Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 1 Αυγούστου 2023

Αδελφότητα Μικροχωριτών Μεταμόρφωση του Σωτήρος - Ιστορικό Συνέδριο "80 Χρόνια από τη Μάχη του Μικρού Χωριού" 11-12 Αυγούστου 2023

Ανακοίνωση – Πρόσκληση

 Με μεγάλη χαρά το Δ.Σ. της Αδελφότητας Μικροχωριτών «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος» σας προσκαλεί στο Ιστορικό Συνέδριο «80 Χρόνια από τη Μάχη του Μικρού Χωριού» που θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Ιστορικού & Λαογραφικού Μουσείου Μικρού Χωριού στις 11 & 12 Αυγούστου 2023. Η διοργάνωση του Συνεδρίου έχει ως σκοπό τη διατήρηση της τοπικής ιστορικής μνήμης και την απότιση φόρου τιμής στους αγωνιστές και στις αγωνίστριες της Εθνικής Αντίστασης και στα θύματα της Κατοχής. Γνωρίζοντας ότι οφείλουμε την ελευθερία μας στους αγώνες των προγόνων μας, σας καλούμε όλους και όλες και για να συζητήσουμε μαζί για το όχι πολύ μακρινό παρελθόν που στιγμάτισε την ιστορία του τόπου μας. Όταν η καθημερινή ζωή απαιτούσε αβάσταχτες θυσίες και οριζόταν από τα πανανθρώπινα ιδανικά της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας.

Για τα 80 Χρόνια από τη Μάχη των ανταρτών του Άρη Βελουχιώτη που συμπληρώθηκαν πριν λίγους μήνες, 18 Δεκεμβρίου 1942 – 18 Δεκεμβρίου 2022.

 

Μετά τιμής,

Το ΔΣ 

 

Πρόγραμμα


Παρασκευή 11 Αυγούστου

19:00 Έναρξη συνεδρίου

Κυριακή Αϊβαλιώτου, Πρόεδρος της Αδελφότητας Μικροχωριτών «Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος», «Η δράση της Αδελφότητας Μικροχωριτών και η συμβολή της στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης».

19:30 Υποδοχή Συνέδρων – Χαιρετισμοί

20:00 Ξενάγηση στο Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Μικρού Χωριού

Σάββατο 12 Αυγούστου

12:00 Εισηγήσεις

Σπύρος Κρίκος, δημοσιογράφος μέλος ΔΣ ΕΣΠΗΤ, «Το τυπογραφείο της XIII Μεραρχίας του ΕΛΑΣ στο Μικρό Χωριό – Η εφημερίδα της Κυβέρνησης του Βουνού και η κληρονομιά στην ιστορία του τόπου».

Δρ. Βασιλική Λάζου, διδάσκουσα Τμήματος Πολιτικών Επιστημών AΠΘ, «Από την ήττα στην εξέγερση. Οι απαρχές του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα».

Μαρία Τσαρτσιανίδου, υποψήφια διδάκτωρ Τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, «Η μάχη του Μικρού Χωριού, μια από τις πρώτες πράξεις του ένοπλου αντάρτικου».

Γιώργος Τσατσαράγκος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, «Μαρτυρίες από την καθημερινότητα των αντιστασιακών χρόνων».

Διονύσης Χαριτόπουλος, συγγραφέας, «Κλέαρχος – Μικρό Χωριό».

14:00 Λήξη Συνεδρίου – Κεράσματα

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...