Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022

6μερη Προσκυνηματική εκδρομή της ενορίας Κρέντης στην Αγία Γη από 11 έως 16 Νοεμβρίου 2022.

6μερη Προσκυνηματική εκδρομή θα  πραγματοποιήσει η Ενορία Κρέντης στην Αγία Γη από 11 έως 16 Νοεμβρίου 2022. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι 25 Σεπτεμβρίου 2022 στα τηλ. 22370-31664 και 6972494444. 

Το πλήρες Πρόγραμμα έχει ως εξής: 

6ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ 

ΕΚΔΡΟΜΗ  ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ 11-16/11/2022

1η ΗΜΕΡΑ: Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Αθηνών  στις 05:30 το πρωί και αναχώρηση για ΤΕΛ- ΑΒΙΒ στις 07.30 με άφιξη στις 0930  και μετά από τις τυπικές διατυπώσεις,  αναχωρούμε για προσκύνημα στον Τάφο του Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα και στην συνέχεια την Ιερά Μονή Ιωάννου του Προδρόμου στην Ορεινή, γενέτειρα του Τιμίου  Προδρόμου και  Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, τόπος όπου ο Λωτ φύτεψε το τρισύνθετο δένδρο, από το οποίο σύμφωνα με την παράδοση κατασκευάστηκε ο τίμιος Σταυρός του Κυρίου μας. Ακολούθως θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Καταμόνας, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου, αυτού που πήρε στις αγκάλες του τον Χριστό κατά την ημέρα της Υπαπαντής, και στην συνέχεια στην Ιερά Μονή Προφήτη  Ηλία, όπου είχε επίσκεψη από Άγγελο Κυρίου. .Άφιξη στη Βηθλεέμ και τακτοποίηση στο   ξενοδοχείο. Δείπνο στο Ξενοδοχείο και διανυκτέρευση

2η ΗΜΕΡΑ :  Πρόγευμα και πρωτο μας προσκύνημα σήμερα ο Ναός της Γέννησης που  θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμων Σπήλαιο όπου γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασθέντων νηπίων και στη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325 μ.Χ.)

Στο χωριό των Ποιμένων θα επισκεφθούμε τους τάφους των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού. Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα Άγια λείψανα για προσκύνηση.  Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Βηθανία και το όρος των Ελαιών τον τόπο της Ανάληψης του Κυρίου και την πρώτη εμφάνιση μετά την Ανάσταση. Τέλος το πανόραμα όπου θα δούμε όλη την πόλη των Ιεροσολύμων με όλα τα μνημεία της. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την Αγία Σιών όπου θα επισκεφθούμε το υπερώων που έγινε ο μυστικός Δείπνος , τον Τάφο του Προφήτη και Βασιλιά Δαυίδ όπως και το χώρο όπου εκοιμήθη η Παναγία μας . Στην Αγία Σιών θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, όπου στεγάζεται η Πατριαρχική Σχολή Ιεροσολύμων. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο  δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:    Πρόγευμα Αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή περνώντας μέσα από  Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν επαφή με την ιεροπρέπεια και κατάνυξη των αγίων τόπων. Πρώτος μας σταθμός το Όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη Ναζαρέτ, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από ξεκούραση στη Ναζαρέτ, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην Κανά της Γαλιλαίας  όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριός μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία, (το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φτάσουμε στην Καπερναούμ, την παραθαλάσσια κατά τον Ευαγγελιστή. Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα κύματα, την επιτίμηση των ανέμων, την κλίση των μαθητών και τόσα άλλα. Θα δούμε το Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς ξεφώνησε την «ἐπί τοῦ Ὄρους  Ὁμιλία» και ευλόγησε «τούς πέντε ἄρτους ἐν τῇ ἐρμήμῳ» και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες. Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, όπου θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας, μετά την Ανάσταση Επιστροφή αργά στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

 4η ΗΜΕΡΑ:   Πρόγευμα, και αμέσως αναχώρηση για τον Άγιο Γεώργιο Χοζεβίτη. Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαία όπου βρίσκεται  και το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά, του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους, και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας. Μετά από την επίσκεψή μας στη Μονή του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Αββά Γερασίμου, θα προχωρήσουμε στον Ιορδάνη Ποταμό, όπου θα προσεγγίσουμε το σημείο της βάπτισης του Κυρίου μας από τον Ιωάννη τον Πρόδρομο. Θα γίνει η βάπτιση των προσκυνητών σε ανάμνηση της βάπτισης του Κυρίου μας. και στη συνέχεια στο Σαρανταριο Όρος όπου ο Κύριος νήστεψε 40 μέρες και επειράσθη  από το διάβολο. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Δείπνο Διανυκτέρευση.

5η  ΗΜΕΡΑ: Μετά το πρόγευμα, θα επισκεφθούμε τα εντός της Αγίας Πόλεως Ιερουσαλήμ Προσκυνήματα: Ναός της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακάνθινου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μή μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθαίας, Αγία Αυλή). Ενδιάμεσα θα έχουμε συνάντηση με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων  Θεόφιλο αν υπάρχει δυνατότητα).

Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου, Πραιτώριο του Μαρτυρίου, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Άγιο Μαντήλιο στον Κύριο μας. Ακολούθως θα συνεχίσουμε για την Γεθσημανή και θα προσκυνήσουμε στους Τάφους της Παναγίας, των προπατόρων Ιωακείμ και Άννας, του Ιωσήφ του μνήστορος και την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας. Το απόγευμα θα έχουμε λίγο ελεύθερο χρόνο . Αργά το βράδυ επιστροφή στο Ξενοδοχείο και δείπνο.

6η   ΗΜΕΡΑ:  Το πρωί  μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την Αγία Σιών όπου θα επισκεφθούμε το υπερώων που έγινε ο μυστικός Δείπνος , τον Τάφο του Προφήτη και Βασιλιά Δαυίδ όπως και το χώρο όπου εκοιμήθη η Παναγία μας . Στην Αγία Σιών θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, όπου στεγάζεται η Πατριαρχική Σχολή Ιεροσολύμων. Στη συνέχεια  στο όρος των Ελαιών στον τόπο της Ανάληψης του Κυρίου και την πρώτη εμφάνιση μετά την Ανάσταση. Τέλος το πανόραμα όπου θα δούμε όλη την πόλη των Ιεροσολύμων με όλα τα μνημεία της. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα ( πτήση 20.10 – 22.20 ),  έχοντας μαζί μας όλη τη χάρη και ευλογία των Παναγίων Προσκυνημάτων.  

 

 

TIMH ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :  730 

 

TIMH ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ :  860 

 

 

Συμπεριλαμβάνονται:

ü  Aεροπορικά εισιτήρια   ΑΘΗΝΑ -ΤΕΛ ΑΒΙΒ  -ΑΘΗΝΑ με  1 παραδοτέα αποσκευή (έως 23 κιλά), 1 χειραποσκευή (έως 8 κιλά), 1 προσωπικό αντικείμενο με AEGEAN AIRLINES

ü  Διαμονή σε ξεν Α΄κατηγορίας με πρόγευμα και δείπνο στην Βηθλεέμ

ü  Πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο για τις εκδρομές όπως το πρόγραμμα

ü  Μεταφορά στον Άγιο Σάββα (πληρωμένα τα mini Bus)

ü  Ανάβαση με ταξί στο Όρος Θαβώρ

ü  Ξενάγηση σύμφωνα με το πρόγραμμα  Μεταφορά στον Άγιο Σάββα (πληρωμένα τα mini Bus)

ü  Aσφάλεια αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική ασφάλιση που καλύπτει και covid -19

 

Δεν περιλαμβάνονται :

ü  Ποτά στα γεύματα

ü  Τυχόν εισόδους σε Μουσεία

ü  10 ευρώ ανάβαση στο Σαραντάριο Όρος)

ü  Η μεταφορά σας από Καρπενήσι – αεροδρόμιο Αθηνών - Καρπενήσι

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :

ü  Οι τιμές ισχύουν με άμεση κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων που πρέπει να συνοδεύονται με προκαταβολή 200 € συνολικά έως 22 Σεπτεμβρίου και 150 € ανά άτομο έως 30 Σεπτεμβρίου 2022 . Διαφορετικά θα ζητήσουμε ξανά τιμή από την αεροπορική εταιρία και θα ισχύει η τιμή με βάση τη διαθεσιμότητα εκ νέου. Ενδέχεται να μεταβληθεί η τιμή αν αλλάξει η διαθεσιμότητα. 

ü  Απαραίτητα   διαβατήριο σε ισχύ έως και 6 μήνες μετά την επιστροφή μας.

ü  Ανάλογα με το επιδημιολογικό φορτίο του κάθε προορισμού , ανά ημέρα, ενδέχεται να τροποποιούνται και τα μέτρα προστασίας για κάθε χώρα/ πόλη από τον covid 19. Tα οριστικά μέτρα θα σας αποστέλλονται , κατόπιν της εξόφλησης του ταξιδιού σας, που θα ισχύουν 10 ημέρες πριν την αναχώρηση μαζί με το ενημερωτικό έντυπο που θα σας στείλουμε με γενικές πληροφορίες για το ταξίδι σας. Τα μέτρα οφείλουμε να τηρούμε, ο καθένας που συμμετέχει στην εκδρομή  ξεχωριστά με ατομική ευθύνη,  για την δική μας προστασία και των συμπολιτών μας, βάσει των προσωπικών δεδομένων GDBR

ü  Η δήλωση συμμετοχής σε οποιαδήποτε εκδρομή μας συνεπάγεται ότι αποδέχεστε τους γενικούς όρους συμμετοχής που είναι αναρτημένοι και στην ιστοσελίδα μας και υποχρεούστε να μας στείλετε υπογεγραμμένη  τη σύμβαση ταξιδίου.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...