκυρη λόγω έλλειψης απαρτίας αφού σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών (αριθ. πρωτ. 18318/13-3-2020 ΑΔΑ: 9ΠΧ46ΜΤΛ6-1ΑΕ και 40/20930/31-3-2020 ΑΔΑ:6ΩΠΥ46ΜΤΛ6-50Ψ, 426/77233/13.11.2020 ΑΔΑ: 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4) απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον των 2/3 των μελών του, δηλαδή τουλάχιστον 14, αφού το σύνολό τους είναι 21, προχώρησαν στην συνεδρίαση και ανάρτησαν τις αποφάσεις τους στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο 643 με αριθ. πρωτ. 69472/24.09.2021 μπορεί να συνεδριάζουν τα συλλογικά όργανα:

·         Δια ζώσης χωρίς περιορισμό των αριθμών των συμμετεχόντων, αποκλειστικά εφόσον πρόκειται για πλήρως εμβολιασμένους και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο,

·         Μέσω τηλεδιάσκεψης

·         Μικτή συνεδρίαση (δια ζώσης για τους πλήρως εμβολιασμένους ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και ταυτόχρονα με τηλεδιάσκεψη για τους ανεμβολίαστους), και

·         Δια περιφοράς.

Μέχρι σήμερα δεν έχει ζητηθεί από κανένα δημοτικόσύμβουλο να προσκομίσει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ώστε να γνωρίζουν αν μπορούν να γίνει δια ζώσης συνεδρίαση.

Πέραν των παραπάνω  έχουμε διαπιστώσει ότι κατά τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και μέχρι σήμερα διοργανώνονται από το Δήμο εκδηλώσεις με τη συμμετοχή δεκάδων ατόμων, χωρίς να εφαρμόζονται καν προληπτικά μέτρα, (βλέπε αναρτήσεις Δημάρχου και αντιδημάρχων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης facebookκλπ).

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μπαμπαλής Θεόδωρος

Τσιάμης Θεόδωρος

Κίτσιος Γεώργιος

Καραγιάννη – Λαθύρη Βασιλική

Μάκκας Απόστολος

Τάκης Κωνσταντίνος

Διώτη Αργυρώ

Σταμούλης Αθανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...