Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

ΕΛΜΕ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ Να μην πληρώσουν πάλι τη νύφη οι αναπληρωτές

Τις τελευταίες ημέρες έσκασε μια βόμβα, πάλι στα χέρια των αναπληρωτών. Σε πολλές ΔΔΕ (δεν έχουμε στοιχεία, αλλά πιστεύουμε ότι ισχύει για τις περισσότερες) οι αρχαιότεροι αναπληρωτές κατατάχθηκαν στο τέλος Δεκέμβρη 2015 ή και το Γενάρη του 2016 στο Δ0 με βάση την παρ. 7 του άρθρου 7 του Ν. 4024/2011 (Ενιαίο Μισθολόγιο) και τους δόθηκε και η σχετική αύξηση που προέκυπτε από την αλλαγή κλιμακίου.
Σύμφωνα, όμως, με την υπ’ αριθ. 2/2015/ΔΕΠ/5-1-2016 έπρεπε να καταταχθούν στο Ε02 κλιμάκιο και να μην τους δοθεί η σχετική αύξηση.

Όπως και να έχει το ζήτημα, είτε η ευθύνη βαρύνει το ΥΠΠΕΘ που δεν έστειλε τις απαιτούμενες διευκρινιστικές εγκυκλίους είτε βαρύνει τις ΔΔΕ που δεν ερμήνευσαν ορθά την εγκύκλιο που έστειλε στις 5 Γενάρη το ΥΠΠΕΘ η ουσία για τους αναπληρωτές είναι ίδια. Τους επιβάλλουν να επιστρέψουν ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ (ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ!!!) την προσωπική διαφορά που προκύπτει για την περίοδο 1/1/2016 έως 30/6/2016 από το μισθό του Ιουνίου, τον οποίο στην ουσία και δεν θα πάρουν (η διαφορά είναι περίπου 160 ευρώ μικτά το μήνα!).  Άντε, δηλαδή, να περισσέψουν και κανένα δυο κατοστάρικα για τη βενζίνη.  Και επειδή τα σωματεία και η Ομοσπονδία δεν είναι ούτε λογιστές ούτε χαρτογιακάδες που ερμηνεύουν το γράμμα του νόμου, το αίτημα προς το ΥΠΠΕΘ πρέπει να είναι ένα: ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΝΥΦΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ!
Όποιος κι αν ευθύνεται, ας πάρει την ευθύνη του (αν πρόκειται για ευθύνες των

ΔΔΕ, ας ζητήσει και κανένα συγνώμη όποιος υπάλληλος δεν ενημέρωσε καθόλου ή δεν ήταν και πολύ ευγενικός στην ενημέρωση αυτή) αλλά την τελική πολιτική ευθύνη πρέπει να την πάρει το ΥΠΠΕΘ και να δώσει πολιτική λύση στο ζήτημα. Εξάλλου, κατά την ταπεινή μας γνώμη η ως άνω εγκύκλιος είναι σαφής στις διευκρινήσεις επί του άρθου 27: «Διασφάλιση αποδοχών»: «Κατατάξεις που έχουν πραγματοποιηθεί με διαφορετικό τρόπο θεωρούνται νόμιμες και αποδοχές που έχουν καταβληθεί δεν αναζητούνται». Και παρακάτω, μετά την αναφορά παραδείγματος για την ορθή κατάταξη υπαλλήλων ΙΔΟΧ: «Εννοείται ότι σ’ αυτήν την περίπτωση δεν τίθεται θέμα επιστροφής αχρεωστήτως καταβληθησών αποδοχών, αλλά για την κατάταξη στο νέο μισθολόγιο και τη σύγκριση των αποδοχών του θα ληφθεί υπόψη η σωστή κατάταξη».
Η ΕΛΜΕ Ευρυτανίας, λοιπόν, απευθύνεται καταρχήν στην ΟΛΜΕ και ζητά να πάρει σήμερα μια απόφαση και να είναι όσο πιο καθαρή γίνεται, χωρίς να μπει καν στον κόπο της ερμηνείας του λαβυρίνθου των εγκυκλίων ούτε στη λανθασμένη τακτική της αναζήτησης ευθυνών, γιατί αυτό δεν είναι δουλειά των σωματείων. Τα σωματεία πρέπει να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των θιγόμενων εργαζόμενων και στην παρούσα περίπτωση θιγόμενοι είναι οι αναπληρωτές. Και επειδή πάει πολύ και αυτό στους ίδιους ανθρώπους που συμπλήρωσαν δύο φορές αιτήσεις για διορισμό φέτος, σε ανθρώπους που κάθε χρόνο δεν ξέρουν πού θα βρίσκονται, πότε θα διοριστούν, με τι είδους σύμβαση. Επίσης, δεν μπορούν να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι (οι άνεργοι στην ουσία του κλάδου μας, οι περισσότεροι από τους οποίους θα είχαν υπό άλλες συνθήκες διοριστεί) όταν με τα χρήματα του Ιουνίου πρέπει να σπρώξουν τον Ιούλιο και όταν το επίδομα ανεργίας δε φτάνει για τίποτα (αν το δικαιούνται κι αυτό ολόκληρο)
Τέλος, καλούμε όλο τον κλάδο να υπερασπίσει μαχητικά τους συναδέλφους μας που θίγονται, χωρίς να ξεχνάμε ότι χωρίς τη δική τους αποφασιστική συνδρομή, ειδικά τα τελευταία χρόνια, τα σχολεία απλά ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ!
ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!

Ο Πρόεδρος                           Η  Γ. Γραμματέας
Μαστροκώστας Κώστας                  Πανοπούλου Φωτεινή      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...