Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΕΔΡΙΩΤΩΝ - Το όνειρο κοντοζυγώνει

 Κι όμως αυτό που πριν τρία χρόνια ως σύλλογος και κοινότητα οραματιστήκαμε, κοντεύει πράξη να γενεί. «Παράθυρο για το όνειρο και αυλή για το σεργιάνι».

Η διαμόρφωση της εμπασιάς του χωριού σε μια λιλιπούτεια καλαίσθητη πλατεία, αφιερωμένη στο οικουμενικό έργο του συνθέτη της Ρωμιοσύνης Μίκη Θεοδωράκη, είναι πραγματικότητα. Ένα ελάχιστο χρέος και αφιέρωμα στον άνθρωπο που με το έργο του πάλεψε για μια Ελλάδα ιδανική για τα παιδιά μας. Σε αυτόν που μάτωσε για το στέριωμα και το πλάτεμα της Δημοκρατίας στον τόπο μας, στον οραματιστή που αγωνίστηκε για την παγκόσμια ειρήνη, στον άνθρωπο που οφείλουμε το πάντρεμα της μουσικής του με τους μεγάλους Έλληνες και ξένους ποιητές: Σεφέρη, Ελύτη, Λειβαδίτη Λόρκα κ.ά.

Η πλατεία προχωρά, διπλασιάζεται σε μέγεθος, αφενός με την κατασκευή τοιχίου επενδεδυμένου με πέτρα που προτίθεται να κατασκευάσει δωρεάν ιδιώτης επενδυτής και αφετέρου με την άδεια, συνεργασία και συμπαράσταση του Δήμου. Στο χώρο αυτό ο Αλέκος Μερμίγκης  προτίθεται να ζωγραφίσει μοναδική τοιχογραφία και ο Γιάννης Γιαννούλης από τη Βαλαώρα, χαρακτικό σε πέτρα.

Oι αναρριχώμενες τριανταφυλλιές ήδη ανεβαίνουν και η γιαπωνέζικη κερασιά έβγαλε τα πρώτα της λουλούδια, σηματοδοτώντας την άνοιξη και την ελπίδα.

Παράλληλα ευχάριστη είδηση αποτελεί η πρωτοβουλία του Δημάρχου Αθηναίων, κου Μπακογιάννη, για μετονομασία κεντρικού πάρκου της Αθήνας, καθώς και άλλων Δημάρχων και Κοινοταρχών της χώρας (Πύργος Ηλείας, Ηράκλειο, Κύπρος κλπ.), αποτίοντας έτσι φόρο τιμής στο μεγάλο Έλληνα συνθέτη και στο έργο του που χαίρει καθολικής αποδοχής.

Η ειδοποιός διαφορά έγκειται στο ότι η δική μας πλατεία αποτελεί και την είσοδο του χωριού, αναδεικνύονταςτον τόπο μας ευρύτερα. Επιπλέον, η πλατειούλα μας έχει και μουσικό χαρακτήρα,με τη βοήθεια του ήλιου.Θα ακούγεται η μουσική του μεγάλου συνθέτη αλλά και άλλων μεγάλων μας δημιουργών. Ένα αστείρευτο ταξίδι δίπλα στη βρύση, στο δρόμο της μουσικής και του νερού.Ένας χώρος απάνεμο λιμάνι,αραξοβόλι και συνάμα αγνάντι στην απεραντοσύνη και ελευθερία που αντιπροσωπεύουν τα Αγραφιώτικα βουνά. Γέφυρα επικοινωνίας για τους ξενιτεμένους και σημείο αναφοράς για όλους μας. Είθε!

Άστρο στην κοσμοχαλασιά, κερί μες στο σκοτάδι(Τάσος Λειβαδίτης)

 

Κωνσταντίνος Παπαντζίμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...