Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΙΜΙΛΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ

Με τη δέουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη του Αγίου ενδόξου Μάρτυρος Αιμιλιανού στον μοναδικό Ιερό Ναό προς τιμήν του Αγίου που βρίσκεται στο Κρυονέρι της Παλαιοκατούνας του Δήμου Αγράφων.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 17 Ιουλίου 2022, τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καρπενησίου κ.κ. Γεωργίου, τον οποίο πλαισίωναν ο Γενικός Αρχιερατικός της Μητροπόλεως, Πανοσιολ. Αρχιμ π. Ιλαρίων Λιάσκος, ο Αρχιερατικός Αγράφων – Αγραίων π. Ευάγγελος Φεγγούλης, ο εφημέριος Παλαιοκατούνας π. Δημήτριος Κολοκούρας και ο π. Νεκτάριος Κόντος.






Με το πέρας του Εσπερινού και της Αρτοκλασίας ο Σεβασμιώτατος στο θείο κήρυγμά του έκανε αναφορά στον τιμώμενο Άγιο προτρέποντας τους πιστούς να ζουν εν Χριστώ και αληθεία για να μιμηθούν τους Αγίους ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς μας όπου η αλήθεια του Ευαγγελίου του Κυρίου μας και οι βίοι των Αγίων μας πολλούς ενοχλούν.   

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή των προαναφερθέντων Αρχιερατικών, του εφημερίου της Ενορίας, του εφημερίου των Ευρυτάνων Αγίων εν Καρπενησίω π. Γεωργίου Χρυσαφογεώργου και του π. Βασιλείου Κολύτα.

Με το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο κτήτορας του Ναϊδρίου κ. Δημοσθένης Καραγιάννης, επέδωσε στον Αρχιερατικό της περιοχής πρωτοπρεσβύτερο π. Ευάγγελο Φεγγούλη ένα αγιογραφημένο Επιγονάτιο του Αγίου Αιμιλιανού, από την κ. Μαρία Χαλκίδη ως αντίδωρο αγάπης, για την συγγραφή του βιβλίου που αναφέρεται στο ιστορικό της ανέγερσης του Ναού αλλά και για την εν γένει συνεισφορά και πνευματική του συμπαράσταση.  

Το παρών έδωσαν, ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος, εκπρόσωποι φορέων και πλήθους πιστών που προσήλθαν ευλαβικά για να προσκυνήσουν τον Άγιο αλλά και να θαυμάσουν τον υπέροχο αγιογραφικό διάκοσμο στο εσωτερικό του Ναού, που ολοκληρώθηκε με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου και την φροντίδα του κτήτορα πριν λίγες μέρες, έργο της προαναφερθείσης γνωστής και εξαιρετικής αγιογράφου κ. Μαρίας Χαλκίδη.

Έψαλαν τόσο στον Εσπερινό όσο και την αγιώνυμο ημέρα, οι καλλικέλαδοι ιεροψάλτες, Οδυσσέας Κονδύλης, Ευάγγελος Καραμπάς, Ευάγγελος Γκρίζης, Νικόλαος Μακεδόνας και οι αδελφοί Ηλία και Παναγιώτης Κάντζιος.

Αξιοσημείωτο του εορταστικού διημέρου επί τη εορτή του Αγίου Αιμιλιανού, η Αβραμιαία φιλοξενία της οικογένειας Δημοσθένη Καραγιάννη σε όλους, με την προσφορά κεράσματος, γλυκισμάτων και πλούσιας τράπεζας με ντόπια εδέσματα ενώ δόθηκαν ως ευλογία στους προσκυνητές εικόνες του Αγίου, θυμίαμα αγιορείτικο και κομποσχοίνια.

Να έχουμε την ευλογία του Αγίου. Και του χρόνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...