Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Ο Δημήτρης Δέπος Πρόεδρος της Πανευρυτανικής Ένωσης - Χαιρετισμός του νέου Δ. Σ. - Προγραμματισμός εκδηλώσεων

Με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων τους, τα μέλη του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου της ιστορικής Πανευρυτανικής Ένωσης,  αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν  τις ολόθερμες και ολόψυχες ευχαριστίες τους στους Ευρυτάνες που συμμετείχαν μαζικά στις πρόσφατες αρχαιρεσίες της 20ης Μαρτίου 2022 και να απευθύνουν στους όπου γης συμπατριώτες μας εγκάρδιο και θερμό πατριωτικό χαιρετισμό.

Σύνθημά μας εξακολουθεί να είναι το «εν τη ενώσει η ισχύς». Τονίζουμε, ιδιαίτερα, την  ανάγκη της αγαστής συνεργασίας και της σύσφιξης των σχέσεων ΟΛΩΝ των φορέων του τόπου μας, αλλά  και ΟΛΩΝ των Ευρυτάνων, ιδιαίτερα  σήμερα που βιώνουμε  κρίση σε όλα τα επίπεδα. Μας ενώνει άρρηκτα η Αγάπη προς την πατρώα μας γη.

Τέλος, ανακοινώνεται ότι το νέο Δ.Σ. σε πρόσφατη συνεδρίασή του(31-3-22), προγραμματίζει , για τους προσεχείς μήνες,  τις παρακάτω δραστηριότητες:

 α.-  Ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία

Το Δ.Σ. της Πανευρυτανικής Ένωσης με ευαισθησία και αίσθημα ευθύνης απέναντι  στην ανθρωπιστική κρίση που υφίσταται στην πολύπαθη Ουκρανία, εξαιτίας του πολέμου, απευθύνει κάλεσμα – έκκληση  στα μέλη τουγια οικονομική ενίσχυση, συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας, φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. συνδράμοντας έτσι την προς τούτο προσπάθειά του. 

Ειδικότερα: Όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν οικονομικά, να καταθέτουν τις δωρεές τους στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό: 

Τράπεζα: EUROBANK. Δικαιούχος: Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Αρ. Λογ/σμού: 0026.0240.30.0201205013IBAN: GR2602602400000300201205013

Όλες οι καταθέσεις θα πρέπει να φέρουν την ένδειξη «Ουκρανία».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα: 210 36 09 825 και 210 36 11 425.

Παράλληλα, ο Ε.Ε.Σ. συγκεντρώνει τρόφιμα  και φάρμακα.

Ειδικότερα:

·         Τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλα εβαπορέ, σκόνη γάλακτος για παιδιά, κονσέρβες παντός τύπου, δημητριακά, παξιμάδια, αλεύρι, ζυμαρικά)./

·         Φάρμακα και Υγειονομικό Υλικό (αντιπυρετικά, φυσιολογικοί οροί, κολλύρια, γάζες αποστειρωμένες, σπρέυ επούλωσης τραυμάτων, αλοιφές για εγκαύματα, συσκευές ορών για ενδοφλέβια έγχυση φαρμάκων, σύριγγες όλων των μεγεθών, αιμοστατικά, στολές προστασίας ολόσωμες για τον Covid-19, ιατρικές μάσκες, απολυμαντικά χεριών και επιφανειών, θερμόμετρα, κουτιά Πρώτων Βοηθειών).

Σημείο Συγκέντρωσης: Κεντρικά Γραφεία Ε.Ε.Σ. Λυκαβηττού 1, Κολωνάκι, Κεντρική Αποθήκη Ε.Ε.Σ. 'Aστρους 111-113, Κολωνός ( Δευτέρα έως Παρασκευή, 7:30-14:30, Τηλ: 210 5147300).

 

β.- Ημερίδα με θέμα: «Από τα ευρυτανικά όρη στον κάμπο της Μικράς Ασίας: Οι Ευρυτάνες

στην περιπέτεια του 1922».

 

                Η ημερίδα αυτή προγραμματίστηκε από το προηγούμενο Δ.Σ. και σε συνεργασία με τα Γενικά  Αρχεία του Κράτους Ν. Ευρυτανίας και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας – Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή,  συνδιοργανώνουν την πραγματοποίηση Ημερίδας με θέμα:

«Από τα ευρυτανικά όρη στον κάμπο της Μικράς Ασίας: Οι Ευρυτάνες στην

                                περιπέτεια του 1922».

