Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2016

ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ στο Π.Σ. της Δευτέρας 5/12/16 ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΥΜΗΣ

Σε οριστικό κλείσιμο του εργοστασίου της «Ηλεκτρομηχανικής Κύμης» προχωράει η κυβέρνηση με την ένταξη διάταξης στο νομοσχέδιο για το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας στη Δημόσια Διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η εν λόγω εξέλιξη αποτελεί υλοποίηση της απόφασης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ για κλείσιμο του εργοστασίου, έπειτα από μήνες ψεύτικων υποσχέσεων στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής, σε συνέχεια της πολιτικής απαξίωσής του από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Άλλωστε, με ευθύνη των εκάστοτε κυβερνήσεων το εργοστάσιο δε λειτουργεί και δεν έχει διοίκηση από τον Οκτώβριο του 2013, ενώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και 15 μήνες.
Για να χρυσώσει το χάπι και να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, η κυβέρνηση βαφτίζει «οριστική λύση για τους εργαζόμενους της Ηλεκτρομηχανικής» τους λεκτικούς ακροβατισμούς της διάταξης που εισάγει στο νομοσχέδιο, χωρίς να διασφαλίζει το δικαίωμα στην εργασία. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως οι εργαζόμενοι «δύναται να μεταταχθούν» σε τυχόν κενές θέσεις άλλων οργανισμών «ή εάν υπάρχουν,  σε συνιστώμενες θέσεις σε υπηρεσίες (…) εφόσον υπάρχουν υπηρεσιακές ανάγκες στους φορείς αυτούς».
Γι’ αυτό και αποτελεί πρόκληση η διαφήμιση της εξέλιξης αυτής από την κυβέρνηση και τους βουλευτές της στην Εύβοια, ως λύση υπέρ των εργαζομένων καθώς και το εργοστάσιο κλείνει και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να ζουν στην ανασφάλεια.
Το ΚΚΕ με ευθύνη όλα αυτά τα χρόνια έχει αναδείξει το συγκεκριμένο ζήτημα και καλεί σε κινητοποίηση των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής και του λαού της περιοχής για να διεκδικηθεί:
·        Η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου με ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με παραγγελίες για αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη, στολές χημικού - βιολογικού πολέμου, στρατιωτικού ιματισμού / εξαρτύσεων και άλλα σχετικά υλικά.
·        Η άμεση πληρωμή των εργαζομένων για τα δεδουλευμένα από το Υπουργείο.
5-12-2016
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...