Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγράφων

Την περασμένη Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγράφων.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δήμου στο Κερασοχώρι στις 11 το πρωί παρουσία του Δημάρχου Αγράφων κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, του εκπροσώπου του Α.Τ. Κερασοχωρίου κ. Φαναριώτη,  του Υποδιοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου κ. Φυσέκη, της Προϊσταμένης της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας κας Σιαπέρα
 του Υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας κ. Μπίκα, της εκπροσώπου του Δασαρχείου Καρπενησίου κας Ντρίβα και του Πολιτικού Μηχανικού του Δήμου κ. Λάππα.
Ο Δήμαρχος κ. Μπαμπαλής, πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου, παρέδωσε στους παρόντες Ειδικό Σχέδιο Αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών εξαιτίας δασικών πυρκαγιών και το Μνημόνιο Ενεργειών για την Αντιμετώπιση Κινδύνων από την Εκδήλωση Δασικών Πυρκαγιών Δήμου Αγράφων, με τη συνθηματική λέξη «Ξενοκράτης», και στη συνέχεια τους ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα ενέργειες του Δήμου.
Πιο συγκεκριμένα, έως τώρα ο Δήμος Αγράφων έχει προχωρήσει στους καθαρισμούς δρόμων, εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως επίσης και ο καθαρισμός νεκροταφείων και κοινόχρηστων χώρων από τα 8μηνα του Προγράμματος Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.
Έχουν γίνει όλες οι διαδικασίες τοποθέτησης πυροσβεστικών υδροστομίων, καθώς και οι απαραίτητοι καθαρισμοί δασικών δρόμων, τα οποία είναι απαραίτητα για την πρόληψη και καταστολή πυρκαγιάς.
Παραδόθηκε στον Περιφερειάρχη και στον Αντιπεριφερειάρχη η μελέτη σημειακών παρεμβάσεων που έχει ως στόχο την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας.
Τέλος, ο Δήμαρχος τόνισε για ακόμη μια φορά πως ο Δήμος Αγράφων από πλευράς του είναι σε ετοιμότητα, αλλά είναι επιτακτική ανάγκη η λειτουργία και ενίσχυση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Γρανίτσα.  








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...