Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ - Να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην λεηλασία των Αγράφων

 Τις προηγούμενες ημέρες ανακοινώθηκε πως καταφθάνουν οι πρώτες ανεμογεννήτριες για εγκατάσταση στην περιοχή Τύμπανο της Αργιθέας στα Άγραφα.

Τώρα είναι ανάγκη να δυναμώσει με όλες τις μορφές ο αγώνας του λαού μας, ώστε να βάλουμε νέα εμπόδια στην καταστροφή του φυσικού πλούτου των Αγράφων για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων.

Με βάση τις τελευταίες εξελίξεις αποδεικνύεται ότι οι παρεμβάσεις των τοπικών "παραγόντων" ώστε να ενταχθούν τα Άγραφα στα "Απάτητα Βουνά", συνιστούν προσπάθεια απόκρυψης της εξελισσόμενης ληστρικής εκμετάλλευσης και καταστροφής των δασών και των ορεινών όγκων της Ελλάδας, που η πλειοψηφία τους είτε έχει ήδη καταληφθεί ή υπάρχει επιδίωξη κατάληψης από πάρκα ανεμογεννητριών, φωτοβολταϊκών, από ομίλους που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και την αγροδιατροφή, με τα καταστροφικά αποτελέσματα για το περιβάλλον, τον λαό που πληρώνει πανάκριβα την "πράσινη" Ενέργεια, για την πανίδα και τη χλωρίδα, το έδαφος και τα νερά.

Όλοι αυτοί που μόλις μερικούς μήνες πριν μας εξηγούσαν ότι κύρια προτεραιότητα είναι η αντιμετώπιση της "κλιματικής κρίσης", σήμερα μας εξηγούν ότι πρέπει να χρησιμοποιηθούν τα ορυκτά καύσιμα, το αμερικανικό υγροποιημένο φυσικό αέριο LNG, η πυρηνική ενέργεια "για να απεξαρτηθεί γρήγορα η ΕΕ από το ρωσικό φυσικό αέριο".

Τα εργατικά - λαϊκά στρώματα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και πληρώνουν το βαρύ κόστος της "πράσινης μετάβασης" -από το πανάκριβο "πράσινο ρεύμα" μέχρι τα υποχρεωτικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα- ενώ οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι "πράσινοι επενδυτές" της απελευθερωμένης Ενέργειας, οι όμιλοι παραγωγής "πράσινου" εξοπλισμού, υποδομών και εμπορευμάτων.

Επιβεβαιώνεται ότι ο πραγματικός στόχος της “πράσινης μετάβασης” είναι να δώσει διέξοδο στα υπερσυσσωρευμένα κεφάλαια για να επενδυθούν με ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους, απαξιώνοντας ελεγχόμενα υποδομές και εμπορεύματα και διαμορφώνοντας νέα χρυσοφόρα πεδία επενδύσεων για τους επιχειρηματικούς ομίλους, για την αντικατάσταση των παλιών εμπορευμάτων με νέα.

Το ΚΚΕ βρίσκεται σταθερά και ουσιαστικά στην πρώτη γραμμή του αγώνα στοχεύοντας τον πραγματικό αντίπαλο που καταστρέφει το περιβάλλον και εμπορεύεται την "προστασία του".

Σε αυτή την κατεύθυνση καλεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα, τους μαζικούς φορείς της περιοχής, τη νεολαία, να ξεδιπλώσουν νέες αγωνιστικές πρωτοβουλίες και να δυναμώσουν την πάλη ενάντια στις κατευθύνσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου που βρίσκονται απέναντι στις δικές τους ανάγκες.

Η λύση βρίσκεται σε σύγκρουση με τη σημερινή στρατηγική του κεφαλαίου, τους στόχους για την "πράσινη ανάπτυξη", που το σύνολο των αστικών κομμάτων προωθεί. Χαμένος θα βρεθεί ο λαός μόνο όσο βρίσκεται στην αναμονή λύσεων σε πιθανές εναλλαγές σε κυβερνητικό επίπεδο.

Μόνο ο σχεδιασμός με βάση τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι με βάση τα κέρδη των επιχειρηματιών, μπορεί να ανακουφίσει τις λαϊκές οικογένειες. Μόνο με την πρόταση του ΚΚΕ και με τον λαό να κρατά τα κλειδιά της οικονομίας, η παραγωγή, οι εγχώριες πλουτοπαραγωγικές πηγές, η μεταφορά και η διανομή της Ενέργειας θα σχεδιάζονται κεντρικά, επιστημονικά και θα υλοποιούνται προς όφελος του λαού. Μόνο αυτός ο δρόμος ανάπτυξης μπορεί ουσιαστικά να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Το σύνθημα που επιβεβαιώθηκε από τις φυσικές καταστροφές "Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας στον δρόμο της ανατροπής", είναι οδηγός και επιβεβαίωση ότι τώρα είναι ώρα συμπόρευσης με το ΚΚΕ, για να νικήσει πραγματικά ο λαός, για να ζήσουμε τη ζωή που μας αξίζει.

Το οργανωμένο κίνημα θα δώσει ξανά απάντηση στον αυταρχισμό και την καταστολή, που εκδηλώθηκε και με συλλήψεις διαδηλωτών στο Τύμπανο τις προηγούμενες ημέρες.

Η ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ καλεί όλους τους μαζικούς φορείς της Ευρυτανίας, τις επιτροπές αγώνα, κάθε αγωνιστή να πάρει μέρος στη  σύσκεψη των φορέων, το Σάββατο 30/7 στις 12.00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Μουζακίου αποφασίζοντας πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

- Κάτω τα χέρια από τα Άγραφα.

- Κάτω τα χέρια από τους αγώνες.

το Γραφείο Τύπου

της ΚΟ Ευρυτανίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...