Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Εφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. 

Εφυγε από την ζωή, σε ηλικία 90 ετών, ο εμβληματικός Ελληνοαμερικανός Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος, ο οποίος έγραψε την δική του Ιστορία στην ελληνική ομογένεια και όχι μόνο.

Ο Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος γεννήθηκε στις 13 Ιουλίου του 1930 στην Αγία Βλαχέρνα, γνωστότερη ως Ερκίστα.  Τα πρώτα χρόνια της ζωής του έζησε τον εφιάλτη της Κατοχής και του εμφύλιου σπαραγμού, κατορθώνοντας όμως να υψώσει το ανάστημά του, να ορθοποδήσει και εν τέλει να μεγαλουργήσει στην Αμερική.






Η ιστορία της ζωής του Γρηγόρη Ζαχαρόπουλου ενέπνευσε τον π. Ευάγγελο Φεγγούλη, ο οποίος συνέγραψε ένα βιβλίο αφιερωμένο στην δράση του, με τίτλο “Γρηγόρης Ζαχαρόπουλος – Ένας αλλιώτικος αντάρτης στα Βουνά της Ευρυτανίας”.

Η παρουσίαση του βιβλίου, που γράφτηκε τόσο στην αγγλική όσο και την ελληνική γλώσσα, πραγματοποιήθηκε σε μια ψηφιακή εκδήλωση στις 11 Ιουνίου του 2021, με σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο της πολιτικής, των γραμμάτων και των επιστημών να λαμβάνουν μέρος και να σχολιάζουν την προσωπικότητα αλλά και την συγκλονιστική ιστορία του Γρηγόρη Ζαχαρόπουλου, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, που κατάγεται από την Ευρυτανία.

Ο εκλιπών διετέλεσε για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής «ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ» και υπηρέτησε την ομογένεια με διάφορες δραστηριότητες.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Τρίτη 14 Ιουνίου 2022 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ της Νέας Υόρκης. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΕ ΕΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ ΕΥΡΥΤΑΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...