Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Σε ένθερμο κλίμα πραγματοποιήθηκε η Β´ πράξη της Αδελφοποίησης του Δήμου Καρπενησίου με τον Δήμο της Ι.Π. Μεσολογγίου το Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, στο Μεσολόγγι.

Ο δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης με εκπροσώπους του Δημοτικού Συμβουλίου : τους αντιδημάρχους Παντελή Χαλκιά και Σοφία Ζαλοκώστα, την πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κωνσταντίνα Τσιουγκρή , τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Δημήτρη Λερογιάννη, τους Δημοτικούς Συμβούλους Στέφανο Γιαννιώτη και Γιώργο Καρβέλη καθώς και εκπρόσωπο του συλλόγου Αδελφών Πόλεων Καρπενησίου Σταύρο Σιαξαμπάνη, ταξίδεψαν στο Μεσολόγγι, όπου τους υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου Κώστας Λύρος και οι συνεργάτες του στον ένδοξο "Κήπο των Ηρώων". Στον ιστορικό αυτό χώρο αποδόθηκαν τιμές, έγινε κατάθεση στεφάνων και ακολούθησε ξενάγηση και ιστορική αφήγηση.


Πριν την έναρξη της τελετής αδελφοποίησης στο Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης, στον ανδριάντα του Μάρκου Μπότσαρη, στην ομώνυμη πλατεία του Μεσολογγίου έγιναν καταθέσεις στεφάνων από τους Δημάρχους Ι.Π. Μεσολογγίου και Καρπενησίου και από αντιπροσωπεία του Ομίλου Φίλων Ιστορικής Φορεσιάς και Οπλισμού « Ο Λιάρος» .Επίσης τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπρόεδρος και μέλη του συλλόγου των "Απανταχού Κρικελλιωτών’’ που συνόδευσαν την αποστολή του Δήμου Καρπενησίου.

Στα πλαίσια της τελετής αδελφοποίησης αναγνώστηκαν οι αποφάσεις των Δημοτικών συμβουλίων από τους Αντιδημάρχους των δυο Δήμων, Νίκο Καραπάνο και Σοφία Ζαλοκώστα.
Οι Δήμαρχοι στις κεντρικές τους ομιλίες συμφώνησαν στην κοινή πορεία των αδελφών πόλεων από το χθες μέχρι το σήμερα.
Και κατέληξαν ότι σήμερα ανοίγονται με αυτήν την αδερφοποίηση δρόμοι συνεργασίας και κοινών δράσεων, αλλά και αναζήτησης κοινών λύσεων, όπως: στα πεδία του πολιτισμού, του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας κ.α.
Ακλούθησε ανταλλαγή δώρων και ευχών για μια αποδοτική και αμοιβαία ωφέλιμη συνεργασία μεταξύ των αδελφοποιημένων δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...