Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΕΔΡΙΩΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΣΥΟΥΣ ΖΑΧ. ΠΑΠΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΣΤ. ΓΡΑΝΙΤΣΑ ΚΑΙ Γ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 5.03.2023 σε μια συγκινητική εκδήλωση της Πανευρυτανικής στο Α κοιμητήριο στην οποία συμμετείχαν και μέλη του Συλλόγου μας, εψάλλη επιμνημόσυνος  δέηση στους τάφους των Ζαχαρία Παπαντωνίου, Γεωργίου Καφαντάρη και Στέφανου Γρανίτσα, αποτίωντας φόρο τιμής στους μεγάλους μας λογοτέχνες.

Προηγήθηκε ενός λεπτού σιγή για την πρόσφατη  τραγωδία και  τραγική απώλεια τόσων νέων παιδιων στην κοιλάδα των Τεμπών. Ο Πάτερ Δημήτρης Σκόνδρας έψαλλε για τα αδικοχαμένα παιδιά επιμνημόσυνο δέηση.

Μια τραγωδία ανείπωτη που μαύρισε τις ψυχές ολονών μας, βυθίζοντας την πατρίδα μας και τους οικίους στην θλίψη και την οδύνη. Ακολούθησε απαγγελία από τον ηθοποιό Δημήτριο Κωνσταντίνου εκ Γρανίτσαςτης προσευχής του ταπεινού Ζαχαρία Παπαντωνίου με απαγγελία του διηγήματος το στοιχειωμένο μελίσσι του Στέφανου Γρανίτσα,το οποίο και σωστά τοποθέτησε στον Πλατανιά,στην περιοχή των Κέδρων.

Με την ευκαιρία η Πανευρυτανική προχωρά σε έκδοση βιβλίου με θέμα  “Η συμμετοχή των Ευρυτάνων στην Μικρασιατική εκστρατεία”. Αποτελεί προέκταση του Συνεδρίου του Ιουνίου 2022 που έγινε στο Καρπενήσι,με θέμα «ήταν και οι Παππούδες μας εκεί».

Ο Σύλλογος μας συμμετείχε στο συγκεκριμένο Συνέδριο με τη θεματική ενότητα Εμβόλια και Οροί στη Μικρασιατική εκσταρατεία και στους Βαλκανικούς  πολέμους.

Επείγουσα παράκληση προς όλους τους Κεδριώτες, καθώς και κατοίκους γειτονικών χωριών του Δήμου μας, εφόσον επιθυμούν, όπως μας αποστείλουν στοιχεία δικών τους ανθρώπων που πολεμήσαν στην Μικρά Ασία καθώς και συνοδευτικά ντοκουμέντα (γράμματα,φωτογραφίες).

Παράκληση, το υλικό να αποσταλεί στο προσωπικό email του Προέδρου του Συλλόγου(papantzimask@gmail.com) ή στο γραμματέα της Πανευρυτανικής συγγραφέα κο Κώστα Παπαδόπουλο (kostas.ant.papadopoulos@gmail.com).

Hπαρούσα ανακοίνωση με το παρόν δελτίο τύπου αναρτάται στις ιστοσελίδες,τον ημερήσιο τύπο και κοινοποιείται στο Δήμο Αγράφων.Παρακαλούμε για τη συμμετοχή σας στην προσπάθεια. Τους το οφείλουμε.. ήταν τότε παιδιά 19 χρονών..

Με εκτίμηση,

Αθήνα, 09/03/2023

Για λογαριασμό του Συλλόγου

Ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Παπαντζίμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...