Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ 1960 ΚΑΙ Η ΕΚΡΙΖΩΣΗ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΪΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.

 Γράφει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Ξεφυλλίζοντας  τις παλιές Εφημερίδες του τόπου μας  έπεσα στο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΒΗΜΑ και εκεί βρήκα τη παρακάτω εντολή του τότε υπουργείου Γεωργίας. Ήταν μια  προτροπή  στους κτηνοτρόφους να σφάξουν τα γίδια τους για 100 δραχμές το κεφάλι.Αδιαφορούσαν οι αρμόδιοι για την μετέπειτα ερήμωση του νομού.Τώρα δεν ζούνε για να απολαύσουν το έργο τους.

Το δημοτικό τραγούδι «μείναμε οι δόλιοι λιγοστοί…» έχει τη θέση του. Αλλά ας αφήσουμε τη μνήμη  μας στις γραμμές της εφημερίδας.

ΕΠΙΔΟΤΗΣΙΣ ΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΣΦΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΙΓΩΝ.

ΔΡΑΧΜΑΣ ΕΚΑΤΟΝ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ.

Το υπουργείο Γεωργίας δι εγκυκλίου του  διαταγής προς τα κατά τόπους Δασαρχεία των  ορεινών διαμερισμάτων της χώρας ρυθμίζει,εν συνεχεία προηγουμένων αποφάσεων του υπ αριθ 71270/60 και 189106/3461 /1960, τον τρόπο καταβολής της επιδοτήσεως εις έκαστον δικαιούχον, σφαζομένων αιγών εις εκτέλεσιν της υπ αιθ 60/1960 πράξεως του Υπουργικού συμβουλίου. Αι αναφερόμενοι εις τας εν λόγω αποφάσεις λεπτομέρειαι αι δια την καταβολήν εκ  δραχμών 100 κατά κεφαλήν  επιδοτήσεως έχουν εφεξής  τα αρμόδια κατά  τόπους δασαρχεία,τα οποία υποχρεούνται  όπως προβαίνουν  εις την σύνταξιν  ονομαστικών καταστάσεων μετά υπευθύνων δηλώσεων των ενδιαφερομένων δικαιούχων  εις τας θα αναφέρονται λεπτομερώς  αι  χρονολογίαι της σφαγής εκάστης  αιγός  από του μηνός Απριλίου 1960 μέχρι της 31ης Δεκεμβρίου 1960.Εκτός της υπευθύνου δηλώσεως του κτηνοτρόφου  δικαιούχου απαραιτήτως πρέπει να υποβάλλεται  και δήλωσις του ζωοεμπόρου εκ της οποίας  θα εμφαίνεται  ο ακριβής ορισμός των  των αγορασθέντων προς σφαγήν αιγών,ο τόπος εις τον  οποίον μετεφέρθησαν και η πραγματοποίηση  της σφαγής.

Δια του ανωτέρω  μέτρου  η Κυβέρνησις  θέλει  δια μιαν κατά  το μάλλον και ήτον ανώδυνον  και ριζικόν αναπροσαρμογήν  της οικονομίας των κτηνοτρόφων  δια την ανακούφισιν  των δασών  της χώρας εκ της εντόνου και καταστροφικής αιγοβοσκής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...