Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017

Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ


Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου. Η Παναγία μας, η μητέρα του Θεανθρώπου, αλλά και όλων των χριστιανών τιμήθηκε και φέτος σε όλα τα χωριά μας και κυρίως σε αυτά των οποίων πανηγυρίζουν Μοναστήρια και Ιεροί Ναοί.


 Πλήθος πιστών στο προσκύνημα της Παναγίας Δομιανών, όπου στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος. Την επομένη ως γνωστόν ο Επιχώριος Επίσκοπος μας, βρέθηκε στην Θήβα, κοντά στον Μακαριώτατο για τις εκεί εκδηλώσεις για τα 150 χρόνια του ιστορικού Ιερό Ναού της Παναγίας των Θηβών και για τα 50χρονα ιερωσύνης του Αρχιεπισκόπου.






Μεγάλη κοσμοσυρροή πιστών και στην Επισκοπή, στην Παναγία την Επισκοπιώτισσα, όπου το απόγευμα τελέστηκε πανηγυρικός Εσπερινός μετά λιτανείας της ιεράς εικόνος στο χωριό. Την επομένη, αγιώνυμον ημέρα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ναό,  λειτούργησε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως μας. Ο π. Νήφων Συριανός, που την παραμονή βρέθηκε στον Εσπερινό της Παναγίας στην Βούλπη, ενθουσίασε και συγκίνησε το χριστεπώνυμο πλήρωμα που κατέκλυσε τον Ναό της Μεγαλόχαρης στην Επισκοπή, με το θεόπνευστο κήρυγμά του για την Παναγία μας. Σε μια ακόμη πανήγυρη, από τον ερχομό του στην Μητρόπολη μας, ο π. Νήφων, ένας νέος κληρικός με ισχυρό πνευματικό ανάστημα, διδακτικός και πατρικός, δίνει μαρτυρία πίστης στις περιοδείες του. Η παρουσία του στην Επισκοπή ήτο πολλαπλώς ευεργετική.
Με την ίδια λαμπρότητα και  παρουσία πλήθος πιστών που γέμισαν τα χωριά μας, γιορτάστηκε το «Πάσχα του καλοκαιριού», στο Καρπενήσι, στην Βελαώρα, στην Παλαιοκατούνα, στην Κρέντη, στη Χρύσω, στην Μαυρομάτα, στο Μουζίλο, στην Βούλπη, στη Γρανίτσα, στα Άγραφα και στο σύνολο των χωριών του τόπου μας. Η Παναγία βοήθειά μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...