Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Σάββατο 20 Μαΐου 2017

Με λαμπρότητα και παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών οι εκδηλώσεις Μνήμης στη Βίνιανη

Με ξεχωριστή επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα 20 Μάη 2017, στην ιστορική Βίνιανη η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση Μνήμης, με την συμπλήρωση 73 χρόνων από την ίδρυση της κυβέρνησης του βουνού.




Στις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε άψογα ο Δήμος Αγράφων και έλαβαν χώρα στο Ιστορικό Σχολείο - Μουσείο Εθνικής Αντίστασης, την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, που ήταν και ο κεντρικός ομιλητής, ενώ παραβρέθηκαν σε αυτή ακόμη, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρπενησίου, ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Θοδωρής Μπαμπαλής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κώστας Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης, εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής.
Ο Θοδωρής Μπαμπαλής, ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Υπουργό, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Δήμου να παραβρεθεί στις εκδηλώσεις Μνήμης, όπως και τους άλλους επισήμους που τίμησαν με την παρουσία τους την πολύ σημαντική γιορτή του Δήμου.
 «Τα τελευταία χρόνια, μετά το 2010, ο λαός μας υπάγεται σε αλλεπάλληλες θυσίες. Θέλουμε αυτές οι θυσίες να πιάσουν τόπο και να έχουν ένα τέλος. Έρχεται μια στιγμή που και οι "μικροί" καλούνται να πράξουν ως μεγάλοι», τόνισε μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, υπογραμμίζοντας σε άλλο σημείο, πως «μπορούμε να το καταφέρουμε και πάλι, αντλώντας διδάγματα από το μεγαλείο του λαού μας, από την ιστορία της Πολιτικής Επιτροπής Εθνικής Απελευθέρωσης, από μια ελεύθερη Ελλάδα εν μέσω κατοχής».

Με το πέρας της ομιλίας του ο Υπουργός ανακοίνωσε την απόφαση της Κυβέρνησης για την οριστική παραχώρηση του Ειρηνοδικείου στον Δήμο αλλά και την έκτακτη οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...