Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ

 ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

Η ολοένα μεγαλύτερη ανάμιξη της ελληνικής αστικής τάξης στην ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν θα έχει για τον ελληνικό λαό. Αντίθετα, ο ελληνικός λαός γίνεται στόχος πιθανών αντιποίνων ιδιαίτερα την στιγμή που η απαράδεκτη εισβολή της καπιταλιστικής Ρωσίας στην Ουκρανία συνοδεύεται από διαρκή όξυνση των πολεμικών κραυγών του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ από τη μια και της Ρωσίας από την άλλη.

Η αποστολή στρατιωτικού υλικού για στήριξη του καθεστώτος του Κιέβου, που πράγματι στηρίζεται στον στρατιωτικό βραχίονα ναζιστικών οργανώσεων, είναι απαράδεκτη ενέργεια που επιδιώκει να καπηλευτεί τα αντιπολεμικά αισθήματα του λαού και να τον στοιχίσει πίσω από τα πολεμικά σχέδια των ΗΠΑ και των λοιπών «συμμάχων».

Τα ελληνικά ΜΜΕ έφτασαν να πανηγυρίζουν ακόμα και για τον επανεξοπλισμό της Γερμανίας, όταν αυτή είχε αφοπλιστεί για να μην υπάρξει κίνδυνος επανάληψης των εγκλημάτων που διέπραξε στον Β΄Παγκόσμιο πόλεμο!

Η βαρβαρότητα της ρωσικής εισβολής και τα προσχήματα που χρησιμοποιεί είναι τα ίδια που χρησιμοποίησε το ΝΑΤΟ για να εισβάλλει στην Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη. Η υποκρισία είναι απύθμενη αφού όλοι οι προηγούμενοι πόλεμοι, όπως και αυτός, και οι επόμενοι δεν είναι παρά η συνέχιση της πολιτικής με άλλα μέσα, δηλαδή το πέρασμα σε στρατιωτικό επίπεδο των ανταγωνισμών ΗΠΑ και ΕΕ με Ρωσία και Κίνα για το μοίρασμα σφαιρών επιρροής, αγωγών και αγορών. Με απαίτηση των ΗΠΑ σταμάτησε ο αγωγός EASTMED, τώρα σταμάτησε ο αγωγός NOPDSTREAM για να πωλούν οι αμερικάνοι το δικό τους -πιο ακριβό- αέριο στην Ευρώπη. Και αυτό την ίδια ώρα που οι έλληνες εφοπλιστές ετοιμάζονται να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους έχοντας ήδη παραγγείλει τάνκερ για μεταφορά αερίου LNG. Αυτοί κερδοφορούν και στον πόλεμο και στην καπιταλιστική ειρήνη. Ο λαός μόνο χάνει.

Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει τώρα να σταματήσει την απαράδεκτη εμπλοκή που δεν έχει καμιά λαϊκή νομιμοποίηση. Να σταματήσει να καθιστά την χώρα ΝΑΤΟϊκό προγεφύρωμα. Να κλείσουν οι ΝΑΤΟϊκές βάσεις που μας καθιστούν στόχο, και που ας μην ξεχνάμε διατηρήθηκαν και πολλαπλασιαστηκαν με όλες τις κυβερνήσεις με το πρόσχημα της προστασίας της χώρας. Μήπως μας προστάτευσαν από την επιθετικότητα της «συμμάχου» Τουρκίας; Που είναι το ΝΑΤΟ στην εισβολή και κατοχή στην Κύπρο; Την κατοχή στην Κύπρο την κάνει ο «Νατοϊκός» τουρκικός στρατός, μισό αιώνα τώρα.

Ο ελληνικός λαός πρέπει τώρα να καταδικάσει τόσο την ρωσική εισβολή όσο και τα πολεμικά σχέδια ΗΠΑ-ΕΕ και να διεκδικήσει την απεμπλοκή της χώρας. Ουκρανοί και ρώσοι μπορούν να ζήσουν ειρηνικά όπως το έκαναν στα εβδομήντα χρόνια συνύπαρξής τους στην Σοβιετική Ένωση.

Να διεκδικήσουμε τώρα:

-Μέτρα προστασίας του λαού από την κρίση και την ενεργειακή φτώχια. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα.

-Μέτρα για την ακρίβεια, ειδικά τώρα που με αφορμή τον πόλεμο οι μεγάλοι όμιλοι θα εξαπολύσουν νέο κύκλο αφαίμαξης του λαού. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

-Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα. Η ανάγκη του λαού για ρεύμα δεν μπορεί να παίζει στο «χρηματιστήριο». Άνοιγμα τώρα των λιγνιτικών μονάδων με όλα τα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.

Μπροστά στις επικίνδυνες εξελίξεις ευθύνη του λαού είναι ο ίδιος να σώσει το μέλλον το δικό του και των παιδιών του. Είναι η ώρα να διεκδικήσουμε ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης με ειρηνική συνύπαρξη με όλους τους λαούς, ισότιμες διεθνείς σχέσεις με όλο τον κόσμο, με τον λαό νοικοκύρη στον τόπο του.

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...