Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Δήμαρχος και Αντιδήμαρχοι Αγράφων στη διημερίδα της ΚΕΔΕ για τη Διαφάνεια

Τα παράπονα από…τους δημάρχους άκουσαν επί ώρες οι εκπρόσωποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου που συμμετείχαν στο πρώτο μέρος διημερίδας με θέμα: «Ελεγκτικό Συνέδριο και Δήμοι- Νομιμότητα, Διαφάνεια, Αποτελεσματικότητα» που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 14 & 15 Απριλίου σε κεντρικό ξενοδοχείο η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και το Ελεγκτικό Συνέδριο.



Από τις ομιλίες και τις παρεμβάσεις δεν έλειψε η ένταση καθώς πολλοί αυτοδιοικητικοί παράγοντες αναφέρθηκαν σε περιπτώσεις κατά τις οποίες ο προληπτικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου οδήγησε σε μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία τους ίδιους και κυρίως τους δημότες.
Μεγάλη έμφαση δόθηκε στο γεγονός ότι βάσει νόμου ο προληπτικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο μπορεί να καταργηθεί από το έτος 2019. Οι εκπρόσωποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αναφέρθηκαν στην σχεδόν 200 ετών ιστορία του θεσμού και τη σημαντική συμβολή του στη δημόσια διαχείριση.
Στην πολύ ενδιαφέρουσα αυτή Διημερίδα συμμετείχε και ο Δήμαρχος Αγράφων Θεόδωρος Μπαμπαλής συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Θεόδωρο Κατσιάδα, Θεόδωρο Τσιάμη, Κωνσταντίνο Τάκη και από τον Προϊστάμενο της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου κ. Νικόλαο Τάκη.
Σκοπό της διημερίδας αποτέλεσε η συζήτηση για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην καθημερινή λειτουργία των Δήμων και των εσωτερικών διοικητικών λειτουργιών τους που σχετίζονται με τον  προσυμβατικό – κατασταλτικό και προληπτικό έλεγχο απολογισμού των Δήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...