Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΑΦΩΝ: "Το δίδυμο Σουλιώτη- Μπαμπαλή λειτουργεί συντονισμένα ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου Αγράφων και των Δημοτών

Το δίδυμο Σουλιώτη- Μπαμπαλή λειτουργεί συντονισμένα ενάντια στα συμφέροντα του Δήμου Αγράφων και των Δημοτών.

Σε ένα Δήμο που αντιμετωπίζει χιλιάδες προβλήματα, με τη στάση τους και ενώ οι Δημοτικές τους Ομάδες είναι σε σταδιακή αποσύνθεση και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τους γύρισε την πλάτη, επιχειρούν βρισκόμενοι σε αδιέξοδο με διάφορα τεχνάσματα και μηχανορραφίες να ζημιώσουν το Δήμο.

Όλες τους οι ενέργειες γίνονται για να μην υλοποιηθούν τα τεχνικά προγράμματα των κοινοτήτων , να σταματήσουν οι καθαρισμοί δρόμων, τα έργα αντιπυρικής προστασίας, η αποκομιδή των σκουπιδιών, οι επεκτάσεις και η συντήρηση των φώτων, ο καθαρισμός των δεξαμενών, η συντήρηση των μηχανημάτων, η κατασκευή των παιδικών χαρών, η ανάθεση μελετών για να μη χαθούν έργα, η επιβαλλόμενη νομική εκπροσώπηση, τα έκτακτα έργα λόγω φυσικών καταστροφών, να μείνει ο κόσμος απλήρωτος για έργα και υπηρεσίες που έχει κάνει, να καθυστερήσουν οι προσλήψεις των πέντε μονίμων υπαλλήλων τον επόμενο μήνα, οι προσλήψεις εποχικών, να διαλυθεί η τοπική οικονομία ενώ οι ίδιοι ζώνταςμακριά από τα χωριά μας, σχεδιάζουν πως θα μπλοκάρουν το Δήμο, αδιαφορώντας για την τοπική οικονομία και τους ανθρώπους που ένεκα του covid και της οικονομικής συγκυρίας είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα της στάσης τους και της λογικής να προκαλέσουν προβλήματα, είναι η άρνησή τους να γίνει ο δρόμος από Κρυονέρι προς ΄Αγραφα. Ένα έργο που ευτυχώς ξεκινά σε λίγες ημέρες παρότι δεν ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός, ενώ έχουν εξασφαλιστεί και άλλες 150.000 ευρώ για την ασφαλτόστρωσή του.
Το ίδιο βέβαια έκαναν και για το δρόμο από ΄Αγραφα προς Καρδίτσα που χρηματοδοτήθηκε με 1.500.000 ευρώ και καθυστερεί, παρότι ήρθαν τα χρήματα κι αυτοί απουσίαζαν από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το κιβώτιο στη τοποθεσία Πατερίτσια, που ουσιαστικά δεν το ήθελαν, η γέφυρα στο Σαμάρι που δημοπρατήθηκε κλπ. Αντί να συνεργαστούμε να διεκδικήσουμε και άλλα χρήματα όπως ο δρόμος Τροβάτο- Βραγκιανά- Παλιοκαρυά που θα ενώσει τη λίμνη Κρεμαστών με τη λίμνη Πλαστήρα, κάνουν φθηνή αδιέξοδη πολιτική σε μια Δημοτική Ενότητα που αντιμετωπίζει τα περισσότερα προβλήματα .
Είκοσι πέντε χρόνια ενασχόλησης ορισμένων με τα κοινά, δεν ήταν αρκετά για να λύσουν προβλήματα και να δώσουν προοπτική στον τόπο. Κι αφού ορισμένοι δεν ήθελαν ή δεν μπόρεσαν να το κάνουν, σαμποτάρουν κάθε τι που κινείται σε θετική κατεύθυνση.
Για να φθάσουμε ως τη σημερινή ημέρα έγιναν προσχηματικές διαδοχικές παραιτήσεις μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και απουσίαζαν επανειλημμένα από συνεδριάσεις για την μη ψήφιση του Προϋπολογισμού. Γύριζαν στα χωριά αντί να είναι παρόντες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παραπλάνησαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τους τοπικούς Προέδρους, ζητώντας την αναβολή ψήφισης του τεχνικού προγράμματος με το πρόσχημα της μη υποβολής τεχνικού προγράμματος από κάποιες κοινότητες ενώ την επόμενη μέρα κατέθεσαν πρόταση οι ίδιοι, χωρίς να κατατεθούν όμως τα προγράμματα που τους έφταιγαν και τους έλειπαν την προηγούμενη ημέρα .
Η πρόταση ήταν κομμένη και ραμμένη να διαλυθεί η τοπική οικονομία, να εξαφανιστούν οι μικροκατασκευαστές και όλα τα έργα να τα πάρουν μια ή δυο μεγαλοεταιρείες, και αφού δεν τους πέρασε αυτό από το Δημοτικό Συμβούλιο, έκαναν επανειλημμένα ενστάσεις στην Αποκεντρωμένη, για το σύνολο σχεδόν των αποφάσεων. Κι αφού οι ενστάσεις απορρίπτονταν από την Αποκεντρωμένη, κατέφυγαν σε νέα ένσταση στην Λαμία επικαλούμενοι το άρθρο 152.
Η μέχρι τώρα στάση τους, είχε ως μοναδικό σκοπό να προκαλέσει ζημιά σε ένα Δήμο που κατά γενική ομολογία βγαίνει από την ανυπαρξία, που επιτελείται σημαντικό έργο, που το βλέπουν όλοι και που θα αξιολογηθεί όταν έρθει η ώρα από τους πολίτες που είναι και ο τελικός κριτής.
Έχουμε χρέος και θα το κάνουμε όσο μας αφορά, να σταματήσουμε όλες τις επιζήμιες συμπεριφορές, τους συνεχείς τσαμπουκάδες που γίνονται για περισσότερο από 25 χρόνια , τους τραμπουκισμούς σε άνδρες, σε γυναίκες και κάθε μορφή βίας που ασκείται σε οποιοδήποτε άνθρωπο.
Ο Δήμος Αγράφων έχει λαμπρό μέλλον. Στο χέρι μας είναι να τελειώνουμε με όλους αυτούς που τους θυμόμαστε μόνο από την αλαζονεία τους, την αδιαφάνεια, τις ύβρεις , τις προκλητικές συμπεριφορές και τους τσακωμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...