Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
Πολιτικές εξελίξεις
Πραγματικός στόχος της συζήτησης περί «εθνικής συνεννόησης» για τη διευθέτηση του χρέους είναι να συναινέσει ο λαός στα αντιλαϊκά μέτρα διαρκείας

Με δηλώσεις στελεχών της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων της αντιπολίτευσης, συνεχίζεται η καλλιέργεια κλίματος συναίνεσης και συνεννόησης για τους όρους διευθέτησης του χρέους, μπροστά στη νέα συνεδρίαση του Γιούρογκρουπ, στις 15 Ιούνη.
Τα σχέδια που έπεσαν στο τραπέζι, η διαρροή της συζήτησης που έγινε στο τελευταίο Γιούρογκρουπ, αλλά και οι χτεσινές δηλώσεις αξιωματούχων της ΕΕ και του ΔΝΤ επιβεβαιώνουν ότι «προαπαιτούμενο» της όποιας διευθέτησης είναι να αποδεχτεί ο λαός νέα σκληρά μέτρα και μνημόνια διαρκείας, στα οποία ετοιμάζεται να συμφωνήσει η κυβέρνηση.
Η «εθνική συνεννόηση», που προβάλλουν κυβέρνηση - ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα - συνεταίροι των μνημονίων, αποδεικνύει ότι οι επιμέρους διαφορές δεν τους εμποδίζουν να συγκλίνουν ολοένα και περισσότερο στην υλοποίηση της ίδιας στρατηγικής, που είναι η καπιταλιστική ανάκαμψη με τον λαό γονατισμένο.
************************
Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως έχουμε υποβάλλει στην διάρκεια των συνεδριάσεων της Οικονομικής Επιτροπής, εδώ και αρκετό καιρό, συγκεκριμένα ερωτήματα, που παραμένουν αναπάντητα.
Παρακαλούμε να μας δώσετε ορισμένες απαντήσεις πριν την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
********************
Ποιος και γιατί αποφάσισε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την στελέχωση ομάδας έργου  γύρω από την τουριστική προβολή της Περιφέρειας να την κάνει το Περιφερειακό ταμείο…… ¨όταν είναι γνωστό πως με το προγράμματα της τουριστικής προβολής ασχολούνται το Περιφερειακό Συμβούλιο και η Οικονομική Επιτροπή…. Δεν χρειάζεται ενιαία λογική ;
Πότε θα έλθει στα συλλογικά όργανα η συγκρότηση δομής υποστήριξης των κοινωνικών δράσεων της Περιφέρειας, που ακούει στο όνομα ΓΕΦΥΡΑ….. Πως αποφασίστηκαν οι σκοποί και ο τρόπος δουλειάς της….. Πως θα γίνουν οι δήθεν απαραίτητες προσλήψεις.
Τι ξέρει το Συλλογικό Όργανο του Περιφερειακού Συμβουλίου.
*************************
Πως εκτιμάτε την απόφαση του Περιφερειακού Ταμείου να διαθέσει 9.500 ευρώ για να μάθουμε ύστερα από έρευνα αν οι πολίτες είναι ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας
Βλέπε
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΘΕΜΑ 1ον : «Έγκριση πρακτικού  της επιτροπής αξιολόγησης διενέργειας διαπραγμάτευσης για την μεταφορά των μαθητών της ΠΕ Φωκίδας  για τις πανελλήνιες εξετάσεις 2017 (χωρίς δημοσίευση προκήρυξης)
Δεν συμφωνούμε με την διαδικασία ανάθεσης των νέων δρομολογίων, χωρίς προκήρυξη που προσδιορίζει διαγωνιστική διαδικασία.
ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.

Θέμα 2ον : «Έγκριση δέσμευσης πίστωσης και πληρωμής δαπάνης από τον Τακτικό Προϋπολογισμό Οικονομικού Έτους 2017 (Ειδικός Φορέας 073) για δαπάνες, προμήθειες, συντηρήσεις ή παροχή υπηρεσιών, έτους 2017».