Ως ημερομηνία πραγματοποίησης της παραπάνω ημερίδας ορίστηκε η 18η Ιουνίου 2022, σε συνδυασμό με τη«Διεθνή Ημέρα Αρχείων» (9 Ιουνίου),  και ως τόπος το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Καρπενησίου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου  σε συνεργασία με την Σχολή Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου θα παρουσιάσουν επίκαιρους χορούς και τραγούδια.

Το πλήρες πρόγραμμα της παραπάνω Ημερίδας θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Την Ένωσή μας θα εκπροσωπήσουν και με σχετικές μάλιστα εισηγήσεις οι Κ.Α. Παπαδόπουλος καιΑθαν. Δ. Σταμάτης. 

               

γ.- Εξόρμηση  της Ομάδας Ιατρών Αλληλεγγύης της Πανευρυτανικής Ένωσης στο Δήμο Αγράφων, και συγκεκριμένα  στη Δημοτική Ενότητα Ασπροποτάμου σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, προς εξέταση όλων των μαθητών  της απομακρυσμένης αυτής περιοχής. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Παιδίατρο – Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του παραπάνω Νοσοκομείου κ. Κωνσταντίνο Παπαντζίμα, μέλος του  Διοικητικού Συμβουλίου μας και Αναπληρωτή Έφορο. Η εξόρμηση αυτή προγραμματίζεται για το α΄5νθήμερο του μηνός Μαϊουε.έ.

 

δ.- Συμμετοχή σε εκδηλώσεις προς τιμήν του προεπαναστατικού ήρωα Κατσαντώνη

Όπως ανακοινώθηκε και στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.  αποφασίστηκε η συμμετοχή μας στις διήμερες  εκδηλώσεις  προς τιμήν του προεπαναστατικού ήρωα Κατσαντώνη  σε συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Αττικής, των Δήμων Αθηναίων, Αγράφων, Αμφιλοχίας, Αργιθέας, Βορείων Τζουμέρκων, Κεντρικών Τζουμέρκων και της Πανελλήνιας Ένωσης Συλλόγων Σαρακατσαναίων, ΠανηπειρωτικήςΣυνοσπονδίας Ελλάδος, Ομοσπονδίας Αργιθεατικών Συλλόγων, Πανευρυτανικής Ένωσης, Ομοσπονδίας Συλλόγων Τζουμερκιωτών, Ομοσπονδίας Συλλόγων Βάλτου και Αδελφότητας των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων.

Οι εκδηλώσεις θα γίνουν κατά το διήμερο 9 και 10 Απριλίου και περιλαμβάνουν θεατρική παράσταση, ημερίδα με σχετική ομιλία και τραγούδια για τον Κατσαντώνη.

Το Δ.Σ. της Ένωσής μας  θα εκπροσωπήσουν ο Πρόεδρος κ. Δ. Δέπος, η Αντιπρόεδρος κ. Νάνσυ Ντζιώρα και ο αναπληρωτής Ταμίας κ. Κωνσταντίνος Φούκας.

 

ε’.- Ανακήρυξη του κ. Ηλία ΒαϊουΝτζιώρα ως επίτιμου Προέδρου

 

Το Δ.Σ. της Ένωσης επικύρωσε την  απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 20ης Μαρτίου 2022. κατά την οποία  ύστερα από πρόταση του Γ. Γραμματέας του Δ.Σ.  κ. Κώστα Αντ. Παπαδόπουλου προς το σώμα ανακηρύχθηκε,  βάσει του άρθρου 7 του ισχύοντος καταστατικού,   ως επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης ο  κ. Ηλίας ΒαϊουΝτζιώρας, ο οποίος «επέδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον για την επίτευξη των στόχων», είτε ως απλό μέλος είτε ως Πρόεδρος του Δ.Σ. και συνεχίζει εκθύμως να συμβάλλει προς τούτο. Σημειώνεται ότι ο κ. Ηλίας Ντζιώρας ήδη έχει ανακηρυχθεί και  ως ευεργέτης της Ένωσής μας με το υπ’ αριθ.  3/12-03-2018 πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου.

στ.- Έκδοση του περιοδικού «ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ».

 

Η έκδοση του Περιοδικού μας «ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ»θα εκδοθείεντός του Α΄ εξαμήνου του τρέχοντος έτους. Σημειώνεται ότι στο εξής στη Συντακτική Επιτροπή θα συμμετέχει και ο  Έφορος του Δ.Σ. κ. Αριστείδης Ντέκας. Στην προσεχή συνεδρίαση του Δ.Σ. θα οριστεί και ο νέος αντπρόσωπός μας στο Καρπενήσι, στη θέση του αείμνηστου Ανάργυρου – Γιάννη Μαυρομύτη.

 

                                                Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

                                Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γ. Γραμματέας

 

 

                ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  ΔΕΠΟΣ                      ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...