Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

Ο αγώνας των αγροτών που αρχίζει να εξαπλώνεται πανελλαδικά πρέπει να έχει την αλληλεγγύη των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού. 

Ειδικά στην Ευρυτανία, η επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς αποτελεί απαραίτητο όρο για την ύπαρξη του νομού μας. 

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος: αν οι βιοπαλαιστές αγρότες θέλουν να δουν άσπρη μέρα και ταυτόχρονα να αξιοποιηθούν οι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, για την τροφοδοσία των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων με φθηνά και ποιοτικά προϊόντα, θα πρέπει να βάλουν στο στόχαστρο τα κόμματα της αστικής τάξης, των μεγαλεμπόρων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και να διεκδικήσουν:

-άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, φτηνό αγροτικό ρεύμα, ζωοτροφές και αγροτικά εφόδια.

-εγγυημένες από το κράτος τιμές στο γάλα και το κρέας που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ικανοποιητικό εισόδημα στους αγροτοκτηνοτρόφους

-μέτρα για τις απώλειες από θηρευτές. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ με αποζημίωση στο 100% όλων των ζημιών χωρίς χαράτσια.

-Ανάπτυξη των αγροτικών υποδομών, επιστημονική στήριξη της παραγωγής.

-Υγεία-Παιδεία-Πολιτισμός στα χωριά και τις κωμοπόλεις.

Η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στηρίζει τα αγωνιστικά σκιρτήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς του νομού μας και καλεί τα σωματεία και τους φορείς της Ευρυτανίας να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματά της.


Καρπενήσι, 23-1-23

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...