Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ- ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ

Δεν εκπλαγήκαμε από την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καρπενησίου (απόφαση 53/28-2-23) που ουσιαστικά ιδιωτικοποίησε εν μια νυκτί τον βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Καρπενησίου, ούτε από το γεγονός ότι την απόφαση αυτή την ψήφισαν και τα δύο μέλη  που προέρχονται από την αξιωματική αντιπολίτευση, δηλ.  ο υποψήφιος  δήμαρχος της τρέχουσας περιόδου που τελειώνει κ. Λερογιάννης Δημήτρης αλλά και ο εν δυνάμει νέος αρχηγός της παράταξης κ. Χρήστος Κακαβάς. 

Είναι γνωστή η απέχθεια τόσο της διοίκησης (ΝΔ) όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) προς το δημόσιο χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών. Εξάλλου, όλοι γνωρίζουν ότι ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ βαδίζουν χέρι-χέρι στην τοπική διοίκηση τόσο εδώ, όσο και πανελλαδικά, ενώ οι κοκκορομαχίες τους δεν μπορούν να κρύψουν την στρατηγική τους σύγκλιση. Είναι γνωστό, επίσης, ότι όλα τα τελευταία χρόνια δεν διεκδίκησαν ποτέ μόνιμες προσλήψεις για την κάλυψη των οργανικών κενών, αφού τους βολεύει πολύ το καθεστώς της ομηρίας των (διαφόρων ταχυτήτων) συμβασιούχων αλλά και η ανάθεση υπηρεσιών σε ιδιώτες, όσο κι αν αυτή στοιχίζει πολύ περισσότερο στους δημότες. Σε ότι αφορά  την από έτους ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον Δήμαρχο για το θέμα του βιολογικού και την λειτουργία του μετά την οριστική παραλαβή του από τον εργολάβο κατασκευαστή, γνωρίζουμε στους δημότες ότι ο σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης τοποθετήθηκε απολύτως αρνητικά για τη διαφαινόμενη ανάθεση λειτουργίας στον ιδιώτη κατασκευαστή του έργου, ή και οποιοδήποτε άλλο εργολάβο. Ζητήσαμε μάλιστα  στα διάφορα στάδια της δοκιμαστικής λειτουργίας, όλες οι εργασίες να παρακολουθούνται αδιάλειπτα από  τεχνικό προσωπικό του Δήμου ώστε όταν αυτές ολοκληρωθούν να μπορεί ο Δήμος να λειτουργήσει τον βιολογικό με δικό του προσωπικό. Ψιλά γράμματα αυτά για τους λάτρεις των ιδιωτικοποιήσεων…

Τα ίδια κάνει και η Περιφέρεια, τα ίδια και η διοίκηση του Νοσοκομείου, του Θεραπευτηρίου κ.α, όσο κι αν σε όλες τις ιδιωτικοποιήσεις το κόστος για τον λαό είναι μεγαλύτερο και οι εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων είναι μεσαιωνικού τύπου. Πολλές φορές μάλιστα η παραχώρηση σε ιδιώτη οδηγεί σε απαξίωση και αχρηστία: το δημοτικό σφαγείο είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα.

Απαιτούμε:

-Να ανακληθεί τώρα η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καρπενησίου για την ιδιωτικοποίηση του βιολογικού καθαρισμού 

-διεκδίκηση προσλήψεων όλου του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού που είναι απαραίτητο για να λειτουργήσουν όλες οι υπηρεσίες.


Καρπενήσι, 12-3-23

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...