Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

ΟΙ ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΑ ΜΙΧΑΗΛ


Με μεγάλη προσέλευση πιστών εορτάστηκε και εφέτος στην Αθήνα ο πολιούχος άγιος της Γρανίτσας, ο Νεομάρτυρας Μιχαήλ. Πρωί πρωί, της περασμένης Κυριακής 14 Μάη 2017, από όλα τα σημεία της Αθήνας κατέφθασαν Ευρυτάνες για να τιμήσουν την ιερά μνήμη του Αγίου, στον ομώνυμο Ναό του στο Βύρωνα, όπου αποτελεί πλέον το μόνιμο κέντρο όλων των Ευρυτανικών θρησκευτικών εκδηλώσεων.

Κατά τη θεία λειτουργία πρωτοστάτησε ο Λεπιανίτης και συμπατριώτης μας πανοσιολογιώτατος π. Παρθένιος και στην περιφορά της εικόνας και στην αρτοκλασία που ακολούθησε ο Παπαδημήτρης Σκόνδρας. Τον συντονισμό στο ψαλτήρι είχε ο γνωστός Βελαωρίτης Οδυσσέας Κονδύλης σε συνεργασία με τον επίσης Βελαωριτη Νίκο Παπαδημητριου. 
Παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Λάμπρος Τσιτσάνης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Παλλήνης Γιώργος Μουρτζιάπης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγράφων Θόδωρος Κατσιάδας, σύσσωμο το Διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Απεραντίων, πρόεδροι συλλόγων γειτονικών χωριών και πολλοί Ευρυτάνες.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών ευχαριστεί τους Ιερείς, τους ψάλτες, τον επιχειρηματία Αποστόλη Καγκαρά για την προσφορά των εδεσμάτων που ακολούθησαν, τις Γρανιτσιώτισσες γυναίκες που βοήθησαν και όλους όσους παραβρέθηκαν στην κορυφαία αυτή θρησκευτική εκδήλωση που γίνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα στη μνήμη του Νεομάρτυρα Μιχαήλ.
Χρόνια πολλά σε όλους και όλοι οι Ευρυτάνες να έχουμε την ευλογία του Αγίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΓΡΑΝΙΤΣΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...