Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΣΩΠΑ – ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ- Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ



ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΟΥΤΡΟΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΟΜΑΤΑ 
Ο Νίκος Γεωργίου, διετέλεσε Δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Βίνιανης από το 2007 μέχρι και το 2010. Δυναμική υπήρξε και η παρουσία του Νίκου Γεωργίου στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου του 2010, για τον νεοσύστατο
Καλλικρατικό Δήμο Αγράφων, όπου ως απερχόμενος τότε Δήμαρχος Βίνιανης, δίνοντας ρεσιτάλ πολιτικού πολιτισμού, εξελέγη πανηγυρικά Δημοτικός Σύμβουλος, κάνοντας πολλούς να αναρωτηθούν, γιατί δεν κατέβηκε ο ίδιος για Δήμαρχος.

ΤΙΜΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ ΣΤΗ ΒΙΝΙΑΝΗ 
Ο κ. Γεωργίου βέβαια επανεξελέγη  Δημοτικός Σύμβουλος και στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση του 2014, με τον Συνδυασμό του νυν Δημάρχου Αγράφων Θοδωρή Μπαμπαλή. Όμως για λόγους προσωπικούς στις αρχές του 2018, παραιτήθηκε, κλείνοντας έτσι μια έντονη, δυναμική, 23ετή μάχιμη, παρουσία στα αυτοδιοικητικά του τόπου μας, καθότι για μια 12ετία διετέλεσε και Πρόεδρος της Κοινότητας Μαυρομάτας.   
Όταν ρωτήθηκε, λίγο πριν τις εκλογές του 2007, γιατί θέτει υποψηφιότητα για τον Δημαρχιακό θώκο Βίνιανης, απάντησε ότι η απόφασή του ήταν καθαρά μια προσωπική επιλογή, μακριά από συμβιβασμούς, ίντριγκες και σκοπιμότητες. «Είναι μια επιλογή προσφοράς, με σκληρή δουλειά για τον τόπο μου και τους ανθρώπους που αγαπώ και εμπιστεύομαι. Δεν υπήρξα ούτε ανεπάγγελτος, ούτε εραστής της εξουσίας», είχε τονίσει χαρακτηριστικά και κάπως έτσι έχουν τα πράγματα με τον κ. Γεωργίου.
Όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα, ενασχολούμενος με τα κοινά του τόπο μας, ο κ. Γεωργίου, πάσχισε, αγωνίστηκε, βάζοντας πάνω απ΄ όλα το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών και σε πολλά πέτυχε. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία εκείνης της εποχής, ο Δήμος Βίνιανης με τον Νίκο Γεωργίου στο τιμόνι, ήταν από τους πρώτους Δήμους της περιφέρειας Στερεάς σε απορρόφηση κονδυλίων, σε προγραμματισμό και μελέτες ουσίας για πολύ σημαντικά έργα στον Δήμο που δρομολογήθηκαν και υλοποιήθηκαν στην συνέχεια, ενώ δεν άφησε και χρέη. Το κυριότερο όμως είναι ότι ο Νίκος Γεωργίου, ήταν Δήμαρχος με ήθος και αξιοπρέπεια, λέγοντας λίγα και πράττοντας πολλά, ήταν μια πραγματική ήρεμη δύναμη στην τοπική αυτοδιοίκηση της Ευρυτανίας
Κλείνοντας αυτή τη μικρή μας αναφορά σε έναν άνθρωπο που θα τον γράψει η τοπική μας ιστορία, θα θέλαμε να σας καταθέσουμε και τον μεγάλο του καημό, που ήταν και είναι, η πολυπόθητη κατασκευή του παραμεγδόβιου δρόμου. Όταν ως Δήμαρχο τον ρωτήσαμε ποιο είναι το μεγάλο του όνειρο για το Δήμο Βίνιανης, μας απάντησε: «Να συμβάλω στην κατασκευή του παραμεγδόβιου δρόμου, ενός δρόμου που τον οραματίστηκε πριν από 150 χρόνια ο μεγάλος πολιτικός Χαρίλαος Τρικούπης. Αυτός ο δρόμος θα βγάλει τον Δήμο, αλλά και την Δυτική Ευρυτανία, από την απομόνωση, αφού θα συνδέσει την Δυτική Ελλάδα και Πελοπόννησο με την Θεσσαλία». Το πάλεψε και αυτό το θέμα, όμως το «σύστημα», το μεγαλόπνοο αυτό σχέδιο του Τρικούπη, το έβαλε στην κατάψυξη και δεν φαίνεται ούτε και σήμερα κανένας που να μπορεί να το ξαναφέρει στην επιφάνεια.
Ευχόμαστε στον κ. Γεωργίου κάθε καλό στη ζωή του, με υγεία και χαρά.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Νίκος Γεωργίου γεννήθηκε στην Μαυρομάτα το 1948. Τελείωσε το Δημοτικό Σχολείο στην γενέτειρά του, και το εξατάξιο Γυμνάσιο στο Καρπενήσι. Σπούδασε Τοπογράφος - Εργοδηγός στην Αθήνα, όπου έλαβε το πτυχίο του το 1975. Μετά το πέρας των σπουδών του λειτούργησε Τεχνικό Γραφείο στην Αθήνα με αντικείμενο εργασιών κατασκευές οικοδομών. Είναι ο πρώτος από τα τρία τέκνα του Ιωάννη Γεωργίου, που διετέλεσε για 12 χρόνια Πρόεδρος της τ. Κοινότητας Μαυρομάτας. Ο αδελφός του Παναγιώτης είναι επίσης Τοπογράφος και ο άλλος αδελφός Αντώνης είναι Γιατρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...