Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

To ελληνικό σχολείο «Στέφανος & Αρετή Τσερπέλη» της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ για την Εθνική μας Επέτειο


Στο ελληνικό σχολείο «Στέφανος & Αρετή Τσερπέλη» της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ, που ιδρύθηκε το 1957, έχουμε ως στόχο να προάγουμε την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό μας στις νέες γενιές. Είμαστε υπεύθυνοι όχι μόνο για τη διατήρηση των Ελληνοχριστιανικών ιδεωδών αλλά και για τη διάδοσή τους, ώστε να διαιωνιστεί η κληρονομιά μας. Προσφέρουμε μαθήματα από τις τάξεις του Προνηπίου έως και την Ογδόη.
Προετοιμάζουμε τους μαθητές για τις Πολιτειακές εξετάσεις και προσφέρουμε υποτροφίες σε τελειόφοιτους και απόφοιτους. Η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου είναι ο εορτασμός των Ελλήνων στο γένος και στο φρόνημα. Στη σχολική μας εορτή μνημονεύουμε και να τιμάμε με ιδιαίτερη περηφάνια και χαρά την επέτειο από την κήρυξη της επανάστασης. Το νόημα που περικλείεται στο 1821 είναι μια λέξη μόνο: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Είναι το κατόρθωμα ενός τόσο μικρού έθνους, της πατρίδας μας, που είναι μικρή στον χώρο αλλά απέραντη στον χρόνο. Γι΄αυτόν τον αγώνα του λαού πανηγυρίζουμε και για τα δύο «Χαίρε». Το «Χαίρε Κεχαριτωμένη Μαρία» και το «Χαίρε ω Χαίρε Λευτεριά». Ο λαός μας κατόρθωσε να μην αφομοιωθεί, αλλά και να διατηρήσει την εθνική του ταυτότητα, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τη γλώσσα και τη θρησκεία του.


Ας εμπνευστούμε από τους ήρωες του 1821 πραγματικά και όχι πρόσκαιρα. Ας τους έχουμε στον νου μας καθημερινά και όχι μια φορά τον χρόνο. Και τότε μόνο θα είμαστε άξιοι της ελευθερίας που εκείνοι μας χάρισαν. Αθάνατοι ήρωες σας ευχαριστούμε και σας ευγνωμονούμε για τη μεγάλη θυσία σας.

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ - ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ

Η Διευθύντρια του Ελληνικού Σχολείου του Αγίου Νικολάου «Στέφανος & Αρετή Τσερπέλη» Στέλλα Βασιλειάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...