Αφορά διοργάνωση πολιτιστικής εκδήλωσης, που κακώς δεν προκύπτει από τον τίτλο.
Συμφωνούμε για το 50% της πρότασης.
ΘΕΜΑ 4ον  : 1. Έγκριση  απευθείας ανάθεσης δαπανών υπηρεσιών και προμηθειών για την   Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην Φθιώτιδα
              2.  Διόρθωση της υπ’αριθμ. 833/2017 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής
Συμφωνούμε …..πλην της περίπτωσης Συμμετοχής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο Τουρνουά Pool Day 2017, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 10 Ιουνίου και Σάββατο – Κυριακή 17 & 18 Ιουνίου, που όπως τοποθετηθήκαμε σε προηγούμενη συνεδρίαση δεν θεωρούμε ευρύτερου ενδιαφέροντος.
ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

ΘΕΜΑ 18o: Διορισμός δικηγόρου για απόκρουση προσφυγής του Ν.Π.Δ.Δ. με την επωνυμία “Δήμος Λεβαδέων”, ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Λιβαδειάς.

Πρόκειται για προσφυγή του Δήμου Λεβαδέων για πρόστιμο που του επεβλήθη για την λειτουργία του ΧΥΤΑ και για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Λόγω της φύσης της διαφοράς και με δεδομένη την ευαισθησία μας στις διαδικασίες διαχείρισης των απορριμμάτων…. εφόσον υπήρξαν καθυστερήσεις στην νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος και ανεπαρκής χρηματοδότηση των αναγκαίων έργων…..

Προτείνουμε να μην αποκρούσουμε την προσφυγή….. Να προχωρήσουμε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό.

ΚΑΤΑΨΗΦΙΖΟΥΜΕ την εισήγηση.

ΘΕΜΑ 21o: Διορισμός δικηγόρου για απόκρουση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων του Κωνσταντίνου Στάϊκου, ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά.

Αφορά ασφαλιστικά μέτρα διαγωνιζόμενου, που έκανε προσφυγή και σιωπηρώς απερρίφθη.

Ο διαγωνισμός σχετίζεται με την συντήρηση και την λειτουργία της άρδευσης στην Κωπαΐδα, με τον οποίο διαφωνούσαμε κατηγορηματικά.

ΑΠΕΧΟΥΜΕ από την συγκεκριμένη ψηφοφορία…. αλλά σημειώνουμε πως είναι απαράδεκτο πολιτικά να απορρίπτονται προσφυγές, λόγω προθεσμίας, αναπάντητες, από την Επιτροπή του διαγωνισμού και την Οικονομική Επιτροπή.

ΘΕΜΑ 26o: Έγκριση της υπ’ αριθμ. πρωτ. οικ. 104982/792/18.05.2017 απόφασης του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, νομίμως αναπληρούμενου, περί διορισμού πληρεξουσίου δικηγόρου για την σύνταξη νομικής γνωμοδότησης επί ζητημάτων ερμηνείας των διατάξεων του Ν. 4412/2016 - “Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ)” [ΦΕΚ Α΄/147/08.08.2016].
Πιστεύουμε πως η νομική γνωμοδότηση είναι ευθύνη και υποχρέωση της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας.

Δεν συμφωνούμε με την εισήγηση.



ΘΕΜΑ 60oΣυγκρότηση της επιτροπής διεξαγωγής της δημοπρασίας του έργου: «Καθαρισμός αρδευτικών καναλιών Κωπαΐδας», Π.Ε. Βοιωτίας,προϋπολογισμού 1.500.000,00 € με ΦΠΑ, χρήσης 2017. 
 Θεωρούμε πως η συγκεκριμένη υπηρεσία – έργο είναι ευθύνη και υποχρέωση μόνιμη και σταθερή  μιας δημόσιας υπηρεσίας καλά εξοπλισμένης και στελεχωμένης
ΑΠΕΧΟΥΜΕ
ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΣΟΦΙΑ ΝΤΟΥΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...