Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ 2016 ΣΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΥ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ- πουδαία γιορτή που θα πρέπει να υποστηριχτεί ανάλογα


Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση "Κατσαντώνεια 2016", που πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 στη σπηλιά του Κατσαντώνη στο Σύχνικο Ευρυτανίας. Το σπουδαίο αυτό Αγραφιώτικο γιορτάσι, ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν του Σαρακατσάνου Οπλαρχηγού και ακολούθησαν χαιρετισμοί των επισήμων.

Στη συνέχεια έγινε η αναπαράσταση της σύλληψης του ήρωα Κατσαντώνη και του αδερφού του Γιώργου Χασιώτη από τον Τουρκαλβανό ακόλουθο του Αλή Πασά, 'Αγο Μουχουρντάρη, καθώς και τα βασανιστήρια τους. Την αναπαράσταση του δρώμενου  ανέλαβε και πραγματοποίησε με επιτυχία ο Σύλλογος Βάλτου-Ξηρομέρου Ευρυτανίας.
Ακολούθησε το υπέροχο χορευτικό τμήμα της Ενορίας Κρέντης Αγράφων, καταχειροκροτούμενο από τον κόσμο, που χόρεψε 8 Αγραφιώτικους χορούς με τραγούδια αφιερωμένα στον ήρωα, σε εκτέλεση του μεγάλου Σαρακατσάνου τραγουδιστή  Γιάννη Γκόβαρη.




Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Κώστας Κοντογιώργος, βουλευτής Ευρυτανίας, ο κ. Μπαμπαλής Θεόδωρος, Δήμαρχος Αγράφων, ο  Αντιπεριφειάρχης Ευρυτανίας, Άρης Τασιός, ο Π.Σ. Λ. Τσιτσάνης, Αντιδήμαρχοι, Δ.Σ. εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου.

ΣΧΟΛΙΟ
Μειωμένη η προσέλευση του κόσμου φέτος και αρκετά προβλήματα στην οργάνωση. Τέτοιες εκδηλώσεις θα πρέπει να οργανώνονται πιο σοβαρά και πιο πειθαρχημένα από τους αρμόδιους του Δήμου και τους όσους συμμετέχουν στην εκδήλωση. Τα ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ, μπορεί να γίνουν μια πανελλαδικού χαρακτήρα πολιτιστική εκδήλωση, αρκεί να προγραμματίζονται σωστά και με βάση κάποιο στρατηγικό σχεδιασμό, υπό την αιγίδα και εποπτεία του Δήμου. Δεν είναι δυνατόν να παρουσιάζεται η εκδήλωση με τόση προχειρότητα, δεν είναι δυνατόν να γίνεται αναφορά σε πρόσωπα, που επιθυμεί ο πάσα ένας και να μην αναφέρονται Σύλλογοι και πρόσωπα που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν ενεργά στην οργάνωση και διεξαγωγή της εκδήλωσης. Πρότασή μας: Για την συγκεκριμένη εκδήλωση και για όλες που θα ξαναγίνουν του χρόνου στον Δήμο Αγράφων, θα πρέπει ο Δήμος υπό τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο να συγκροτήσει Οργανωτική Επιτροπή και με βάση ουσιαστικό master plan, να δρομολογήσει όλες τις εκδηλώσεις έτσι ώστε να μην γίνονται λάθη και να μην εμπλέκονται όσοι δεν μπορούν και φυσικά όσοι δεν έχουν σχέση με τον τομέα αυτό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...