Drop Down MenusCSS Drop Down MenuPure CSS Dropdown Menu

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΩΝ ΑΘΗΝΑΣ «ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ»

Ο Σύλλογος Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι» σας προσκαλεί σε μια μουσική βραδιά στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις» το Σάββατο 10 Μαρτίου, στις 21.00

Οι μουσικοί και φίλοι Λουμινίτσα Μακκαβαίη, Σταύρος Παργινός και ο Ευρυτάνας πιανίστας Μάρκος Κώτσιας μας καλωσορίζουν σε ένα μουσικό πρόγραμμα ειδικά φτιαγμένο για τον σύλλογο μας!
Μας αφηγούνται ιστορίες για τις μουσικές που θα απολαύσουμε και τη σχέση τους ως μουσικών μαζί τους, και μας ταξιδεύουν στην εποχή και στον κόσμο κάθε δημιουργού, με κοινό παρονομαστή την ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΩΣ ΑΣΤΕΙΡΕΥΤΗ ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ!

Τα δημοτικά, τσάμικα και ηπειρώτικα, του δικού μας Νίκου Σκαλκώττα, τα σμυρνέικα που μετέγραψε ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, τα τραγούδια των χωριών της Νορβηγίας του Γκριγκ, οι σκοποί που αντηχούσαν στα βουνά της Ρουμανίας πριν ο Μπέλα Μπάρτοκ τους μεταπλάσει σε αριστουργήματα της κλασσικής μουσικής, τα ισπανικά παραδοσιακά τραγούδια του Mανουέλ ΝτεΦάλλια κ.α.

Το ταξίδι μας θα τελειώσει στα μακρινά λιμάνια του αμερικανικού νότου όπου ο ιδιοφυής Άστορ Πιατσόλα πήρε τους παθιασμένους ρυθμούς του «ταπεινού» τάγκο και τους έβαλε στα μέγαρα της μουσικής ανά τον πλανήτη. Οι «τέσσερις εποχές στο Buenos Aires» είναι ένα από τα κορυφαία του έργα: Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο, Χειμώνας, κατά τις «τέσσερις εποχές» του Antonio Vivaldi. Μόνο που εδώ πρωταγωνιστεί η θάλασσα και οι θαλασσινοί. Ή, όπως θα το έθετε ο ίδιος: «το λιμάνι και οι λιμανίσιοι».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...