Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ - Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Ευρυτανίας του ΚΚΕ

Σε μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Καρπενησίου παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ για τις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.

Βασικός εισηγητής ήταν ο Κώστας Παπαδάκης, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, ο οποίος αναφερόμενος στο έγκλημα των Τεμπών, σημείωσε ότι οι ευθύνες όλων όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν την χώρα δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από την χυδαία και εύκολη αντιπαράθεση για τον σταθμάρχη κτλ.

Ο ομιλητής σημείωσε ότι τα προβλήματα ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου έχουν επιταθεί λόγω της πολιτικής απελευθέρωσης των μεταφορών, πολιτική την οποία προχώρησαν από κοινού όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ή ΠΑΣΟΚ. Ο Κ.Παπαδάκης υπογράμμισε ότι λύση δεν είναι ούτε μια κατ’ όνομα κρατικοποίηση όταν το ίδιο το κράτος  είναι εχθρός των συμφερόντων του λαού και λειτουργεί σε όφελος των κερδών του κεφαλαίου.

Στη συνέχεια ο εισηγητής έκανε εκτενή αναφορά στο πως εξειδικεύεται η αντιλαϊκή πολιτική στην Ευρυτανία και παρουσίασε τις θέσεις και τις προτάσεις του ΚΚΕ για την στήριξη των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων, των μισθωτών, των ανέργων, των συνταξιούχων.

Καταλήγοντας, ο Κ. Παπαδάκης αναφέρθηκε στην συνεισφορά των κομμουνιστών της Ευρυτανίας στην ανασύνταξη του κινήματος στην περιοχή και στους αγώνες για την υπεράσπιση της λαϊκής οικογένειας, για το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή. Τέλος, κάλεσε τον λαό της περιοχής να στηρίξει μαζικά το ψηφοδέλτιο του Κόμματος για να μπει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική σήμερα και να ανοίξει ο δρόμος για μεγάλες κοινωνικοπολιτικές αλλαγές.

Ο Κώστας Πάζιος, δικηγόρος, υποψήφιος βουλευτής στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «το ΚΚΕ κοιτάει με καθαρή ματιά τον λαό της Ευρυτανίας, και ζητάει ανοιχτά και με ειλικρίνεια την στήριξή του στις προσεχείς εκλογές», ενώ ο Θανάσης Παππάς, μέλος της ΕΠ Ανατολικής Στερεάς και Εύβοιας του Κόμματος απευθύνθηκε σε όλους εκείνους που κατά καιρούς απομακρύνθηκαν από το ΚΚΕ, έκαναν διαφορετικές επιλογές, αλλά δεν πέρασαν στην απέναντι όχθη και τους κάλεσε να κάνουν το αποφασιστικό βήμα να στηρίξουν το ΚΚΕ.

Αμέσως μετά την σύσκεψη οι παρευρισκόμενοι κατευθύνθηκαν στην κεντρική πλατεία του Καρπενησίου όπου πήραν μέρος στην μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση ενάντια στο έγκλημα των Τεμπών.

 

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ

Δεσκουράκη Χαρά

Δεσκουράκη Χαρά του Κωνσταντίνου και της Παναγιώτας. Ετών 27. Κατοικεί στην Παιανία. Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από Στάβλους Ευρυτανίας (μητέρα) και Κάρυστο Εύβοιας από πατέρα. Είναι πτυχιούχος χημικός του Τμήματος Χημείας στο ΕΚΠΑ. Δραστηριοποιείται στον πολύπαθο χώρο της υγείας και του φαρμάκου. Έχει εργαστεί σε ιατρείο , στον ποιοτικό έλεγχο φαρμάκων σε φαρμακοβιομηχανία και στο ΙΦΕΤ, και τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως υπάλληλος φαρμακείου.

Μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, από τα φοιτητικά χρόνια. Εκλεγμένη στο ΔΣ της ΟΓΕ Παιανίας-Γλυκών Νερών.

Έχει υπάρξει υποψήφια με τη Λαϊκή Συσπείρωση το 2019, στο δήμο Παιανίας-Γλυκών Νερών.

Δραστηριοποιείται ως μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου «Απανταχού Σταβλιωτών και φίλων ‘’η Αγία Παρασκευή’’». ‘Εχει ενεργό ρόλο στο περιβαλλοντικό κίνημα.

Ενδιαφέροντα: αρθρογραφία στην εφημερίδα του χωριού (τα Σταβλιώτικα Νέα), πεζοπορίες, ταξίδια κλπ.

 

Πάζιος Κωνσταντίνος.

Γεννήθηκε στις 16-02-1983 στην Αθήνα και είναι  σαράντα ετών.

Κατάγεται από τα Τοπόλιανα Ευρυτανίας, όπου σήμερα ζουν οι γονείς του, Πέτρος και Αγγελική.

Έχει σπουδάσει Φιλολογία και Νομικά.

Ασκεί δικηγορία από το 2011 στην Αθήνα, με θητεία στο δικηγορικό γραφείο του ποινικολόγου, Φραγκίσκου Ραγκούση.

Από το 2014 ζει στο Καρπενήσι, όπου συνεχίζει να ασκεί δικηγορία.

Ασχολήθηκε και έφερε σε πέρας σοβαρές δικαστικές υποθέσεις, όπως εργατικές διεκδικήσεις εφτά απλήρωτων καθαριστριών του νοσοκομείου Καρπενησίου, εγκληματικές πράξεις σε βάρος ανήλικων, παραβατικότητα εξαρτημένων ατόμων κ.λ.π.

Έχει γίνει δεκτή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αίτηση Απονομής Χάριτος, που υπέβαλλε προς αυτή για λογαριασμό δημότη, ως προκύπτει από το ΦΕΚ Απονομής Χάριτος, Τεύχος Γ΄ 497/02-03-2022.

Έχει βοηθήσει, νομικά, αφιλοκερδώς, ευάλωτους ανθρώπους.

Ο παππούς του, Γεώργιος Πάζιος, και η γιαγιά του, Βασιλική Πάζιου, ήταν στις γραμμές του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου (Ε.Α.Μ) και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος (Δ.Σ.Ε).

Μέλος της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος (Κ.Ν.Ε.) από τα φοιτητικά του χρόνια στη Νομική Αθηνών, και δραστήριο μέλος της Πανσπουδαστικής και του Φοιτητικού Συλλόγου Νομικής. Μέλος του ΚΚΕ.

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στις περιφερειακές εκλογές του 2019.

Έχει τοποθετηθεί δημόσια για ζητήματα του νομού, (παιδεία, υγεία, ανεργία, πληθυσμιακή αποψίλωση, περιβάλλον, ενέργεια), ενώ έχει αρθογραφήσει για διάφορα θέματα  στο μπλογκ «Ευρυτάνας Ιχνηλάτης».

Είναι μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγράφων.

Είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ευρυτανίας, με την ιδιότητα του Ταμία.

 

Παππάς Θανάσης

Συνταξιούχος  εκπαιδευτικός . Ετών 63 .  Γεννήθηκε στο Φουρνά Ευρυτανίας όπου τέλειωσε και το Λύκειο. Δούλεψε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση σε σχολεία της Εύβοιας  από το 1983 έως την συνταξιοδότησή του και δραστηριοποιήθηκε στο συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από τον σύλλογο δασκάλων  Χαλκίδας.

Μέλος της ΚΝΕ και του ΚΚΕ από το 1976.

Για πολλά χρόνια (17) ήταν γραμματέας της ΝΕ Εύβοιας του ΚΚΕ .

Σήμερα μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς -Εύβοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...